Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014

Μπλόκο στους Ρώσους από Visa και Mastercard!

Σταμάτησαν Visa Inc και MasterCard Inc την παροχή υπηρεσιών τους για συναλλαγές πελατών πολλών ρωσικών τραπεζών μετά από την ανακοίνωση της επιβολής των αμερικανικών κυρώσεωνΟι εταιρείες Visa Inc και MasterCard Inc διέκοψαν σήμερααπροειδοποίητα να παρέχουν τις υπηρεσίες τους για συναλλαγές πελατών πολλών ρωσικών τραπεζών μετά από την ανακοίνωση της επιβολής των νέων αμερικανικών κυρώσεων.

Η Rossiya Bank, η οποία είναι στόχος των κυρώσεων της Ουάσινγκτον, ανακοίνωσε ότι η Visa και η Mastercard διέκοψαν προειδοποίητα τις υπηρεσίες τους προς τους πελάτες της τράπεζας
Η Ουάσινγκτον επέβαλε χθες συμπληρωματικές κυρώσεις εναντίον 20 Ρώσων για ανάμειξη στην ουκρανική κρίση μεταξύ των οποίων ο Μπορίς Ρότενμπεργκ και ο μεγαλύτερος αδελφός του Αρκάντι, οι οποίοι είχαν εξασφαλίσει μεγάλα συμβόλαια για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι και είναι συνιδιοκτήτες της τράπεζας SMP και κατά της Rossiya Bank.

Η Rossiya Bank, η οποία είναι στόχος των κυρώσεων της Ουάσινγκτον, ανακοίνωσε ότι η Visa και η Mastercard διέκοψαν προειδοποίητα τις υπηρεσίες τους προς τους πελάτες της τράπεζας. Αντίστοιχη ανακοίνωση έκανε και η τράπεζα SMP. Η Ε.Ε επίσης αναμένεται να ανακοινώσει την επιβολή μέτρων εις βάρος της Ρωσίας.

Η Ρωσία, πάντως, προτίθεται να χρησιμοποιήσει αντίμετρα απέναντι στις κυρώσεις που της επιβλήθηκαν από τη Δύση, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Γκριγκόρι Καρασίν. «Υπάρχει αυτό που λέμε αμοιβαιότητα, στα Αγγλικά και στα Ρωσικά λέγεται αντίμετρα. Θα είναι συγκρίσιμα και δεν θα αρνηθώ ότι τα εξετάζουμε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, ωστόσο, ο Αλεξέι Μοίσεεφ δήλωσε σήμερα ότι δεν αναμένει να υπάρξει μεγάλη επίπτωση από τις δυτικές κυρώσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα της χώρας και υποστήριξε ότι δεν έχει επιδεινωθεί η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας. Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, χαρακτήρισε «απολύτως παράνομες» τις κυρώσεις και είπε ότι αυτές θα υψώσουν τεχνητά φράγματα ανάμεσα στη Ρωσία και την Δύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.