ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ..Visa και MasterCard "έκοψαν" τις δουλειές με πολλές Ρωσικές τράπεζες..!!!


Από την πλευρά του ο Πούτιν έδωσε εντολή ο μισθός του να μπαίνει στην τράπεζα «Ρωσία» εναντίον της οποίας επιβλήθηκαν κυρώσεις από την Ουάσιγκτον.

Στο πλαίσιο των διεθνών κυρώσεων αλλά χωρίς να υπάρχει κάποια ένδειξη, οι εταιρίες Visa και MasterCard διέκοψαν την παροχή υπηρεσιών για συναλλαγές πελατών πολλών ρωσικών τραπεζών.

Η Ουάσινγκτον επέβαλε συμπληρωματικές κυρώσεις εναντίον 20 Ρώσων για ανάμειξη στην ουκρανική κρίση μεταξύ των οποίων ο Μπορίς Ρότενμπεργκ και ο μεγαλύτερος αδελφός του Αρκάντι, οι οποίοι είχαν εξασφαλίσει μεγάλα συμβόλαια για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι και είναι συνιδιοκτήτες της τράπεζας SMP και κατά της Rossiya Bank.

Η Rossiya Bank, η οποία είναι στόχος των κυρώσεων της Ουάσινγκτον, ανακοίνωσε ότι η Visa και η Mastercard διέκοψαν απροειδοποίητα τις υπηρεσίες τους προς τους πελάτες της τράπεζας. Αντίστοιχη ανακοίνωση έκανε και η τράπεζα SMP.

Πούτιν: Δε θα απαντήσουμε
Η Ρωσία, πάντως, δε θα απαντήσει "προς το παρόν" στις κυρώσεις, δήλωσε ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
"Θεωρώ ότι οφείλουμε προς το παρόν να μην λάβουμε μέτρα απέναντι" στις αμερικανικές κυρώσεις, δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

Όμως έδωσε εντολή ο μισθός του να μπαίνει στην τράπεζα «Ρωσία» εναντίον της οποίας επιβλήθηκαν κυρώσεις από την Ουάσιγκτον.
Υπογράμμισε πως η τράπεζα όπως και οι πελάτες της δεν πρέπει να υποστούν τις… κυρώσεις και δήλωσε πως τη Δευτέρα θα ανοίξει λογαριασμό στην εν λόγω τράπεζα, όπου θα μπαίνει στο εξής και ο μισθός του.

Ο Ρώσος υφυπουργός Οικονομικών, ωστόσο, Αλεξέι Μοίσεεφ δήλωσε ότι δεν αναμένει να υπάρξει μεγάλη επίπτωση από τις δυτικές κυρώσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα της χώρας και υποστήριξε ότι δεν έχει επιδεινωθεί η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε "απολύτως παράνομες" τις κυρώσεις και είπε ότι αυτές θα υψώσουν τεχνητά φράγματα ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.