ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Δεν ήταν αυτοκτονία!


Νεκρός εντοπίστηκε χθες το βράδυ, στις 23.30, ο ισοβίτης o οποίος την 25η Μαρτίου σκότωσε με μαχαίρι τον σωφρονιστικό υπάλληλο Γιώργο Τσιρώνη στις φυλακές Μαλανδρίνου.
Το άψυχο σώμα του Ιλία Καρέλι εντοπίστηκε στο κελί του από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, οι οποίοι παρατήρησαν ότι ήταν ακίνητος για πολλή ώρα
.
Ο Ιλία ήταν μόνος στο κελί του στη Νιγρίτα Σερρών για λόγους ασφαλείας. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι υπάλληλοι των φυλακών, στις 15.45 το μεσημέρι της Πέμπτης επέστρεψε στη φυλακή από το γραφείο του ανακριτή, όπου είχε μεταβεί για να απολογηθεί. Στις 18.32 ξάπλωσε για 45 λεπτά και, σύμφωνα με τους ίδιους, στριφογύριζε στο κρεβάτι του.
Ο γραμματέας της Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας Παναγιώτης Ραδόπουλος μιλώντας στο zougla.gr περιέγραψε καρέ-καρέ τη μεταγωγή του βαρυποινίτη στις φυλακές των Σερρών αλλά και την παραμονή του στο σωφρονιστικό κατάστημα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν πρόκειται για αυτοκτονία, ενώ όλες οι κινήσεις του Ιλία Καρέλι έχουν καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας και το υλικό έχει ήδη σταλεί στις εισαγγελικές αρχές.

Πάντως, σύμφωνα με μαρτυρίες σωφρονιστικών υπαλλήλων, όταν ο Καρέλι Ιλία έφθασε στις φυλακές της Νιγρίτας, έφερε εμφανή σημάδια από χτυπήματα, όπως εκδορές και μώλωπες. Μάλιστα, όταν του ζήτησαν να μεταφερθεί στο ιατρείο των φυλακών για εξετάσεις, εκείνος αρνήθηκε και έτσι οδηγήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο κελί, όπου και παρέμεινε έως τον θάνατό του.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εσωτερικών φρουρών των φυλακών Νιγρίτας Χάρη Κονσολίδη, ο Αλβανός βαρυποινίτης είχε μεταφερθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα γύρω στις 16.00 το απόγευμα της Πέμπτης και κρατείτο στην απομόνωση, για λόγους προστασίας.
Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ο αρχιφύλακας υπηρεσίας διαπίστωσε ότι ο 40χρονος κρατούμενος βρισκόταν ακίνητος στο κρεβάτι του. Αμέσως ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ και ο Καρέλι διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Νιγρίτας, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.
Αυτήν την ώρα στο νοσοκομείο Σερρών διενεργείται ιατροδικαστική εξέταση. Τα πρώτα στοιχεία αποκλείουν την εγκληματική ενέργεια.
Η νεκροψία θα ολοκληρωθεί εντός της ημέρας και η σορός του Καρέλι αναμένεται να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον, θα γίνει και τοξικολογική εξέταση, τα αποτελέσματα της οποίας θα γίνουν γνωστά εντός 15 ημερών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εξωτερικών φρουρών Αθανάσιο Τούσιο, το σωφρονιστικό κατάστημα Νιγρίτας παρακολουθείται με κάμερες, οπότε έχουν καταγραφεί όλες οι κινήσεις του κρατουμένου.
Σημειώνεται ότι χθες στον ιστότοπο Athens Indymedia καταγγελλόταν ο ξυλοδαρμός του βαρυποινίτη
κατά τη διάρκεια της μεταγωγής του.

ΠΗΓΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.