ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Βλαβερή η χρήση των tablets για τα δάχτυλα των μικρών παιδιών.


Οι γονείς που αφήνουν τα παιδάκια τους να παίζουν με τα tablets, ίσως δεν γνωρίζουν ότι τέτοιου είδους συνήθειες θα μπορούσαν μακροπρόθεσμα να προκαλέσουν ζημιές στα χέρια και τα δαχτυλάκια τους.

Η εργοθεραπεύτρια Lindsay Marzoli υποστηρίζει ότι αυτό συμβαίνει επειδή όταν χρησιμοποιούν συσκευές με οθόνη αφής, δεν εξασκούν τους μύες που είναι απαραίτητοι για το γράψιμο.
«Αν χρησιμοποιούν συνεχώς τέτοιου είδους συσκευές και δεν ασχολούνται με δραστηριότητες που περιλαμβάνουν μολύβι και χαρτί, οι εν λόγω μύες παραμένουν σε αδράνεια. Αυτό που παρατηρούμε είναι ότι πολλά παιδιά αντιμετωπίζουν προβλημα στα δαχτυλα.  Οι γονείς που αφήνουν τα παιδάκια τους να παίζουν με τα tablets, ίσως δεν γνωρίζουν ότι τέτοιου είδους συνήθειες θα μπορούσαν μακροπρόθεσμα να προκαλέσουν ζημιές στα χέρια και τα δαχτυλάκια τους.Η εργοθεραπεύτρια Lindsay Marzoli υποστηρίζει ότι αυτό συμβαίνει επειδή όταν χρησιμοποιούν συσκευές με οθόνη αφής, δεν εξασκούν τους μύες που είναι απαραίτητοι για το γράψιμο.«Αν χρησιμοποιούν συνεχώς τέτοιου είδους συσκευές και δεν ασχολούνται με δραστηριότητες που περιλαμβάνουν μολύβι και χαρτί, οι εν λόγω μύες παραμένουν σε αδράνεια. Αυτό που παρατηρούμε είναι ότι πολλά παιδιά αντιμετωπίζουν κάποια κινητική καθυστέρηση ή μείωση της μυϊκής τους δύναμης κατά περιοχές».Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι το πρόβλημα πηγάζει από το γεγονός ότι οι τεχνολογικές τάσεις είναι τόσο νέες που ακόμα και οι ίδιοι οι ερευνητές δεν γνωρίζουν την ζημιά που μπορούν να προκαλέσουν σε βάθος χρόνου.

ΠΗΓΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.