ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Ενίσχυση των νατοϊκών στρατευμάτων στην Πολωνία.

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε σήμερα ότι ενισχύονται τα στρατεύματα των κρατών - μελών του στην ανατολική Ευρώπη.

Προς αυτήν την κατεύθυνση ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ επεσήμανε ότι ο αριθμός των Αμερικανών αλεξιπτωτιστών που αναμένεται να λάβουν μέρος στις στρατιωτικές ασκήσεις της χώρας του θα μπορούσε να ενισχυθεί και να φτάσει από τους 150 στρατιώτες σε μια ταξιαρχία. Οι αμερικανικές αερομεταφερόμενες ταξιαρχίες αριθμούν συνήθως πάνω από 3.000 στρατιώτες.
Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επέκρινε το γεγονός ότι η Δύση απαιτεί μονόπλευρα τον αφοπλισμό των φιλορωσικών ομάδων, ενώ κλείνει τα μάτια στις «προκλητικές ενέργειες» από μέλη του ουκρανικού υπερεθνικιστικού Δεξιού Τομέα. 
Από τη μεριά του ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε ότι η Μόσχα θα μπορούσε να επέμβει στρατιωτικά για να προστατεύσει τους πολίτες της. Ο Σεργκέι Λαβρόφ είπε στο ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RT ότι η Μόσχα θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα των Ρώσων από μια επίθεση, όπως έκανε το 2008, όταν απώθησε κυβερνητικά στρατεύματα της Γεωργίας από τη αποσχισθείσα περιοχή της Νότιας Οσετίας. Τόνισε ακόμη ότι τα ρωσικά στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα δεν έχουν περάσει στην Ουκρανία και παραμένουν στο έδαφος της Ρωσίας .

ΠΗΓΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.