ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Εντυπωσιακές εικόνες από το πεδιό βολής στην Κρήτη.'Aσκηση του Πολεμικού Ναυτικού.

Βολές κατευθυνόμενων βλημάτων έγιναν στο Πεδίο Βολής Κρήτης από πλοία του Στόλου του πολεμικού Ναυτικού.

Στο πλαίσιο επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Στόλου, εκτελέστηκαν επιτυχώς βολές:
Κατευθυνόμενου βλήματος EXOCET MM-38 από το ΤΠΚ ΜΠΛΕΣΣΑΣ κατά στόχου επιφανείας.
Κατευθυνόμενου βλήματος SEA SPARROW (NSSM) από τη Φ/Γ ΑΙΓΑΙΟΝ κατά επερχόμενου βλήματος EXOCET MM-38.
Τεσσάρων (4) κατευθυνόμενων βλημάτων PENGUIN MK2-MOD3 από τα ΤΠΚ ΞΕΝΟΣ και ΚΑΒΑΛΟΥΔΗΣ (ανά δύο (2) κάθε ΤΠΚ) κατά στόχου επιφανείας.
Οι προγραμματισμένες εκπαιδευτικές βολές επ'ωφελεία ΠΑ και ΣΞ δεν εκτελέστηκαν καθώς ο στόχος επιφανείας (παροπλισμένο μικρό αποβατικό) βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή του ΠΒΚ.
Στον πάτο του Αιγαίου βρίσκεται πλέον ένα παροπλισμένο μικρό αποβατικό σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού που δέχθηκε τα πυρά από δύο πυραυλάκατους και μια φρεγάτα του ΠΝ.
Όχι δεν πρόκειται για κάποιο ατύχημα ή κάποιον λανθασμένο χειρισμό αλλά είναι αποτέλεσμα της άκρως επιτυχημένης άσκησης στο πεδίο βολής Κρήτης.
Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού η βολή ήταν τόσο επιτυχημένη ώστε «οι προγραμματισμένες εκπαιδευτικές βολές επ’ωφελεία Πολεμικής Αεροπορίας και Στρατού Ξηράς δεν εκτελέστηκαν».
Στις εντυπωσιακές φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείτε να δείτε την εκτόξευση ενός βλήματος EXOCET MM-38 από την πυραυλάκατο ΜΠΛΕΣΣΑΣ, την εκτόξευση ενός
βλήματος SEA SPARROW (NSSM) από τη φρεγάτα ΑΙΓΑΙΟΝ και τις τέσσερις εκτοξεύσεις βλημάτων PENGUIN MK2-MOD3 από τις πυραύλακατους ΞΕΝΟΣ και ΚΑΒΑΛΟΥΔΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.