Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014

Απήγαγαν ζευγάρι που εργαζόταν για τον ΟΗΕ στη Σαναά.

Δύο άτομα απήχθησαν σήμερα από ένοπλους, δήλωσε σήμερα μια πηγή των υεμενιτικών υπηρεσιών ασφαλείας.
Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα παντρεμένο ζευγάρι το οποίο εργάζεται στα γραφεία μιας οργάνωσης των Ηνωμένων Εθνών στη συνοικία Χάντα της πρωτεύουσας της Υεμένης, της Σαναά, όπου βρίσκονται πολλές διπλωματικές αποστολές.
Σύμφωνα με μια διπλωματική πηγή και αυτόπτες μάρτυρες, ο ξένος διπλωμάτης και η γυναίκα του απήχθησαν από ενόπλους που επέβαιναν σε ένα ταξί ενώ κινούνταν με ένα όχημα. Το όχημα  είπαν αυτόπτες μάρτυρες, κατά τα φαινόμενα θωρακισμένο, παγιδεύτηκε από ένα φορτηγάκι και ένα ταξί που το ακολουθούσε. Ο διπλωμάτης και η γυναίκα του βγήκαν από το όχημά τους για να ζητήσουν εξηγήσεις και τότε οι ένοπλοι επενέβησαν και τους απήγαγαν μεταφέροντάς τους σε άγνωστη κατεύθυνση, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες.
Οι απαγωγές ξένων, ιδίως δυτικών, είναι ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο στην Υεμένη, όπου η κυβέρνηση πασχίζει να περιορίσει μια εξέγερση ισλαμιστών που συνδέονται με την αλ Κάιντα, ένα αυτονομιστικό κίνημα στο νότο, διαθρησκευτικές συγκρούσεις στο βορρά και σποραδικές συγκρούσεις ανάμεσα σε ένοπλες φυλές.
Στις απαγωγές αυτές προβαίνουν μερικές φορές μαχητές που θέλουν να εκφοβίσουν τους δυτικούς, αλλά είναι επίσης μια πρακτική που χρησιμοποιούν μέλη φυλών για να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση ώστε να επιλύσουν διαφορές τους με την εξουσία καθώς και τυχοδιώκτες που πωλούν τους ομήρους σε άλλες οργανώσεις. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων πάντως οι όμηροι απελευθερώνονται σώοι.
ΠΗΓΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.