ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

H NASA σταματά τη διμερή συνεργασία με τη Μόσχα.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA προστέθηκε στον κατάλογο των οργανισμών στους οποίους η κυβέρνηση των ΗΠΑ απαγορεύει την επαφή εκπροσώπων της με τη ρωσική πλευρά στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχει επιβάλει η Ουάσιγκτον στη Μόσχα για την κρίση στην Ουκρανία.

«Η απαγόρευση περιλαμβάνει τα μέλη της NASA που ταξιδεύουν στη Ρωσία, τις επισκέψεις εκπροσώπων της ρωσικής κυβέρνησης στις εγκαταστάσεις της NASA, τις διμερείς συναντήσεις, τα e-mail και τις τηλεδιασκέψεις. Προς το παρόν, μόνο οι επιχειρησιακές δραστηριότητες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό εξαιρούνται» ανέφερε ο αναπληρωτής επικεφαλής της NASA Μάικλ Ο’ Μπράιαν σε ανακοίνωση του που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα NASAWatch.com.
Όπως είναι σαφές από τις απαγορεύσεις εξαιρείται η λειτουργία και συνεργασία στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. «Η διαστημική συνεργασία είναι ένα από τα λίγα σημεία που πραγματικά έχει πάει σχετικά καλά με τους Ρώσους», δήλωσε ο Σκότ Πέις, διευθυντής του Ινστιτούτο Διαστημικών Πολιτικής του Πανεπιστημίου George Washington. «Αν θέλουμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στις δράσεις τους ελπίζω ότι θα επιλέξουμε άλλα μέσα», πρόσθεσε.
Η κίνηση αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών έχει σε μεγάλο βαθμό απλώς συμβολικό χαρακτήρα Και αυτό διότι το μοναδικό μεγάλο διαστημικό έργο υπό τον άμεσο έλεγχο των ΗΠΑ και της Ρωσίας είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός, περίπου 400 χιλιόμετρα) πάνω από τη Γη, το ερευνητικό «εργαστήριο» αξίας 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στο οποίο όμως μερίδιο έχουν άλλες 15 χώρες.
Τρεις ρώσοι κοσμοναύτες, δύο αμερικανοί αστροναύτες και ένας ιάπωνας αστροναύτης ζουν σήμερα στο τροχιακό διαστημικό «εργαστήριο».

ΠΗΓΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.