ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Άγριο ξύλο στη Βουλή της Ουκρανίας.

Σκηνές απείρου κάλλους και άφθονης βίας εκτυλίχθηκαν για άλλη μία φορά στο ουκρανικό Κοινοβούλιο, όταν ένας βουλευτής συντηρητικής παράταξης κατηγόρησε τις Αρχές ότι δεν υπολογίζουν τους πολίτες που ζητούν να καθιερωθούν τα Ρωσικά ως δεύτερη επίσημη γλώσσα στην ανατολική Ουκρανία.


«Τώρα υποστηρίζετε ότι οι διαδηλωτές θέλουν την απόσχιση, ενώ έναν μήνα πριν τους ίδιους ανθρώπους που εισέβαλαν στα δημόσια κτήρια τους αποκαλούσατε πατριώτες!» δήλωσε.
Έπειτα από αυτά τα λόγια βουλευτές από άλλο κόμμα κατευθύνθηκαν οργισμένοι προς το μέρος του και άρχισαν να τον σπρώχνουν, με σκοπό να τον απωθήσουν από το βήμα της Βουλής. Αυτό που ακολούθησε δεν περιγράφεται. Ο προεδρεύων αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση. Οι βουλευτές, όμως, συνέχισαν να διαπληκτίζονται με εξαιρετικά βίαιο τρόπο.
Παράλληλα, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει ότι οποιαδήποτε χρήση βίας στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι μαχητές έχουν καταλάβει κυβερνητικά κτήρια, θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο. «Ζητάμε την άμεση παύση κάθε στρατιωτικής προετοιμασίας, η οποία μπορεί να ενέχει τον κίνδυνο εμφυλίου πολέμου» αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες φιλορώσοι ακτιβιστές κατέλαβαν κυβερνητικά κτήρια στις ανατολικές πόλεις Χάρκοβο, Λούχανσκ και Ντόνετσκ, όπου κήρυξαν ανεξαρτησία και δεσμεύτηκαν να ψηφίσουν για ένταξη στη Ρωσία. Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας έγραψε στο facebook ότι η αστυνομία συνέλαβε 70 άτομα που είχαν καταλάβει ένα περιφερειακό διοικητικό κτήριο στο Χάρκοβο. Η επιχείρηση χαρακτηρίστηκε «αντιτρομοκρατική» και κατά τη διάρκειά της υπήρξαν δύο τραυματίες.

ΠΗΓΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.