ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Mε το δάκτυλο στη σκανδάλη!!!

Τρεις επιθέσεις σε ουκρανικές βάσεις στην Κριμαία έχουν σημειωθεί το τελευταίο 48ωρο. Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι καταγγελίες περί ανάπτυξης ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα της Ουκρανίας.

Σήμερα, ρωσικά στρατεύματα επιχείρησαν να καταλάβουν την ναυτική βάση στη Φεοντόσια, μία από τις λίγες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία που συνεχίζει να φέρει την ουκρανική σημαία.


Ο Βλάντισλαβ Σελέζνιοφ ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού, ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν να λάβουν τον έλεγχο των εγκαταστάσεων με τη βοήθεια ελικοπτέρων. Όπως είπε, οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις επιτέθηκαν στη βάση από δύο πλευρές, χρησιμοποιώντας αυτόματα όπλα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Όπως τόνισε, περικύκλωσαν τους ουκρανούς στρατιώτες και έδεσαν τα χέρια των αξιωματικών.

Ένας στρατιώτης που βρισκόταν στο εσωτερικό της βάσης επιβεβαίωσε το γεγονός.

«Ορατός ο κίνδυνος πολέμου»

Τους φόβους του περί άμεσου κινδύνου να ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία εξέφρασε χθες ο υπουργός Εξωτερικών της νέας μεταβατικής κυβέρνησης του Κιέβου, Αντρέι Ντεστσίτσια, καταγγέλλοντας την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στα ανατολικά σύνορα της χώρας του.

«Έχουν γίνει μεγαλύτερες οι πιθανότητες» απάντησε ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας ερωτηθείς κατά τη διάρκεια μιας εκπομπής του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου ABC για τους «κινδύνους» να ξεσπάσει ένοπλη σύρραξη ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία.

«Η κατάσταση έχει γίνει πιο εκρηκτική από ό, τι ήταν πριν από μία εβδομάδα» εκτίμησε ο Ουκρανός αξιωματούχος, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο από την ουκρανική πρωτεύουσα.

«Αυτή η στιγμή, εάν τα ρωσικά στρατεύματα εισβάλουν στην Ουκρανία, στις ανατολικές περιοχές, θα είναι δύσκολο να ζητήσουμε από τους Ουκρανούς, οι οποίοι ζουν εκεί να μην αντιδράσουν σε αυτή τη στρατιωτική εισβολή» δήλωσε ο υπουργός.

Ο ίδιος βεβαίωσε ότι η μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας λαμβάνει «όλα τα διπλωματικά και άλλα οικονομικά και χρηματοοικονομικά μέτρα για να σταματήσει τους Ρώσους», προσθέτοντας πάντως ότι η ουκρανική κυβέρνηση «δεν γνωρίζει τι έχει ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στο μυαλό του και τι θα αποφασίσει».

«Η Ρωσία έχει περισσότερα να χάσει από μια τέτοια εισβολή»


Την ώρα που σε 189 ουκρανικές βάσεις έχουν ήδη υψωθεί ρωσικές σημαίες, ο διεθνής παράγοντας καταδικάζει κάθε είδους επέμβασης εντός των συνόρων της χερσονήσου της Κριμαίας, ενώ παράλληλα προειδοποιεί πως η «Ρωσία έχει να χάσει τα περισσότερα από τη σύγκρουση για την Κριμαία» όπως δήλωσε χθες χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε.

Στο μεταξύ κρίσιμη θεωρείται η σημερινή σύνοδος κορυφής της των G7 που θα συνεδριάσει επί ολλανδικού εδάφους. Κατά τη διάρκεια της συνόδου της οποίας αναμένεται να ηγηθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, οι ηγέτες των κρατών μελών της θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν σχετικά με την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Στην ίδια σύνοδο, ο πρόεδρος Ομπάμα και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι να έχουν διμερείς συναντήσεις με τον ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.







ΠΗΓΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.