ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Αντιτορπιλικά στέλνουν στην Ιαπωνία οι ΗΠΑ.

Τα αντιτορπιλικά αυτά θα προστεθούν στα πέντε αμερικανικά πλοία εξοπλισμένα με αντιπυραυλικά συστήματα που ελλιμενίζονται στην Ιαπωνία

Οι ΗΠΑ θα στείλουν στην Ιαπωνία δύο επιπλέον αντιτορπιλικά εξοπλισμένα με αντιπυραυλικό σύστημα ως το 2017 για να απαντήσουν στην βορειοκορεάτικη απειλή, δήλωσε σήμερα ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ.
«Σε απάντηση στις προκλήσεις και τις αποσταθεροποιητικές ενέργειες της Πιονγκγιάνγκ, περιλαμβανομένων των πρόσφατων εκτοξεύσεων πυραύλων σε παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, μπορώ να ανακοινώσω σήμερα ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να στείλουν δύο επιπλέον αντιτορπιλικά εξοπλισμένα με το σύστημα Aegis στην Ιαπωνία το 2017», δήλωσε ο Χέιγκελ από το Τόκιο έπειτα από συνάντηση που είχε με τον ιάπωνα ομόλογό του Ιτσουνόρι Ονοντέρα.
Τα αντιτορπιλικά αυτά θα προστεθούν στα πέντε αμερικανικά πλοία εξοπλισμένα με αντιπυραυλικά συστήματα που ελλιμενίζονται στην Ιαπωνία, όπου οι ΗΠΑ διαθέτουν σημαντικές βάσεις και σχεδόν 5.000 στρατιώτες.
«Η κίνηση αυτή να αυξήσουμε σημαντικά τη ναυτική μας παρουσία είναι ακόμη μία ενέργεια που ενισχύει τη συμμαχία μας και αυξάνει την αποτρεπτική μας δύναμη έναντι μιας επίθεσης από τη Βόρεια Κορέα», υπογράμμισε ο Χέιγκελ.
«Αυτά τα μέτρα θα αυξήσουν σημαντικά την ικανότητά μας να υπερασπιζόμαστε τόσο την Ιαπωνία όσο και τις ΗΠΑ από τις απειλές βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα», πρόσθεσε ο αμερικανός υπουργός.
Η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε στις 26 Μαρτίου μια βαλλιστική δοκιμή την ώρα που οι ηγέτες της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ συναντιόνταν για να συζητήσουν τρόπους περιορισμού της βορειοκορεάτικης πυρηνικής απειλής.
Η δοκιμή αυτή με πυραύλους μέσου βεληνεκούς ικανούς να πλήξουν το ιαπωνικό έδαφος ήταν μέρος μιας σειράς εκτοξεύσεων πυραύλων μικρού βεληνεκούς. Οι βαλλιστικοί πύραυλοι Ροντόνγκ έπεσαν στη θάλασσα αφού διένυσαν μια απόσταση 650 χιλιομέτρων, την ώρα που εκτιμάται ότι μπορούν να φτάσουν σε απόστασης περίπου 1.300 χιλιομέτρων.
Έκτοτε η Βόρεια Κορέα έριξε οβίδες του πυροβολικού σε νοτιοκορεάτικα χωρικά ύδατα, προκαλώντας την απάντηση της Σεούλ, ενώ έχει απειλήσει και με μια αδιευκρίνιστη «νέα μορφή» πυρηνικής δοκιμής.
Ο Χέιγκελ έφτασε χθες Σάββατο στην Ιαπωνία για μια διήμερη επίσκεψη στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ασία που θα τον οδηγήσει επίσης στην Κίνα και τη Μογγολία.

ΠΗΓΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.