ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Υπό ρωσικό έλεγχο το τελευταίο ουκρανικό πλοίο στην Κριμαία.

Ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν έφοδο σήμερα στο τελευταίο πολεμικό πλοίο, στο οποίο ανεμίζει η ουκρανική σημαία στην Κριμαία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Βλάντισλαβ Σελεζνιόφ.


Οι επιτιθέμενοι επιβιβάστηκαν στο κατάστρωμα του ναρκαλιευτικού σκάφους Τσερκάσι, στη λίμνη Ντονουζλάβ, ενώ το πλήρωμά του έχει κλειστεί στο εσωτερικό του πλοίου, ανέφερε ο εκπρόσωπος στη σελίδα του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Σύμφωνα με Ουκρανό ναυτικό ο οποίος βρίσκεται στο πλοίο και ήλθε σε επαφή με την εφημερίδα Ουκράινσκα Πράβντα, οι επιτιθέμενοι έφθασαν στο σκάφος με δύο ταχύπλοα, ενώ ελικόπτερα πετούν πάνω από τη λίμνη.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν χθες το μεγάλο αποβατικό Κονσταντίν Ολσάνσκι και είχαν επίσης προσπαθήσει να θέσουν υπό τον έλεγχο τους το Τσερκάσι, ωστόσο το σκάφος πραγματοποίησε ελιγμούς, εμποδίζοντας την επιβίβαση των εισβολέων.

Ουκρανικά σκάφη βρίσκονται αποκλεισμένα στη λίμνη Ντονουζλάβ καθώς ο ρωσικός στόλος έχει αποκλείσει με δικά του πλοία τη διέλευση προς τη Μαύρη Θάλασσα. Ουσιαστικά οι Ρώσοι ελέγχουν πλέον πλήρως την Κριμαία μετά την κατάληψη το πρωί της Δευτέρας μιας βάσης των Πεζοναυτών στη Φεοντόσια.

Ανακατατάξεις στο Κίεβο

Στο Κίεβο επικρατεί μια αίσθηση κρίσης, καθώς η διχασμένη νέα κυβέρνηση απέπεμψε τον μεταβατικό υπουργό Άμυνας για την απώλεια της Κριμαίας και υπέβαλε ένα αίτημα για τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Οι επικριτές του κατηγόρησαν τον Ιγκόρ Τενιούκ, τον υπουργό Άμυνας, για έλλειψη ηγεσίας και του επέρριψαν την ευθύνη για την αναίμακτη κατάληψη της χερσονήσου από τους Ρώσους. Ο στρατηγός Μιχαήλ Κοβάλ διορίστηκε διάδοχός του.

Ορισμένοι βουλευτές κάλεσαν και τον μεταβατικό πρόεδρο Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ να παραιτηθεί, αφού χθες διέταξε 6.500 στελέχη του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού να απομακρυνθούν από την Κριμαία, όπου στην πλειονότητά τους οι κάτοικοι είναι ρωσόφωνοι. Ωστόσο, η Βουλή τον στήριξε με οριακή πλειοψηφία.
ΠΗΓΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.