ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Οι Aμερικάνοι παρέδωσαν στη Λιβύη το «αντάρτικο» δεξαμενόπλοιο.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ παρέδωσε στις Αρχές της Λιβύης το δεξαμενόπλοιο “Morning Glory”, στο οποίο πριν από λίγες ημέρες είχαν κάνει έφοδο αμερικανοί πεζοναύτες στα ανοικτά της Κύπρου, καθώς μετέφερε πετρέλαιο που πωλήθηκε παράνομα από Λίβυους αντάρτες.
Η παράδοση έγινε στις 22 Mαρτίου σε διεθνή ύδατα στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, και η κυβέρνηση της Λιβύης και οι δυνάμεις ασφαλείας της έχουν πλέον τον έλεγχο του σκάφους. Η μεταφορά είχε λάβει χώρα ομαλά και επρόκειτο να καταλήξει στην υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης Zawiya στην πορεία της ημέρας.

To εν λόγο πλοίο είχε φορτώσει παράνομα 234 χιλιάδες βαρέλια αργού πετρελαίου από το λιμάνι Ες Σιντρ, το οποίο ελέγχεται από αυτονομιστές αντάρτες που διεκδικούν μερίδιο από τα πετρελαϊκά κέρδη, παρακάμπτοντας την κεντρική κυβέρνηση.
Οι ΗΠΑ είχαν λάβει διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση της Λιβύης ότι ο καπετάνιος, τα μέλη του πληρώματος και οι Λίβυοι υπήκοοι, οι οποίοι επέβαιναν στο δεξαμενόπλοιο θα αντιμετωπιστούν σύμφωνα με τους διεθνώς αναγνωρισμένους κανόνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Το Morning Glory ήταν αρχικά ένα πλοίο με σημαία Βόρειας Κορέας, αλλά η Πιονγιάνγκ δήλωσε ότι το είχε διαγράψει από το μητρώο της με την αιτιολογία ότι μετέφερε λαθραίο υλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.