ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Επεισοδιακή «θρησκευτική» απαγωγή στο βόρειο Καμερούν.

Δύο ιερείς από την Βιτσέντσα της βόρειας Ιταλίας απήχθησαν στο Καμερούν, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών το οποίο έθεσε σε συναγερμό μια ομάδα αντιμετώπισης της κρίσης στην πρεσβεία στη Γιαουντέ.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, μια Καναδή καλόγρια έπεσε επίσης θύμα απαγωγής στην ίδια επίθεση που εξαπέλυσαν ένοπλοι σήμερα τα ξημερώματα.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας δεν θέλησε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το συμβάν. Όπως μετέδωσε το Ansa, η απαγωγή σημειώθηκε στο βόρειο Καμερούν περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) από ενόπλους που επέβαιναν σε πολλά οχήματα και οποίοι κατέστρεψαν τις κατοικίες των ιερέων προτού τους απαγάγουν.
Ο ένας εκ των δύο ιερέων ζούσε στο Καμερούν τα τελευταία 6 χρόνια, ενώ ο δεύτερος είχε φτάσει στη χώρα πριν περίπου έναν χρόνο, όπως επεσήμανε η ίδια πηγή.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera, οι ιερείς βρίσκονταν στην αρχιεπισκοπή της Μαρούα, στο βόρειο άκρο του Καμερούν στα σύνορα με τη Νιγηρία.
Οι απαγωγές αυτές σημειώνονται τρεις μήνες μετά την απελευθέρωση ενός Γάλλου ιερέα που πέσει θύμα απαγωγής στην ίδια περιοχή στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου και στη συνέχεια κρατήθηκε στη Νιγηρία
ΠΗΓΗ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.