ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Ουκρανία: Απαγορεύτηκε η εισαγωγή ορισμένων ρωσικών τροφίμων.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγορεύει προσωρινά σε επτά ρωσικές εταιρείες τροφίμων να εισάγουν και να διαθέτουν τα προϊόντα τους στην ουκρανική επικράτεια, σε μια ένδειξη ότι η ένταση μεταξύ των δύο κρατών μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία επεκτείνεται στο πεδίο του εμπορίου.

Οι εμπορικές σχέσεις της Ουκρανίας και της Ρωσίας ήταν ήδη τεταμένες τα τελευταία χρόνια. Η Μόσχα είχε απαγορεύσει την εισαγωγή ορισμένων ουκρανικών προϊόντων, όπως ορισμένες ποικιλίες τυριών. Η Ουκρανία ανταπέδωσε επιβάλλοντας περιορισμούς στη διάθεση ορισμένων ρωσικών τροφίμων.
«Από σήμερα, λαμβάνουμε τα προσήκοντα μέτρα για την απομάκρυνση από τα καταστήματα και τις μεγάλες επιχειρήσεις της λιανικής. . . ρωσικών προϊόντων τα οποία παραδίδονταν με τρόπο που παρέβαινε» τους ισχύοντες κανονισμούς, ανέφερε η ουκρανική υπηρεσία προστασίας των καταναλωτών σε σχετική ανακοίνωσή της.
Η υπηρεσία απαγόρευσε προσωρινά την εισαγωγή και τη διάθεση των προϊόντων μιας ρωσικής εταιρείας παραγωγής σοκολάτας, μιας επιχείρησης τυροκομικών και δύο ακόμα εταιρειών που συσκευάζουν και εμπορεύονται αλιεύματα, οι οποίες, όπως αναφέρεται, παραβίασαν τις ισχύουσες διατάξεις για τις ετικέτες των τροφίμων και πιθανόν και άλλες.
Ένα στέλεχος της ουκρανικής υπηρεσίας προστασίας των καταναλωτών δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι δεν έχει ακόμη αποφασιστεί το χρονικό διάστημα για το οποίο θα επιβληθεί η απαγόρευση αυτή.
Δεν είναι σαφές ποιος είναι ο τζίρος των ρωσικών εταιρειών αυτών στην ουκρανική αγορά.

ΠΗΓΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.