ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

«Δεν έχουμε πρόθεση να στείλουμε στρατό στην Ουκρανία».


«Η Ρωσία δεν έχει πρόθεση να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις της στην Ουκρανία, αν και είναι έτοιμη να προστατεύσει τα δικαιώματα των ρωσόφωνων στην πρώην σοβιετική δημοκρατία» δήλωσε το Σάββατο σε συνέντευξή του ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι εκτιμά πως υπάρχει προσέγγιση στις απόψεις της Ρωσίας και των Δυτικών στο θέμα της ουκρανικής κρίσης, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για μια ενδεχόμενη κοινή πρωτοβουλία.

«Δεν έχουμε καμιά απολύτως πρόθεση -ούτε συμφέρον- να διαβούμε τα σύνορα της Ουκρανίας» τόνισε ο Λαβρόφ μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Vesti.
Σύμφωνα με το Κίεβο, η Ρωσία έχει συγκεντρώσει σχεδόν 100.000 στρατιώτες κοντά στα ανατολικά σύνορά του, δημιουργώντας φόβους για επέμβαση στις ρωσόφωνες ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας.

«Οι απόψεις μας πλησιάζουν. Η τελευταία μου συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι στη Χάγη και οι επαφές μου με τη Γερμανία, τη Γαλλία και άλλες χώρες δείχνουν πως διαγράφεται η δυνατότητα για μια κοινή πρωτοβουλία που θα μπορούσε να προταθεί στην Ουκρανία» δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.
Ο Λαβρόφ δήλωσε ακόμη ότι για να υπάρξει έξοδος από την κρίση, «η δουλειά πρέπει να είναι συλλογική» και «οι υπερβολές να σταματήσουν» από τη μεριά αυτών που καθαίρεσαν τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Ο Ρώσος υπουργός πρότεινε μια ομοσπονδοποίηση της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας: «Δεν είναι μια λέξη ταμπού. Είμαι πεπεισμένος πως πρέπει να επιμείνουμε σ' αυτό, όχι τόσο επειδή το επιθυμούμε, αλλά επειδή είναι μια απαίτηση των περιφερειών του Νότου και της Ανατολής».
Πολλές δυτικές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, έχουν αναφέρει τον τελευταίο καιρό το ενδεχόμενο μιας αποκέντρωσης για να κατευνασθούν οι αυτονομιστικές εντάσεις σε ορισμένες ρωσόφωνες περιφέρειες της ανατολικής Ουκρανίας.

Η δήλωση αυτή γίνεται έπειτα από μια τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στον Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Μπαράκ Ομπάμα, κατά την οποία ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε να υπάρξει διεθνής συνεργασία για τη σταθεροποίηση της κατάστασης

ΠΗΓΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.