ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Τα 5 μεγαλύτερα αεροσκάφη στον κόσμο!(ΦΩΤΟ)

Από τη μυθική πτήση του Ικαρου μέχρι τους Αδερφούς Ράιτ και τα σύγχρονα μαχητικά με τα υπερεξελιγμένα συστήματα πλοήγησης, η αεροπλοία ήταν πάντα μια συναρπαστική προσπάθεια επίτευξης του ακατόρθωτου. Πιο γρήγορα, πιο δυνατά, πιο ψηλά, πιο μακριά ήταν ανέκαθεν ο στόχος των ονειροπόλων ναυπηγών και αεροπόρων.
Στα παρασκήνια αυτής της περίβλεπτης κούρσας και με έπαθλο, όχι μια θέση στην ιστορία, αλλά αυτό του οικονομικού ή πολιτικού-στρατιωτικού κέρδους διεξάγονταν πάντα η μάχη για το μεγαλύτερο αεροσκάφος. Το αποτέλεσμα; Αεροπλάνα σε μέγεθος και σχήμα πολλές φορές ασύλληπτο από τον ανθρώπινου νου.
 C-5 Galaxy
Μήκος: 75,3 μέτρα

Άνοιγμα φτερών: 67,89 μέτρα

Ωφέλιμο φορτίο: 120 τόννοι
Το C-5 Galaxy παραδόθηκε στην αμερικάνικη πολεμική αεροπορία το 1969 και έκανε ντεμπούτο στο Βιετνάμ όπου χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά στρατευμάτων, πολεμικών οχημάτων και αεροπλάνων.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα ρεκόρ που κατέχει είναι ότι είναι το μεγαλύτερο αεροπλάνο που έχει προσγειωθεί στην Ανταρκτική. Παραμένει σε υπηρεσία ακόμη και σήμερα.


VM-T Atlant
Μήκος: 51,2 μέτρα

Άνοιγμα φτερών: 53,6 μέτρα

Ωφέλιμο φορτίο: 50 τόννοι

 Ο Ατλάντας είναι το μοναδικό αεροπλάνο που μπόρεσε να μεταφέρει φορτία μεγαλύτερα από το βάρος του. Ήταν ο προκάτοχος του An-225 στο διαστημικό πρόγραμμα της Ρωσίας (πρώην Σοβιετική Ένωση) και χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των γιγαντιαίων δεξαμενών καυσίμων. 


  A300-600ST



 








Μήκος: 56,15 μέτρα

Άνοιγμα φτερών: 44,84 μέτρα

Ωφέλιμο φορτίο: 47 τόννοι

Ένα ασυνήθιστο αεροπλάνο για ασυνήθιστες αποστολές. Παραλλαγή της στάνταρ έκδοσης του Α300, το Super Transporter δεν έχει τις μεγαλύτερες διαστάσεις αλλά το μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο και χρησιμοποιείται για να μεταφέρει τμήματα άλλων αεροπλάνων σε στάδιο κατασκευής ή ολόκληρα αεροπλάνα.
Στην πορεία το παρατσούκλι Μπελούγκα έγινε τόσο δημοφιλές που πλέον έχει υιοθετηθεί επίσημα. 


 Airbus A380
Μήκος: 73 μέτρα

Άνοιγμα φτερών: 79.8 μέτρα

Ωφέλιμο φορτίο: 90 τόννοι και 853 επιβάτες 

Όταν μιλάμε για μεταφορά επιβατών, κανένα αεροπλάνο δεν μπορεί να συγκριθεί με το Airbus A380. Οσα αεροδρόμια θέλουν να έχουν την τιμή να το φιλοξενήσουν θα πρέπει να διαθέτουν κεντρικό αεροδιάδρομο που να υπερβαίνει τα 2950 μέτρα που χρειάζονται για την απογείωση του ενώ ο ICAO έχει αυξήσει τα διαστήματα απογειώσεων προσγειώσεων από 6 σε 10 λεπτά. 

 Antonov An-225 


 






                                                                            Μήκος: 84 μέτρα

Άνοιγμα φτερών: 88,40 μέτρα

Ωφέλιμο φορτίο: 250 τόννοι

Ο γίγαντας των γιγάντων είναι το μεγαλύτερο αεροπλάνο που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Κατέχει 240 ρεκόρ στο Βιβλίο Γκίνες και μπορεί να μεταφέρει από διαστημικά λεωφορεία. Στη φωτογραφία το Αντόνοφ καταπίνει ένα Airbus A380. 
ΠΗΓΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.