Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

Σε αναμμένα κάρβουνα το ΝΑΤΟ για την Ουκρανία.

Το ΝΑΤΟ εξέφρασε σήμερα την «ανησυχία» του μετά τις απειλές περί ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία, ενώ καταδίκασε την «εμπρηστική ρητορική» της Μόσχας και την κάλεσε να υποστηρίξει την εφαρμογή της συμφωνίας της Γενεύης.

«Είμαι ανήσυχος από τις δηλώσεις Ρώσων που απειλούν την Ουκρανία με μια στρατιωτική επέμβαση» ανέφερε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Συμφώνου, Αλεξάντερ Βέρσμποου.
«Η Ρωσία έχει την ευθύνη να κατευνάσει την κατάσταση περισσότερο, παρά να καταφεύγει σε μια εμπρηστική ρητορική και να διαστρεβλώνει την κατάσταση στην Ουκρανία» πρόσθεσε.
Η Ρωσία διεμήνυσε ότι είναι έτοιμη να επέμβει εάν «τα νόμιμα συμφέροντα της» δεχτούν «επίθεση» στην ανατολική Ουκρανία, μετά την επανέναρξη «μιας αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» από το Κίεβο εναντίον των αυτονομιστών. 
«Η προσφυγή σε έμμεσες απειλές και η έναρξη νέων στρατιωτικών ασκήσεων κοντά στην ουκρανική μεθόριο προσθέτει περαιτέρω ένταση σε μια κατάσταση ήδη ευμετάβλητη και παραβιάζει το πνεύμα της συμφωνίας της Γενεύης» κατηγόρησε τη Μόσχα ο Βέρσμποου.
«Η Ρωσία θα έπρεπε να επικεντρωθεί στο να αποσύρει τα στρατεύματά της στα στρατόπεδα τους, να μειώσει τους κινδύνους μιας ένοπλης σύγκρουσης και να στηρίξει την εφαρμογή της συμφωνίας της Γενεύης, κυρίως καταδικάζοντας τις πράξεις βίας που συνεχίζουν οι παράνομες ένοπλες ομάδες στα ανατολικά της Ουκρανίας» υποστήριξε ο ίδιος.

ΠΗΓΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.