ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ο Οπλισμός των 10 Μεγαλύτερων Αστυνομικών Τμημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Δείτε παρακάτω τον οπλισμό των 10 μεγαλύτερων αστυνομικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια τεράστια σε έκταση και πληθυσμό χώρα η οποία έχει αυξημένη εγκληματικότητα εδώ και δεκαετίες. Για να ανταποκριθούν στις προκλήσεις οι εκάστοτε αστυνομικές υπηρεσίες, σε κάθε μία από τις 50 πολιτείες της χώρας αυτής, εκτός από τη σκληρή εκπαίδευση έχουν εξοπλιστεί με ότι καλύτερο υπάρχει από πλευράς φορητού οπλισμού. Δείτε λοιπόν, αναλυτικά, τον οπλισμό του κάθε αστυνομικού τμήματος ξεχωριστά, μαζί με κάποια άλλα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία.


1. Ο οπλισμός του  Αστυνομικού Τμήματος της  Νέας Υόρκης  (NYPD)

Ως το μεγαλύτερο Αστυνομικό Τμήμα στην Αμερική, το NYPD έχει περισσότερους από 40.000 αστυνομικούς στις τάξεις του. Μερικά συστήματα κατάταξης το αποκαλούν τον τέταρτο μεγαλύτερο στρατό στον κόσμο. Το NYPD είναι εξοπλισμένο με μερικά από τα καλύτερα 9 χιλιοστών πιστόλια στην αγορά και όλα χρησιμοποιούν  124- grain  + P Speer Gold Dot hollow point σφαίρες. Οι αξιωματικοί του NYPD αγοράζουν το δικό τους όπλο, μεταξύ τεσσάρων επιλογών, όλα με (DAO) διπλή ενέργεια μόνο στη σκανδάλη και εγγενή χαρακτηριστικά ασφαλείας:

Glock 19: Κάποιοι από τους 25.000 αστυνομικούς φέρουν το Glock 19, με NY1 ή NY2 σκανδάλες, που δημιουργήθηκαν από την Glock ειδικά για τη μετάβαση των αξιωματικών που κατείχαν περίστροφο στο ημιαυτόματο πιστόλι. Το Glock 19 είναι ελαφρύ, ανθεκτικό και ακριβές και αποτελεί επιλογή για υπηρεσία στα 9 × 19 χιλιοστά.

S&W 5946: Μια παραλλαγή της γραμμής 5906, το ανοξείδωτου χάλυβα, πλήρους μεγέθους DAO σκανδάλης όπλο είναι σε διαμέτρημα για 9mm. Στα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται,  αμφιδέξιος μοχλός ασφαλείας, μονοκόμματη πίσω  λαβή, και επιλογή για είτε σταθερά σκοπευτικά, ή σκοπευτικά πλήρως ρυθμιζόμενα για τη διεύθυνση και το ύψος, ενώ μπορεί να πυροβολήσει και χωρίς το γεμιστήρα τοποθετημένο.

Sig Sauer P226 DAO: Το αξιοσέβαστο πιστόλι πολλών σωμάτων ασφαλείας και στρατιωτικών μονάδων, το SIG226 DAO έχει ένα μαύρο πλαίσιο ανοδιωμένου αλουμινίου. Το όπλο ενσωματώνει ένα μοχλό αφόπλισης στην αριστερή πλευρά του πλαισίου πάνω από το μοχλό απελευθέρωσης του γεμιστήρα, που επιτρέπει στη σφύρα να πέσει με ασφάλεια. Η κίνηση του κλείστρου κατά την λειτουργία οπλίζει αυτόματα τη σφύρα. Με τη χρήση του μοχλού αφόπλισης, η σφύρα μπορεί να αφοπλιστεί χωρίς να κινηθεί ο επικρουστήρας,  αποκλείοντας τυχαίες εκπυρσοκροτήσεις. Ο μοχλός αφόπλισης κάνει το όπλο ασφαλές και κατά την πτώση, επειδή ο επικρουστήρας μπλοκάρεται να χτυπήσει ένα φυσίγγιο, εκτός αν πατηθεί η σκανδάλη. Δεν υπάρχει χειροκίνητη  ασφάλεια, το όπλο έχει μόνο εσωτερικές ασφάλειες. Η πρώτη  βολή έχει βάρος πίεσης σκανδάλης  10 pounds  και οι επόμενες βολές είναι σε μονή ενέργεια σκανδάλης με βάρος πίεσης περίπου 4,4 pounds.

2. Ο οπλισμός του  Αστυνομικού Τμήματος του Σικάγου (CPD)

Με περισσότερους από 13.000 αστυνομικούς υπό ισχυρό όρκο, το Αστυνομικό Τμήμα του Σικάγου (CPD) είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αστυνομική υπηρεσία στο έθνος των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι αξιωματικοί του CPD μπορούν να αγοράσουν το δικό τους υπηρεσιακό εξοπλισμό, που συμπεριλαμβάνει στολές και όπλα, χειροπέδες και γκλομπ. Το ετήσιο επίδομα μόνο για τη στολή είναι 1.800 δολάρια.

Οι νέες προσλήψεις πρέπει να αγοράσουν ένα Glock 17 ή Glock 19, που μπορούν να διατηρήσουν ή να αλλάξουν μετά την δοκιμασία τους. Οι αξιωματικοί που έχουν προσληφθεί πριν από το 1996 μπορεί να κρατήσουν παλιά DA / SA πιστόλια ή πιστόλια μονής ενέργειας μόνο, καθώς και τα S&W ή Ruger περίστροφα σε διαμέτρημα.38 Special.
Το Glock 19 προτιμάται από πολλούς αστυνομικούς επειδή είναι ένα αξιόπιστο όπλο και είναι ιδανικό για πολλές χρήσεις προσφέροντας μειωμένες όμως διαστάσεις σε σύγκριση με τα κανονικού μεγέθους πιστόλια. Μετά τις δοκιμασίες, ο αστυνομικός μπορεί να αγοράσει οποιοδήποτε όπλο από τις Beretta, Glock, Ruger, Sig Sauer, S&W, ή Springfield Armory και μπορεί να είναι σε διαμέτρημα είτε 9mm, .40 S&W, ή .45 ACP . Τα όπλα πρέπει να είναι με DAO σκανδάλη και να πυροδοτούνται από επικρουστήρα.

3. Ο Οπλισμός του Αστυνομικού Τμήματος του Λος Άντζελες (LAPD).

Το LAPD έχει πάνω από 9.000 υπαλλήλους υπό ισχυρό όρκο και είναι αναμφισβήτητα μία από τις καλύτερεςυπηρεσίες επιβολής του νόμου. Σύμφωνα με το LAPD, μέχρι το 2002, το πρότυπο υπηρεσιακό πιστόλι του LAPD ήταν το Beretta 92F. Όταν ο William Bratton διορίστηκε Αρχηγός, αυτός επέτρεψε στους αξιωματικούς να φέρουν επίσης, το Glock. Οι νέοι αστυνομικοί που αποφοιτούν από την Ακαδημία είναι οπλισμένοι με το Glock 22, το οποίο είναι η .40 SW έκδοση του Glock 17, αλλά χρησιμοποιεί ένα τροποποιημένο κλείστρο, πλαίσιο, και κάννη για να χειριστεί το μέγεθος και τη δύναμη του φυσιγγίου .40 SW. Το Glock 22 έχει μια πρότυπη χωρητικότητα γεμιστήρα 15 φυσίγγια.

Με εξαίρεση τους  αστυνομικούς  SWAT, μετά την ακαδημία, το LAPD λέει,  οι αστυνομικοί έχουν την επιλογή να μεταφέρουν ένα ευρύ φάσμα  όπλων χειρός που περιλαμβάνει τα εξής: Beretta: 92F, 92FS, 92FS από ανοξείδωτο χάλυβα, 8045 (με 4 ίντσες κάννη). Smith & Wesson: 459, 5904, 5903, 659, 5906, 645, 4506, 4566, 4567, 5903 TSW, 5906 TSW, 4569 TSW, και 4566 TSW και τα μοντέλα Glock 34, Glock 17, Glock 19 των 9mm, Glock 35, Glock 22, Glock 23 σε .40 διαμέτρημα  και το Glock 21 σε .45 διαμέτρημα.

Για τους LAPD SWAT, τις αρχικές ομάδες SWAT, η Kimber έχει σχεδιάσει το Custom TLE (Tactical Law Enforcement) ΙΙ, επίσης γνωστό ως το LAPD SWAT Custom. Αυτό το τύπου 1911  όπλο σε .45 ACP διαμέτρημα, έχει κάννη πέντε ιντσών, χαλύβδινο σκελετό και κλείστρο με μια χαμηλωμένη θυρίδα απόρριψης, προσαρμοσμένη  σκανδάλη με ένα γρήγορο re-set, λοξότμητη υποδοχή γεμιστήρα, εκτεταμένη ασφάλεια αντίχειρα, beavertail ασφάλεια λαβής και εσωτερική ασφάλεια επικρουστήρα . Αυτή η δυνατότητα παρέχει την πρόσθετη διαβεβαίωση ότι το όπλο δεν θα πυροβολήσει όταν πέσει αφού μπλοκάρει τον επικρουστήρα,  έρχεται επίσης με bar-dot σκοπευτικά νυχτός τριτίου. Όταν το LAPD SWAT φτάσει στη σκηνή, σημαίνει επιχείρηση.

4. Ο οπλισμός του Αστυνομικού Τμήματος της Φιλαδέλφειας (PPD)

Το Αστυνομικό Τμήμα της Φιλαδέλφειας έχει 7.000 αστυνομικούς υπό όρκο που περιπολούν σε μερικούς από τους πιο δύσκολους δρόμους στην Αμερική, στην μεγαλύτερη πόλη της Πενσυλβάνιας. Σύμφωνα με την Αστυνομία της Φιλαδέλφειας, που πρόσφατα άλλαξε την πολιτική των όπλων της, όταν οι νεοσύλλεκτοι της Αστυνομίας της Φιλαδέλφειας εισέρχονται στην Ακαδημία υιοθετούν  το GLOCK 21SF σε 45 διαμέτρημα. Κρατούν αυτό το όπλο σε όλη τη σταδιοδρομία τους.

Μόλις βγει στο δρόμο, ένας αστυνομικός μπορεί επίσης να υποβάλει υπόμνημα ζητώντας την άδεια να μεταφέρει ένα μικρότερο όπλο. Ο αστυνομικός θα πρέπει να αναφέρει το λόγο για τον οποίο θέλει  να μεταφέρει το όπλο και αυτό περιλαμβάνει εντολή σε εξειδικευμένη μονάδα  για το ποιο όπλο μπορεί να είναι κατάλληλο. Συνήθως τα GLOCK 26 των 9mm, GLOCK 27 σε 40 διαμέτρημα ή το Glock 30 σε .45 διαμέτρημα, είναι αυτά που επιλέγονται. Οι αστυνομικοί στους οποίους επιτρέπεται να μεταφέρουν μικρότερο πιστόλι πρέπει να αγοράσουν αυτό το όπλο μόνοι τους, όμως, εξακολουθεί να απαιτείται για τη διατήρηση της ικανότητας του Αστυνομικού Τμήματος να πληρούν τις προϋποθέσεις με κάθε όπλο που επιτρέπεται για μεταφορά. Για τους SWAT της Φιλαδέλφειας, το GLOCK 35 σε 40 διαμέτρημα είναι το όπλο επιλογής. Μόνο η Μονάδα SWAT φέρει το GLOCK 35, το οποίο είναι  υψηλής υπόληψης  στον κόσμο της επιβολής του νόμου. Το GLOCK 35 είναι η .40 διαμετρήματος έκδοση του GLOCK 34 και δίνει στις ειδικές επιχειρήσεις των SWAT ένα όπλο που θα σταματήσει την απειλή επί τόπου.

5. Ο οπλισμός του Αστυνομικού Τμήματος του Χιούστον (HPD)

Το Αστυνομικό  Τμήμα  του Χιούστον  (HPD) έχει πάνω από 5400 αστυνομικούς για να καλύψει μια πόλη της οποίας τα ποσοστά εγκληματικότητας φέρεται να αυξήθηκαν σημαντικά μετά τον τυφώνα Κατρίνα. Το Houston Police Department (HPD) είναι το μεγαλύτερο Αστυνομικό Τμήμα στο Τέξας και  επιτρέπει στους αστυνομικούς του  να μεταφέρουν ένα από μια σειρά  .40 διαμετρήματος όπλα.

Σύμφωνα με το Αστυνομικό  Τμήμα  του Χιούστον  (HPD), οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να αγοράσουν τα  όπλα  τους τα οποία και μπορεί να μεταφέρουν και είναι τα ακόλουθα: Smith & Wesson Model M&P 500 σε .40 διαμέτρημα,  Glock Μοντέλα 22, 22C, 23, ή 23C σε .40 διαμέτρημα,  Springfield Armory XD-40 Duty διαμετρήματος .40,  Sig-Sauer Μοντέλο P229, DA/SA ή DAK εκδόσεις σε .40 διαμέτρημα, Sig Sauer Μοντέλο P226, DA/SA ή DAK εκδόσεις  σε .40 διαμέτρημα. Το Αστυνομικό  Τμήμα  του Χιούστον  (HPD) εξουσιοδοτεί και ορισμένα μεγάλου μήκους  πυροβόλα όπλα για τους αστυνομικούς του.


6. Ο Οπλισμός του Αστυνομικού Τμήματος του Ντιτρόιτ  (DPP)

Οι 4000 ορκισμένοι  αστυνομικοί του 6ου μεγαλύτερου σε αριθμό Αστυνομικού Τμήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες,  του  Αστυνομικού Τμήματος  του Ντιτρόιτ  (Detroit Police Department)  μόλις πρόσφατα έχουν μεταβεί σε ένα νέο όπλο. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου  της  Smith & Wesson, το  Αστυνομικό Τμήμα  του Ντιτρόιτ  έχει υιοθετήσει τα  Smith & Wesson M&P 40 πιστόλια  και τα M&P15 τακτικά τυφέκια. Η Smith & Wesson Corp, η θρυλική  157-ετών  εταιρεία κατασκευής πυροβόλων όπλων, ανακοίνωσε πριν από λίγο καιρό  ότι το Αστυνομικό Τμήμα του Ντιτρόιτ θα εξοπλίσει τη δύναμη των ανδρών του με  τα Smith & Wesson Military & Police (M&P) Series πιστόλια και  τα M&P Series τακτικά τυφέκια. Οι παραγγελίες σηματοδοτούν μια μετατροπή ολόκληρου του οπλισμού του Αστυνομικού  Τμήματος του Ντιτρόιτ στα Smith & Wesson πυροβόλα όπλα.

Τα M&P40 πιστόλια  από πολυμερές σε διαμέτρημα .40 S&W θα εκδοθούν για κάθε αξιωματικό του Αστυνομικού Τμήματος του  Ντιτρόιτ και θα αντικαταστήσουν όλα τα  μη-Smith & Wesson πυροβόλα όπλα. Το Τμήμα έχει επίσης τοποθετηθεί για μια παραγγελία από  350 M&P15 τακτικά τυφέκια. Τα όπλα θα είναι διαθέσιμα για τους αξιωματικούς με την ολοκλήρωση μιας σειράς μαθημάτων πιστοποίησης. Κατά την εξέταση των νέων τυφεκίων περιπολίας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας δοκιμής και αξιολόγησης, το Αστυνομικό Τμήμα του Ντιτρόιτ συνέκρινε  το M&P15 με ένα ευρύ φάσμα ανταγωνιστικών ημιαυτόματων  τυφεκίων. Το M&P15 αναγνωρίστηκε για την υψηλή ποιότητα των συστατικών του, το γεγονός ότι παράγεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, και ότι υποστηρίζεται πλήρως με εκπαίδευση που προσφέρεται από τη Smith & Wesson.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας του Ντιτρόιτ, James R. Barren, είπε, «Αλλάζοντας τον οπλισμό στο Τμήμα μας με μια μετάβαση σε  ένα εντελώς νέο  πυροβόλο όπλο ήταν μια σημαντική απόφαση που έπρεπε να εκτιμηθεί από τους υπαλλήλους μας. Τα Smith & Wesson M&P40 και  M&P15 είχαν δοκιμαστεί διεξοδικά και βρέθηκαν να καλύπτουν ή να υπερκαλύπτουν όλες τις απαιτήσεις μας. Αυτά τα πιστόλια επιτρέπουν σε κάθε υπάλληλο  να τα προσαρμόσει όπως αυτός θέλει και αυτό μεταφράζεται σε ένα ασφαλέστερο και πιο αποτελεσματικό περιβάλλον για την εργασία. Μας εντυπωσίασε επίσης,  το επίπεδο της εξυπηρέτησης πελατών που η Smith & Wesson μπορεί να προσφέρει, μαζί με την εγγύηση που βρίσκεται πίσω τόσο από τα  M&P40 πιστόλια όσο και  τα M&P15 τακτικά τυφέκια".

7. Ο Οπλισμός του Αστυνομικού Τμήματος της Ουάσιγκτον (MPD)

Η Μητροπολιτική Αστυνομία της Ουάσιγκτον - Washington Metropolitan Police Department (MPD)  καλύπτει την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών με δύναμη πάνω από 3400 άνδρες. Η υπηρεσία καλύπτει το σύνολο των μη-ομοσπονδιακών περιοχών στην πόλη και στην περιφέρεια  και είναι στη μοναδική θέση να έχει μια πληθώρα  ομοσπονδιακών υπηρεσιών που περιπολούν επίσης σε διάφορες περιοχές της Ουάσιγκτον. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτές οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες αλληλεπικαλύπτονται με αρμοδιότητα της Washington Metro Αστυνομίας αλλά το Washington Metropolitan Police Department (MPD)  διατηρεί την πλειοψηφία της δικαιοδοσίας, ιδιαίτερα σε ποινικές έρευνες, όπως ανθρωποκτονίες.

Σύμφωνα με οδηγίες του Washington Metropolitan Police Department (MPD), για τους αστυνομικούς έχουν εκδοθεί είτε τα Glock 17, ή Glock 19 και Glock 26 πιστόλια των 9mm. Η Ομάδα Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών - Emergency Response Team (ERT) στο MPD  χρησιμοποιεί τα SIG-Sauer P-226 πιστόλια των 9mm. Για τυφέκια, η υπηρεσία εκδίδει το Colt AR15A3 Patrol τυφέκιο. Οι αξιωματικοί μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τις Remington 870 12-gauge καραμπίνες και οι εξειδικευμένες μονάδες τα Remington 700 .308 διαμετρήματος αστυνομικά τυφέκια ελεύθερων σκοπευτών, με Leopold 6,5 X 20 διόπτρες, .22 διαμετρήματος τυφέκια, 37χιλ όπλα αερίου, καθώς και διάφορα χημικά και συσκευές απόσπασης της προσοχής / αντιπερισπασμού γύρω από τον εξοπλισμό τους. Παρά τη συντριπτική ομοσπονδιακή παρουσία, η ασφάλεια της πρωτεύουσας της χώρας πέφτει στους αξιωματικούς του Washington Metropolitan Police (MPD).

8. Ο Οπλισμός του Αστυνομικού Τμήματος της Βαλτιμόρης   (BPD)

Όποιος έχει παρακολουθήσει το σόου  "Homicide" ή το "The Wire" θα αναπτύξει ένα σεβασμό  για το Αστυνομικό Τμήμα της Βαλτιμόρης -  Baltimore Police Department (BPD). Ως η μεγαλύτερη πόλη στο Μέριλαντ, 3.200 αξιωματικοί του Αστυνομικό Τμήματος της  Βαλτιμόρης περιπολούν σε κάποιους δύσκολους δρόμους.

Σύμφωνα με το Αστυνομικό  Τμήμα  της Βαλτιμόρης - Baltimore Police Department (BPD), κύριο υπηρεσιακό όπλο των αξιωματικών είναι το Glock 22 πιστόλι σε διαμέτρημα  .40SW. Η Τακτική  Μονάδα της Βαλτιμόρης (Baltimore Tactical Unit)  χρησιμοποιεί το Smith & Wesson .40, χρησιμοποιεί επίσης το  H&K UMP υποπολυβόλο και το H&K G36K τυφέκιο εφόδου σε διαμέτρημα 5,56×45 χιλιοστά.

9. Ο Οπλισμός του Αστυνομικού Τμήματος της Κομητείας Nassau στη Νέα Υόρκη (NCP)

Η Κομητεία Nassau County στη Νέα Υόρκη συνορεύει με το Queens  στα δυτικά και τη Κομητεία Suffolk, προς τα ανατολικά. Μπαίνοντας στη Κομητεία Nassau είναι αυτό που οι περισσότεροι πολίτες της Νέας Υόρκης  γενικά θεωρούν ως "Long Island". Λόγω της θέσης της, συνήθως συμπίπτει και με τα έργα του NYPD και ασχολείται με πολλά από τα θέματα που εξαπλώνονται από τη  Νέα Υόρκη. Για να μην υστερεί  από τον γείτονά της, η Nassau Κομητεία είχε επίσης το μερίδιό της σε σημαντικές υποθέσεις, όπως οι:  Amy Fisher, Joey Buttafuoco και Colin Ferguson ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε 19 άτομα σε ένα τρένο στο  Long Island στη Κομητεία Nassau.

Η Αστυνομία της Κομητείας Nassau διατηρεί  τη δικαιοδοσία σε ολόκληρη την κομητεία με 3.000+ υπαλλήλους. Σύμφωνα με το Nassau County PD, το υπηρεσιακό  όπλο από το 1989 ήταν το Sig Sauer P226 σε 9mm. Πιο πρόσφατα, η υπηρεσία ανακοίνωσε τη μετάβαση της,  στα SIG P229 και SIG P226 σε .40 S&W διαμέτρημα με  διπλής ενέργειας Kellerman (DAK) σκανδάλη και αναπόσπαστη ράγα Picatinny ως το νέο πρότυπο υπηρεσιακό όπλο.

10.  Ο Οπλισμός του Αστυνομικού Τμήματος του Μαιάμι (MDPD)

Το νότιο άκρο της Φλόριντα είναι το σπίτι για το μεγαλύτερο αστυνομικό τμήμα στην περιοχή των  Νοτιοανατολικών  Ηνωμένων Πολιτειών. Οι 3.000+ αξιωματικοί του Αστυνομικού Τμήματος του Μαιάμι -  Miami-Dade County Police Department (MDPD), παλαιότερα γνωστό ως Metro-Dade Police Department , πρόσφατα μεταπήδησαν στα πιστόλια Glock. Σύμφωνα με πληροφορίες, για πρώτη φορά στην ιστορία,  το MDPD θα αγοράσει και θα παρέχει  Glock 9 χιλιοστών υπηρεσιακά όπλα για τους αξιωματικούς του. Ακόμα, το MDPD επιτρέπει επίσης στους αξιωματικούς του τη δυνατότητα να μεταφέρουν όπλα από τον εγκεκριμένο ακόλουθο  κατάλογο: (Heckler & Koch Model USP9 Variant 7, Smith & Wesson Models 5943TSW & 59, Ruger Models KP94DAO & KP 95 DAO, Sig Sauer P226 DAO & P239 DAO και το Beretta Model 92D)

Οι αστυνομικοί μπορούν επίσης  να μεταφέρουν ημιαυτόματα πιστόλια, διαμετρήματος  9mm: Μοντέλα Glock 17 και 19, Glock 34 (Ειδική Ομάδα Αντιμετώπισης (SRT) & Αεροδρόμιο), ημιαυτόματα  απλής ενέργειας 45ACP πιστόλια,  Glock Μοντέλο 21, 21 S.F. (με μικρό πλαίσιο). Για την  Incident Containment Team (ICT) του Αστυνομικού Τμήματος του Μαιάμι, έχει εκδοθεί το 10×21mm (.40 S&W) H&K USP πιστόλι και το 5,56 × 45 χιλιοστά H&K G36KV τυφέκιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.