ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Υπέβαλε την παραίτηση του ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, δημιουργώντας έτσι ένα κλίμα αποψίλωσης της νέας ουκρανικής κυβέρνησης, μετά τις αναταραχές που έχει προκαλέσει η προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία.

Στον απόηχο της προσάρτησης ο μεταβατικός υπουργός Άμυνας, Ιγκορ Τενιούκ, υπέβαλε την παραίτησή του στο κοινοβούλιο, η οποία όμως δεν έγινε δεκτή, καθώς βρέθηκε στη δίνη επικριτικών σχολίων για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα της Κριμαίας.
Την ίδια ώρα, κυβερνητικός αξιωματούχος ανακοίνωσε ότι παραιτείται με το αιτιολογικό ότι δεν συμφωνεί με την πολιτική της μεταβατικής κυβέρνησης που παρέδωσε στους Ρώσους αμαχητί την χερσόνησο.
Μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε για τον τρόπο που χειρίστηκε την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ο Ιγκορ Τενιούκ υπέβαλε την παραίτησή του η οποία όμως απορρίφθηκε από το κοινοβούλιο.
«Με δεδομένο ότι σε κάποιους ενδέχεται να μην αρέσουν οι ενέργειες που αναλαμβάνω (…) δεν θα προσκολληθώ στη θέση», δήλωσε ο Τενιούκ στους ουκρανούς βουλευτές, μία ημέρα αφού το Κίεβο άρχισε να απομακρύνει τα στρατεύματά του από την στρατηγικής σημασίας χερσόνησο.
«Αν η ηγεσία έχει διαφορετική άποψη για τα τρέχοντα γεγονότα και άλλους υποψήφιους, εγώ, ο μεταβατικός υπουργός Άμυνας στρατηγός Τενιούκ υποβάλω την παραίτησή μου», πρόσθεσε.
Έπειτα από ψηφοφορία που διεξήχθη 197 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης του Τενιούκ, όμως για να γίνει δεκτή η παραίτησή του απαιτούνταν απόλυτη πλειοψηφία την οποία διασφαλίζουν 226 ψήφοι.
Στο μεταξύ, αξιωματούχος της κυβέρνησης παραιτήθηκε καταγγέλλοντας την απραξία του Κιέβου μπροστά στην προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία. Πρόκειται για τον Σεργκέι Κουνίτσιν, εκπρόσωπο του μεταβατικού προέδρου της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ,ο οποις υπέβαλε την παραίτησή του για να διαμαρτυρηθεί για την απραξία, όπως την χαρακτήρισε, των αρχών του Κιέβου στο θέμα της προσάρτησης της Κριμαίας στη Μόσχα.
«Ντρέπομαι για όλα αυτά», δήλωσε ο Κουνίτσιν, βουλευτής του κόμματος Ουντάρ του πρώην πυγμάχου Βιτάλι Κλίτσκο, ανακοινώνοντας χτες το βράδυ την παραίτησή του, στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής στο πρώτο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης της Ουκρανίας.
«Η διαταγή της απομάκρυνσης των δυνάμεών μας από την Κριμαία υπογράφηκε μόλις σήμερα (Δευτέρα). Όμως αύριο δεν θα υπάρχει πλέον κανένας για να απομακρυνθεί! Κάθε ημέρα οι στρατιωτικοί μας κρατούνται όμηροι, ενώ εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να συγκαλούμε συνεδριάσεις και συζητήσεις», σημείωσε ο Κουνίτσιν.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι έχει μάταια υποβάλει πολλές προτάσεις στην ουκρανική κυβέρνηση, ακόμη και πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, ώστε να διατηρηθεί η Κριμαία στους κόλπους της Ουκρανίας, μεταξύ αυτών και την υιοθέτηση ενός νόμου για τη ρωσική γλώσσα, αλλά και τη δημιουργία μιας ειδικής οικονομικής ζώνης.
«Ντρέπομαι που συμμετείχα σε αυτό χωρίς να μπορώ να κάνω τίποτε», υπογράμμισε ο Κουνίτσιν.
ΠΗΓΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.