ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Ο Ερντογάν μπλόκαρε (και) το YouTube.


Μία εβδομάδα μετά το «λουκέτο» που έβαλε στο Twitter, η τουρκική κυβέρνηση μπλοκάρισε την Πέμπτη και την πρόσβαση στο YouTube. Η Εθνική Αρχή Τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας (TIB) ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ότι έλαβε «διοικητικά μέτρα» εναντίον του ιστότοπου ανάρτησης και αναπαραγωγής βίντεο YouTube στην Τουρκία.

Μέχρι στιγμής, ορισμένοι χρήστες από τη γειτονική χώρα έχουν πρόσβαση στο YouTube, άλλοι όμως δεν μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια μιας «διαρροής» ενός βίντεο, το οποίο απεικονίζει Τούρκους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων ο υπουργός εξωτερικών, ο διοικητής των μυστικών υπηρεσιών και ο υπαρχηγός του στρατού, να συζητάνε για απόρρητα ζητήματα που σχετίζονται με την Συρία. Η αυθεντικότητα του βίντεο δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα.
Ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, του οποίου η κυβέρνηση περνάει πολύ δύσκολες ημέρες εξαιτίας μιας σειράς αποκαλύψεων που σχετίζονται με ζητήματα διαφθοράς, υπεραμύνεται της απόφασής του να λογοκρίνει το διαδίκτυο λέγοντας στο Reuters ότι «δεν καταλαβαίνω πώς οι άνθρωποι με καλή πρόθεση υπερασπίζονται το Facebook, το YouTube και το Twitter, από τη στιγμή που εκεί γράφονται ψέματα όλων των ειδών»…

Σοκαριστικές συνομιλίες - σχεδίαζαν εισβολή στη Συρία δημιουργώντας προβοκάτσια

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Ποντίκι», στην αρχή του βίντεο εμφανίζονται οι φωτογραφίες τεσσάρων προσώπων. Πρόκειται για τους (από αριστερά):
-Χακάν Φιντάν, αρχηγό της ΜΙΤ (τουρκικές μυστικές υπηρεσίες).
-Αχμέτ Νταβούτογλου, υπουργό Εξωτερικών.
-Φεριντούν Σινιρλίογλου, γ.γ. του τουρκικού ΥΠΕΞ και διαπραγματευτή της Τουρκίας για διάφορα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό.
-Γιασάρ Γκιουλέρ, β αρχηγό του τουρκικού γενικού επιτελείου.
Στις συνομιλίες ακούγεται η φωνή του Τούρκου ΥΠΕΞ να λέει ότι «ο πρωθυπουργός ζητά να αξιοποιηθεί η ευκαιρία που παρουσιάζεται για να επέμβει η Τουρκία εντός της Συρίας». Στη συνέχεια ακούγεται ο Χακάν Φιντάν, ο αρχηγός της ΜΙΤ, να λέει ότι, αν χρειαστεί, μπορεί να στείλει 4 πράκτορες για να δημιουργήσουν μια αιτία πολέμου, είτε εκτοξεύοντας πυραύλους από συριακό έδαφος στην Τουρκία είτε οργανώνοντας μια επίθεση κατά τουρκικής φρουράς!

ΠΗΓΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.