ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Γκάουκ: Ισχυρή η φιλία Ελλάδας-Γερμανίας παρά τις «σκιές»

Τον πρόεδρο της Γερμανίας υποδέχθηκε ο Κάρολος Παπούλιας - Θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο στους δημοσιογράφους - Ο Γιόαχιμ Γκάουκ θα συναντηθεί με τους κ.κ. Μεϊμαράκη, Τσίπρα και Βενιζέλο

Την επαναβεβαιώση της ισχυρής φιλίας που συνδέει Ελλάδα και Γερμανία «στην οποία μπορεί -με επίκαιρα γεγονότα και συζητήσεις- να έχει πέσει σκιά» αναφέρθηκε στις πρώτες του δηλώσεις ο προεδρος της Γερμανίας, Γιόαχιμ Γκάουκ, κατά την επίσημη τελετή υποδοχής του στην Ηρώδου Αττικού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.


«Θα ήθελα να μιλήσω με ανθρώπους, για μια άλλη σύγχρονη Γερμανία, καθώς οι δεσμοί των δύο λαών έχουν μεγάλη ιστορία. Χθες, στην Ακρόπολη επιβεβαιώθηκε αυτή η ιστορία» είπε ο κ. Γκάουκ και πρόσθεσε: «θέλω να ξέρετε ότι στα 15 μου χρόνια, στην τότε κομμουνιστική και δικτατορική Ανατολική Γερμανία, έμαθα αρχαία ελληνικά».

 Από την πλευρά του ο Κάρολος Παπούλιας στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι οι δύο χώρες έχουν κοινό μέλλον μέσα στην ευρωπαϊκή πορεία. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι παρακολούθησε με προσοχή τα όσα ανέφερε πρόσφατα ο κ. Γκάουκ, στη συνδιάσκεψη για την Ασφάλεια στο Μόναχο, επισημαίνοντας τα νέα καθήκοντα όλων για τη διεθνή ασφάλεια. «Η Γερμανία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή, όπως και η Ελλάδα στην περιοχή της. Είμαστε μαζί στον δρόμο της ειρήνης» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη συνάντηση των διευρυμένων αντιπροσωπειών των δύο χωρών και στις 12:10 θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσιες Παπούλια-Γκάουκ στους δημοισιογράφους.

Στη συνέχεια ο κ. Γκάουκ θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα του παραχωρήσει ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στις 14:30 θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ενώ για τις 16:00 είναι προγραμματισμέν η συνάντηση του Γερμανού προέδρου με τον Αλέξη Τσίπρα.

Στις 19:00 ο Γιοάχιμ Γκάουκ είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ενώ το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο.

 ΠΗΓΗ

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.