ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Το Κίεβο ανακάλεσε τον πρεσβευτή του στην Αρμενία

Η Ουκρανία ανακάλεσε σήμερα για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της στην Αρμενία, μετά τις δηλώσεις του Αρμένιου προέδρου ο οποίος επιδοκίμασε την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ανακαλεί τον πρεσβευτή στο Ερεβάν, τον Ιβάν Κούχτα, ενώ ταυτόχρονα κάλεσε τον Αρμένιο πρεσβευτή στο Κίεβο για να του εκφράσει τη «βαθιά ανησυχία» της ουκρανικής κυβέρνησης για τη στάση που τηρεί η Αρμενία στο θέμα αυτό.


Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε πρόσφατα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ο πρόεδρος της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν χαρακτήρισε την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσία «πρότυπο εφαρμογής του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης».

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, μετά τη διάλυση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, η Αρμενία είχε στηρίξει τους Αρμένιους κατοίκους του θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, στο Αζερμπαϊτζάν, που επιδίωκαν την ανεξαρτησία της περιοχής τους. Η διαμάχη οδήγησε σε έναν σκληρό πόλεμο που στοίχισε τη ζωή σε 30.000 ανθρώπους και είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός «ανεξάρτητου» κρατιδίου, το οποίο όμως δεν έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα.
ΠΗΓΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.