ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Η Μόσχα απειλεί την Ευρώπη για το φυσικό αέριο.

Ο ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε τους ευρωπαίους ηγέτες ότι οι οφειλές της Ουκρανίας στη Μόσχα για το φυσικό αέριο, μπορούν να απειλήσουν τις προμήθειες της Ευρώπης.
Παράλληλα, είπε ότι η Ρωσία μπορεί να σταματήσει την παροχή φυσικού αερίου στην Ουκρανία, εάν η χώρα δεν καταφέρει να αποπληρώσει τις παροχές της.


Ο υπεύθυνος Τύπου του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πέσκοφ, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ότι ο ρώσος πρόεδρος «εξέφρασε τη βαθύτατη ανησυχία του» προς τους ευρωπαίους ηγέτες για τα αυξανόμενα χρέη της Ουκρανίας.
Αγωγοί που διέρχονται από την Ουκρανία μεταφέρουν φυσικό αέριο σε αρκετές χώρες της ΕΕ. Έχουν εκφραστεί φόβοι ότι η κατάσταση στην περιοχή θα οδηγήσει σε προβλήματα όσον αφορά τη ροή του φυσικού αερίου.
Ο Πούτιν άφησε να εννοηθεί ότι θα ληφθούν «ειδικά» μέτρα, χωρίς, όμως, να προχωρήσει σε λεπτομέρειες σχετικά με το ποια θα μπορούσαν να είναι αυτά.
Σε επιστολή του προς ευρωπαίους ηγέτες, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε να υπάρξουν έκτακτες συνομιλίες για τη σταθεροποίηση της ουκρανικής οικονομίας.
Παράλληλα, είπε ότι 11,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου -αξίας 5,5 δισ. δολαρίων- χρειάζεται να αποθηκεύσει η Ουκρανία, προκειμένου να εξασφαλίσει ότι δεν θα διακοπεί η ροή φυσικού αερίου.
Η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom λέει ότι το χρέος της Ουκρανίας για το φυσικό αέριο είναι μεγαλύτερο του 1,4 δισ. ευρώ.
Προηγούμενες διαμάχες ανάμεσα σε Μόσχα και Κίεβο για το φυσικό αέριο είχαν ως αποτέλεσμα ελλείψεις σε αρκετές χώρες της ΕΕ.
Η ΕΕ λέει ότι αυτή τη φορά διαθέτει επιπλέον προμήθειες σε φυσικό αέριο και την τεχνολογία «αντίστροφης ροής» φυσικού αερίου προς την Ουκρανία από τη Σλοβακία.

ΠΗΓΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.