ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Dow Jones Newswires: Την Τετάρτη η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές.

Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές την Τετάρτη, σύμφωνα με το πρακτορείο Dow Jones Newswires, το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές.
«Η Ελλάδα σχεδιάζει να εκδώσει τα πρώτο μακροπρόθεσμο ομόλογο από όταν εντάχτηκε στο πρόγραμμα στήριξης», αναφέρει το πρακτορείο.


Το πιθανότερο η Ελλάδα να βγει με πενταετές ομόλογο ύψους 2 δις. ευρώ, ενώ τραπεζικές πηγές στην Αθήνα αναφέρουν ότι το επιτόκιο θα κυμαίνεται μεταξύ 4,75% και 5,25%.
Σε άρθρο της την Δευτέρα με τίτλο «η Ελλάδα πλησιέστερα στην ανάσταση των αγορών ομολόγων» η ηλεκτρονική έκδοση της αμερικανικής εφημερίδα Wall Street Journal κάνει λόγο για επιστροφή της χώρας μας στις αγορές.
Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας η ηλεκτρονική έκδοση του βρετανικού Guardian ανέφερε ότι υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι η Ελλάδα, μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια, θα επιστρέψει στις διεθνείς αγορές, ενδεχομένως ίσως και από τη Δευτέρα, επωφελούμενη και τη μείωση των αποδόσεων στα δεκαετή ομόλογά της.
Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, τραπεζίτες στην Αθήνα -που ήρθαν σε επαφή με την εφημερίδα- επιβεβαίωσαν ότι οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, με την κυβέρνηση να προσλαμβάνει διεθνείς επενδυτικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των JP Morgan και Goldman Sachs, με σκοπό να μεσολαβήσουν για λογαριασμό της.

ΠΗΓΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.