ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Η Τουρκία κατέρριψε συριακό αεροσκάφος.(Εικόνες).


Σκηνικό έντασης στα βόρεια σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία όπου την Κυριακή, τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέρριψαν  συριακό αεροσκάφος που παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επικαλούμενο κατοίκους της περιοχής ανέφερε από την αρχή ότι το αεροπλάνο δέχτηκε πυρά από την τουρκική πλευρά των συνόρων, ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, ο Al Manar, μετέδωσε ότι δύο ρουκέτες ερρίφθησαν από τουρκικό έδαφος.
Αν και αρχικά, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα αξιωματούχους διέψευσαν ότι για την κατάρριψη ευθύνεται η Τουρκία, τονίζοντας ότι το αεροσκάφος κατερρίφθη από Σύρους αντάρτες, λίγο αργότερα ο ίδιος ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι η κατάρριψη έγινε από τις Τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις.



«Ένα συριακό (μαχητικό) αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο μας. Τα F-16 μας απογειώθηκαν και έπληξαν τον στόχο. Γιατί; Γιατί αν παραβιάσεις τον εναέριο χώρο μου, θα δεχτείς ισχυρό πλήγμα ύστερα από αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο  Ερντογάν σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στη βορειοδυτική Τουρκία ενόψει των δημοτικών εκλογών της 30ης Μαρτίου.

Από την πλευρά της η Δαμασκός χαρακτήρισε την κίνηση αυτή «κραυγαλέα επίθεση». Οσον αφορά τον χειριστή του αεροσκάφους, η κρατική συριακή τηλεόραση, επικαλούμενη στρατιωτική πηγή μετέδωσε ότι ο χειριστής του μαχητικού κατάφερε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα πιλότου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.