ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

-10- ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΑΦΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!


10. Jamaican-British Yardies
gangs


Οι συμμορίες Yardie είναι πασίγνωστες για τη συμμετοχή τους σε εμπόριο πυροβόλων όπλων και εμπόριο ναρκωτικών, ειδικότερα μαριχουάνα και κοκαΐνη στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 1993, οι Yardies κατηγορήθηκαν για τη δολοφονία του αστυφύλακα Πάτρικ Dunne.
Η βρετανική αστυνομία είναι διστακτική στο να ταξινομήσει τις συμμορίες Yardie ως οργανωμένο έγκλημα, δεδομένου ότι δεν φαίνεται να υπάρχει καμία πραγματική δομή ή κεντρική ηγεσία. Οι συνεταιρισμοί των συμμοριών μπορούν να περιγραφούν τουλάχιστον ως χαλαροί. Ούτε οι yardies δεν έχουν κάνει σοβαρές προσπάθειες για τη καθιέρωση τους σε παράνομες δραστηριότητες, ούτε σοβαρές προσπάθειες να διεισδύσουν στα κέντρα οργανώσης και επιβολής του νόμου.
 Οι συμμορίες Yardie (ή μιμητές) εμφανίζονται επίσης να είναι ενεργές στο Μπρίστολ, το Μπέρμιγχαμ και το Νόττιγχαμ αλλά σε μια πολύ μικρότερη έκταση.
Στο Μπρίστολ στο πρόωρο 2000s, οι συμμορίες Yardie ξεκίνησαν έναν εδαφικό πόλεμο με τους Aggi, τα μέλη της σθμορίας αυτής ήταν απελευθερωμένα πρόσφατα από τη φυλακή με αναστολή. Η δυνατότητα για βία ήταν τόσο μεγάλη που οπλισμένες περίπολοι απαιτήθηκαν στις οδούς των πόλεων, αλλά τελικά οι Aggis συλλήφθηκαν και ξαναρίχτηκαν στη φυλακή για  παραβίαση αναστολής.

9. The Albanian Mafia
Αλβανική μαφία (AM) ή Αλβανικό οργανωμένο έγκλημα (AOC) είναι οι γενικοί όροι που χρησιμοποιούνται για τις διάφορες εγκληματικές οργανώσεις που εδρεύουν στην Αλβανία ή που αποτελούνται από τα άτομα αλβανικής καταγωγής. Οι αλβανοί εγκληματίες είναι σημαντικά ενεργοί στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), και συμμετέχουν σε σειρά εγκληματικών επιχειρήσεων συμπεριλαμβανομένων των ναρκωτικών και της κίνησης όπλων. Λέγεται ότι η Αλβανία έχει 15-30 οικογένειες ή γενιές με περίπου 20 ανθρώπους ανά γενιά, κάνοντας φτάνοντας κατα συνέπεια περίπου στα 300 - 600 μέλη.

Η αυθεντική αλβανική κοινωνία είναι ρυθμισμένη βάσει ενός συνόλου νόμων αποκαλούμενων «τhe Canon» (ή Kanun). Υπάρχουν πολλά Canons στην Αλβανία: Canon των βουνών, Canon των LEK Dukagjini, Canon Skanderbeg, Canon Laberia. Το Canon ρυθμίζει τη ζωή ενός χωριού και μιας περιοχής, όχι μια οικογένεια ή «fis». Η λέξη «fis» είναι μερικές φορές παρανοημένη επειδή σημαίνει επίσης «τη φυλή», αλλά στα αλβανικά η λέξη «fis» σημαίνει ανθρώπους με δεσμούς αίματος.

ΙΣΤΟΡΙΑ:
Το αλβανικό Canon, ή οι κανόνες, δεν γράφτηκαν σε χαρτί. Ως εκ τούτου, δεν υπήρξε καμία υπογραφή. Οι Αλβανοί έπρεπε να εφεύρουν κάτι για να αντικαταστήσουν την υπογραφή που δεσμεύει δύο συμβαλλόμενα μέρη σε μια σύμβαση ή μια συναλλαγή. Αντικατέστησαν την υπογραφή με μια χειραψία. Η χειρονομία ή η χειραψία όσον αφορά μια σύμβαση ή μια συναλλαγή καλείται «Besa». Στην αλβανική Canon που λέει «έδωσα το Besa μου» σημαίνει έβαλα την υπογραφή μου.Η υποχρέωση BESA είναι περισσότερο από μια υλική συναλλαγή που δεσμεύεται από την τιμή. Ένα παλαιό αλβανικό ρητό λέει, «Kur ο JEP shqiptari te, djalin του JEP AI te». Σημαίνει όταν ο Αλβανός δίνει το λόγο του προτιμα να χάσει το γιο του από το να σπάσει τη «Besa».

ΔΟΜΗ:
Η αλβανική μαφία στην Ευρώπη, ειδικότερα Μεγάλη Βρετανία, το bajrak το συμβούλιο που διαμορφώνεται απο διάφορους ηγέτες γενιών. Οι επικεφαλής κάθε οικογένειας μέσα στο Συμβούλιο αποτελούν τους ηγέτες των περιοχών. Αυτές οι περιοχές συχνά διαχωρίζονται σχετικά με το μέγεθος, τη θέση, και τη δύναμη [ανάλογη προς τους υλικούς πόρους.


8. The Serbian mafia
Σερβικό οργανωμένο έγκλημα, ή Naša Stvar («το πράγμα μας») είναι διάφορες εγκληματικές οργανώσεις που εδρεύουν στη Σερβία ή που αποτελούνται από Σέρβους. Οι Σέρβοι εγκληματίες είναι ενεργοί στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Οι οργανώσεις εμπλέκονται πρώτιστα στο λαθραίο πέρασμα, το εμπόριο όπλων, την εμπορία ναρκωτικών, "τη προστασία", το παράνομο τζόγο,την κλοπή πολύτιμων λίθων, και τα συμβόλαια θανάτου. Η μαφία αποτελείται από διάφορες οργανωμένες ομάδες, οι οποίες έχουν στη συνέχεια τα ευρύτερα δίκτυα πρώτιστα σε όλη την Ευρώπη.

Οι εθνικές σερβικές ομάδες της OC οργανώνονται με τον οριζόντιο τρόπο και τα υψηλότερα ταξινομημένα μέλη δεν συντονίζονται αναγκαστικά από κάποιον ηγέτη.
Οι νέες συμμορίες Βελιγραδι'ου (Novi Beograd), που οργανώθηκαν σε διαφορετικό Blokovi (γειτονιές), κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '90 οι γκάγκστερ του νέου Βελιγραδι'ου ήταν πολύ επιτυχείς αλλά μετά από τους γιουγκοσλαβικούς πολέμους σκότωσαν ο ένας τον άλλον.
ΟΜΑΔΕΣ:
    * Ομάδα Surčin, κλοπές αυτοκινήτων, λαθραίο πέρασμα βενζίνης και τσιγάρα, ναρκωτικά. Συνδέσεις με ανώτερους υπαλλήλους στην αστυνομία, το δικαστικό και τους πολιτικούς συνήθως πριν από τη λειτουργία Sablja.
    * Ομάδα Zemun , εμπορία ναρκωτικών, συμβόλαια θανάτου, απαγωγές. Συνδέσεις με τους ανώτερους υπαλλήλους στην αστυνομία, το δικαστικό και τους πολιτικούς συνήθως πριν από τη λειτουργία Sablja.
Επικεφαλής ήταν ο Legija, ένα προηγούμενο μέλος της γαλλικής λεγεώνας, της τίγρης Arkan και του σερβικού κόκκινου Beret.
    *συμμορία Šarić
    * Γενιά Voždovac, ο Goran Vuković «Majmun» ηγετών (πίθηκος) σκότωσε τον αρχινονό Ljuba Zemunac.
    * Ομάδα Zvezdara,
    * Dorćol ομάδα, εμπορία ναρκωτικών

Οι γενιές έχουν τον έλεγχο των ευρέων δικτύων των μικρότερων ομάδων.
    * Δίκτυο Arkan († 2000)
    * Ομάδα Elez (- 2009)
    * Ομάδα Keka
    * Συμμορία Peca (- 1992)


7. Israeli Mafia
Σύμφωνα με τον ισραηλινό εκπρόσωπο της αστυνομικής δύναμης Gil Kleiman , αν και υπάρχει μια ουσιαστική παρουσία οργανωμένων εγκληματικών συμμοριών στο Ισραήλ, δεν έχουν πετύχει τη καθιέρωση όπως παραδείγματος χάριν γκάγκστερ όπως ο Al Capone που είχε τους δικαστές, τους προϊστάμενους αστυνομίας και άλλους αριθμούς αρχής στην τσέπη του. Ο κ. Kleiman επίσης είπε ότι μετά τις επιθέσεις την 11η Σεπτεμβρίου πολύ δυναμικό της αστυνομίας εκτράπηκε στην πάλη της τρομοκρατίας παρά στο οργανωμένο έγκλημα, που οδηγεί σε μια αναβίωση στη μαφιόζικη βία.
Εντούτοις οι παρατηρήσεις του κ. Kleiman's που εξετάζουν τη διήθηση του οργανωμένου εγκλήματος στην καθιέρωση μπορούν να συζητηθούν, δεδομένου ότι το 2004 ένας προηγούμενος υπουργός Κυβέρνησης ο Gonen Segev συλλήφθηκε για την προσπάθεια να περάσει λαθραία χιλιάδες χάπια Ecstasy από το Άμστερνταμ,  κάτι που δείχνει ότι μερικά στοιχεία της ισραηλινής κυβέρνησης συνεργάζονται πράγματι με το οργανωμένο έγκλημα.
Εγκληματικές ενέργειες:
Η μαφία στο Ισραήλ έχει τον έλεγχο στο παράνομο παιχνίδι, όπως την κράτηση σπιτιών χαρτοπαικτικών λεσχών και αθλητισμού. Περιλαμβάνονται επίσης στην εμπορία ναρκωτικών, στην οποία ειδικεύονται στο Ecstasy και hashish. Περιλαμβάνονται επίσης στην οργάνωση εγκλήματος προστασίας, και άλλες εγκληματικές διαδικασίες όπως τοκογλυφία, πορνεία, κλοπή ιδιοκτησίας, κλοπή αυτοκινήτων, blackmarket.


6. Mexican Mafia
Η μεξικάνικη μαφία διαμορφώθηκε το 1957 από τoυς chicano, μέλη συμμοριών των δρόμων που ήταν έγκλειστοι στο Deuel, μια κρατική φυλακή στο Tracy της Καλιφόρνια. Ο ιδρυτής της συμμορίας ήταν ο Luis "Huero Buff" Flores, ο οποίος ήταν προηγουμένως μέλος της Χαβανεζικης συμμορίας Ηαwiian gangsters σύμφωνα με τον Tony Rafael,

   Όταν ο Luis Flores είχε την ιδέα για τη δημιουργία της μαφίας La Mafia Mexicana , όπως αποκαλούταν αρχικά, η εχθροπραξία των συμμοριών μεταξύ των ισπανικών γειτονιών είχε καθιερωθεί. Οι ανταγωνισμοί μεταξύ των συμμοριών όπως ο άσπρος φράκτης, το SAN Fer, οι λεωφόροι, Clanton, Varrio Nuevo Estrada, και Hoyo Maravilla ήταν ήδη στη δεύτερη δεκαετία τους και καθιέρώθηκαν ως αυτοϋποστηριζόμενες οντότητες… Λαμβάνοντας υπόψη τέτοιους βαθιούς ανταγωνισμούς, ήταν ένα θαύμα που ο Luis Flores κατάφερε  να προτείνει ότι οι τρόφιμοι που ήταν εχθροί στους δρόμους πρέπει να εγκαταλείπουν την εχθρότητά τους όταν βρίσκονται τις φυλακές.

Ο Luis Flores στρατολόγησε αρχικά τα βίαια μέλη στη συμμορία, σε μία προσπάθεια να δημιουργηθεί μια ιδιαίτερα τρομάκτικη οργάνωση που θα μπορούσε να ελέγξει τις δραστηριότητες των μαύρων αγορών των εγκαταστάσεων φυλακών Deuel.Σύμφωνα με τον Eme turncoat Ramon «Mundo» Mendoza,

    «Ο στόχος στην αρχή ήταν να τρομοκρατηθεί το σύστημα των  φυλακών και να απολαμβάνουν τις ανέσεις των φυλακών όσο είναι μέσα. »

Σύμφωνα με τον Luis Flores,
    «Ήταν το ταξίδι ενός παιδιού, ακριβώς μια παρέα απο homeboys από το ανατολίκο Los Angeles. Εάν ήθελα να σκοτώσω κάποιον το έκανα, εάν όχι, δε το έκανα, τόσο απλά. Απλά διασκεδάζαμε τότε και η δύναμη ήταν μεθυστικη.


5. Japanese Yakuza
Yakuza (ヤクザ ή やくざ;), γνωστή επίσης ως gokudō (極道;) είναι μέλη των παραδοσιακών συνδικάτων οργανωμένου εγκλήματος στην Ιαπωνία. Η ιαπωνική αστυνομία και τα μέσα, μετά από αίτημα της αστυνομίας, τους καλούν bōryokudan (暴力団), «ομάδα βίας», ενώ  τα μέλη της yakuza αυτοαποκαλο΄θνται «ninkyō dantai» (任侠団体 (ή 仁侠団体),  «ιπποτικές οργανώσεις»).

Παρά την αβεβαιότητα για την ενιαία προέλευση των οργανώσεων Yakuza, το πιό σύγχρονο Yakuza προέρχεται από δύο ταξινομήσεις που προέκυψαν την περίοδο στα μέσα της Edo: tekiya, εκείνοι που πούλησαν λιανικώς πρώτιστα τα παράνομα, κλεμμένα ή κακής ποιότητας αγαθά  και bakuto, εκείνοι που περιλήφθηκαν ή συμμετείχαν στο παιχνίδι.

Το Tekiya (γυρολόγοι) θεωρήθηκε μια από τις χαμηλότερες κοινωνικές ομάδες στην Edo. Δεδομένου ότι άρχισαν να διαμορφώνουν δικές τους οργανώσεις, πήραν μερικά διοικητικά καθήκοντα σχετικά με το εμπόριο, όπως τη κατανομή στάβλων και τη προστασία των εμπορικών δραστηριοτήτων τους. Κατά τη διάρκεια των φεστιβάλ Shinto, αυτοί οι γυρολόγοι άνοιξαν τους στάβλους και μερικά μέλη μισθώθηκαν για να ενεργήσουν ως ασφάλεια. Κάθε γυρολόγος πλήρωσε το μίσθωμα σε αντάλλαγμα μιας ανάθεσης στάβλων και την προστασία κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Η κυβέρνηση Edo τελικά τυπικά αναγνώρισε τέτοιες οργανώσεις tekiya και χορήγησε στο oyabun (υπάλληλοι) του tekiya ένα επώνυμο καθώς επίσης και την άδεια να φέρει ένα ξίφος - το wakizashi, ή στο ξίφος Σαμουράι (το δικαίωμα να φερθεί το katana, ή τα σε φυσικό μέγεθος ξίφη Σαμουράι, παρέμεινε το αποκλειστικό δικαίωμα των καστών αριστοκρατίας και Σαμουράι). Αυτό ήταν ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για τους εμπόρους, γιατί στο παρελθόν μόνο ο Σαμουράι και οι ευγενείς είχαν την άδεια για να φέρουν τα ξίφη.

Το Bakuto (παίκτες) είχε μια πολύ χαμηλότερη κοινωνική στάση ακόμη και από τους εμπόρους, όπως το παράνομο παιχνίδι. Πολλά μικρά σπίτια παιχνιδιού γεννηθηκαν επάνω στους εγκαταλειμμένες ναούς ή τις λάρνακες στην άκρη των πόλεων και των χωριών πέρα από την Ιαπωνία. Τα περισσότερα από αυτά τα σπίτια παιχνιδιού διεύθυναν τις sharking επιχειρήσεις δανείου για τους πελάτες, και διατήρούσαν συνήθως το προσωπικό ασφαλείας τους.
Λόγω της οικονομικής κατάστασης οι ομάδες Yakuza αποτελούταν από τους απροσάρμοσούς και τους εγκληματίες που είχαν προσχωρήσει στις ομάδες Yakuza.
Οι ρίζες του Yakuza φαίνονται ακόμα και σήμερα στις τελετές έναρξης, οι οποίες ενσωματώνουν τα τελετουργικά tekiya ή bakuto. Αν και το σύγχρονο Yakuza έχει διαφοροποιήθεί.
ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΕΣ:
Το Yubitsume, ή η κοπή του δάχτυλού κάποιου, είναι μια μορφή τιμωρίας ή συγγνώμης. Επάνω σε μια πρώτη παράβαση, ο παραβάτης πρέπει να κόψει την άκρη του αριστερού μικρού δάχτυλού του και να δώσει τη χωρισμένη μερίδα στον προϊστάμενό του. Μερικές φορές τα underboss μπορούν να κάνουν αυτό για τιμωρία στο oyabun εάν θέλει να διαθέσει ένα μέλος της συμμορίας του από την περαιτέρω ανταπόδοση.
Η προέλευσή της προέρχεται από τον παραδοσιακό τρόπο που κρατούν ένα ιαπωνικό ξίφος. Τα κατώτατα τρία δάχτυλα κάθε χεριού χρησιμοποιούνται για να πιάσουν το ξίφος σφιχτά, με τον αντίχειρα ελαφρώς χαλαρά. Η αφαίρεση των δαχτύλων που αρχίζουν με το μικρό δάχτυλο που κινείται επάνω στο χέρι προς το αντίχειρα αποδυναμώνει σταδιακά το πιάσιμο του ξιφους.
Η ιδέα είναι ότι ένα πρόσωπο με ένα αδύνατο πιάσιμο ξιφους πρέπει έπειτα να στηριχθεί περισσότερο στην ομάδα για την προστασία του. Τα τελευταία χρόνια, τα προσθετικά άκρα δακτύλου έχουν χρησιμοποιηθεί για να μεταμφιέσουν αυτήν την έλλειψη.

Πολοί Yakuza έχουν tottoo σε όλο το σώμα. Αυτές οι δερματοστιξίες, γνωστές ως irezumi στην Ιαπωνία, το μελάνι μπαίνει κάτω από το δέρμα με μη ηλεκτρική βελόνα αλλα με χειροκίνητη και με  εργαλεία τις βελόνες του ακονισμένου μπαμπού ή του χάλυβα. Η διαδικασία είναι ακριβή και επίπονη και μπορεί να διαρκέσει πολλά έτη πριν ολοκληρώθεί.
Όταν τα μέλη yakuza παίζουν τις κάρτες oicho-Kabu το ένα με το άλλο, αφαιρούν συχνά τα πουκάμισά τους ή τα ανοίγουν και τα τυλίγουν γύρω από τις μέσες τους. Αυτό τους επιτρέπει να επιδείξουν τις δερματοστιξίες  τους ο ένας στον άλλο.


4. Chinese Triads
Τριάδα (σε απλουστευμένα κινέζικα: 三合会  παραδοσιακά κινέζικα: 三合會  : Sānhéhuì  κυριολεκτικά η «κοινωνία τριάδας») είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει πολλούς κλάδους των κινεζικών εγκληματικών οργανώσεων που εδρεύουν στο Χονγκ Κονγκ, Μακάο, ηπειρωτική Κίνα, και επίσης σε χώρες με πληθυσμούς της Κίνας, όπως η Μαλαισία, η Σιγκαπούρη, η Ταϊβάν, οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς.
ΔΟΜΗ:
Οι τριάδες χρησιμοποιούν τους αριθμητικούς κώδικες που διακρίνουν μεταξύ των τάξεων και των θέσεων μέσα στη συμμορία  οι αριθμοί εμπνέονται από το κινεζικό numerology βασισμένο στο Ι Ching. «489» αναφέρονται στον κύριο «βουνών» ή «δράκων», ενώ 438 χρησιμοποιούνται για τον «κύριο αναπληρωτών βουνών». «426» αναφέρονται σε έναν «στρατιωτικό διοικητή», επίσης γνωστός ως «κόκκινος Πολωνός», επιτηρώντας τις αμυντικές και δυσάρεστες διαδικασίες, ενώ «49» δείχνουν έναν «στρατιώτη» ή το μέλος μαζών. Ο  «ανεμιστήρας της Λευκής Βίβλου» (415) παρέχει τις οικονομικές και επιχειρησιακές συμβουλές, και τις λειτουργίες «σανδαλιών αχύρου 432)» (ως σύνδεσμο μεταξύ των διαφορετικών μονάδων. [7] [8] «25» αναφέρονται σε έναν μυστικό πράκτορα ή έναν κατάσκοπο επιβολής νόμου από μια άλλη τριάδα, και έχουν γίνει γενικά χρησιμοποιημένα στο Χονγκ Κονγκ ως λαϊκό ιδίωμα για «τον προδότη»

3. Colombian Drug Cartels
Τα καρτέλ ναρκωτικών είναι εγκληματική οργάνωση που αναπτύσσεται με σκοπό τις διαδικασίες εμπορίας ναρκωτικών. Κυμαίνονται από τις αόριστα διοικούμενες συμφωνίες μεταξύ των διάφορων διανεμητών ναρκωτικών ως τις τυποποιημένες εμπορικές επιχειρήσεις. Ο όρος εφαρμόστηκε όταν πέτυχαν οι μεγαλύτερες οργανώσεις μια συμφωνία για να συντονίσουν την παραγωγή και τη διανομή της κοκαΐνης. Δεδομένου ότι εκείνη η συμφωνία χωρίστηκε τα καρτέλ ναρκωτικών δεν είναι πλέον πραγματικά καρτέλ υπό την κατάλληλη έννοια της λέξης, αλλά ο όρος κόλλησε και τώρα γενικά χρησιμοποιείται για να αναφερθεί σε οποιαδήποτε εγκληματική σχετική με τα ναρκωτικά οργάνωση.

Οι αποστολές ναρκωτικών λειτουργούν σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κολομβίας, της Βραζιλίας, του Τρινιδάδ και Τομπάγκο, της Τζαμάικας, του Μεξικού, του Αφγανιστάν και της Νότιας Ασίας. Μερικά καρτέλ καθιερώνονται ακόμη και στις ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ πόλιτειες όπως τη Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι, το Phoenix, το Χιούστον, την Ατλάντα, το Σαρλόττα, το Λος Άντζελες και το Σαν Ντιέγκο.


2. Sicilian and American Cosa Nostra
Η μαφία (επίσης γνωστή ως Cosa=γιατροσόφι) είναι εγκληματικό συνδικάτο που προέκυψε στο μέσο του 19ου αιώνα στη Σικελία. Είναι χαλαρή ένωση εγκληματικών ομάδων που μοιράζονται μια κοινή οργανωτική δομή και έναν κώδικα δεοντολογίας. Κάθε ομάδα, γνωστή ως «οικογένεια», «γενιά», ή «cosca», απαιτεί την κυριαρχία πέρα από μια περιοχή στην οποία ενεργοποιείται συνήθως μια κωμόπολη ή ένα χωριό ή μια γειτονιά (borgata) μιας μεγαλύτερης πόλης. Η αρχική δραστηριότητά τους είναι οργάνωση εγκλήματος προστασίας, αλλά ενεργοποιουνται επίσης στην κίνηση όπλων, τον εμπρησμό, τις δολοφονίες, το βομβαρδισμό, το λαθραίο πέρασμα τσιγάρων, τα συμβόλαια θανάτου, την πλαστογράφηση, την εμπορία ναρκωτικών, την απάτη, δανείου, το ξέπλυμα χρημάτων, τη δολοφονία, την πολιτική δωροδοκία, την οργάνωση εγκλήματος, και την λαθραία εμπορία  ρουμιού.


  



1. Russian Mafia
Ρωσική μαφία «Russkaya Mafiya» (ρωσικά: Русскаямафия) ιδιαίτερα ισχύει για τη μαφία της Ρωσίας. Η μαφία σε άλλες χώρες παίρνει το όνομα εκείνης της χώρας, όπως στην ουκρανική μαφία. Bratva (Братва  λαϊκό ιδίωμα για «την αδελφοσύνη», που απευθύνεται σε όλες τις συμμορίες, συμπεριλαμβανομένων των ανταγωνιστών) - συχνά είναι ονόματα υποδεικνύοντας μια σειρά των συνδικάτων οργανωμένου εγκλήματος της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, Ρωσίας και ΚΑΚ. Από την πτώση το 1991 της Σοβιετικής Ένωσης, αυτές οι ομάδες έχουν συσσωρεύσει σημαντική παγκόσμια δύναμη και επιρροή. Είναι ενεργοί σε ουσιαστικά κάθε μέρος της ρωσικής κοινωνίας.Ρωσοι εγκληματίες είναι διεθνώς ενεργοί στο εμπόριο παράνομου πετρελαίου, το λαθραίο πέρασμα των όπλων και του πυρηνικού υλικού και το ξέπλυμα χρημάτων.Μέχρι τα μέσα τηςδεκαετίας του '90 θεωρήθηκε ότι ο Don Semion Mogilevich είχε γίνει ¨Αφεντικό όλων των αφεντικών¨ των περισσότερων ρωσικών συνδικάτων μαφίας στον κόσμο.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.