Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014

Σε «νεκροταφείο» αστυνομικών και στρατιωτών μετατρέπεται η Αίγυπτος.Συνολικά 496 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε «τρομοκρατικές» επιθέσεις στην Αίγυπτο και στην πλειοψηφία τους ήταν στρατιώτες και αστυνομικοί, μετά την απομάκρυνση του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στις 3 Ιουλίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών.

Έπειτα από την αποπομπή του Μοχάμεντ Μόρσι και το διορισμό από το στρατό των νέων αρχών που εφαρμόζουν σκληρή καταστολή κατά των οπαδών του ισλαμιστή προέδρου, οι δυνάμεις της τάξης αποτελούν στόχο των επιθέσεων που σημειώνονται σχεδόν καθημερινά.

Την ευθύνη για πολλές από τις επιθέσεις αυτές αναλαμβάνει η οργάνωση τζιχαντιστών Ανσαρ Μπέιτ αλ-Μάκντες που έχει τη βάση της στη χερσόνησο του Σινά. Ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει τις αρχές να αποδίδουν τις επιθέσεις στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, από την οποία προέρχεται ο Μοχάμεντ Μόρσι.

Συνολικά 252 αστυνομικοί, 187 στρατιώτες και 57 πολίτες σκοτώθηκαν στις επιθέσεις, σύμφωνα με αναφορά του υπουργείου για την «τρομοκρατία» στην Αίγυπτο. «Οι εξτρεμιστές θέτουν συνεχώς στόχο αστυνομικά τμήματα και σημεία ελέγχου, συχνά με οργανωμένες επιθέσεις και με τη χρήση αυτόματων πυροβόλων και εκρηκτικών», αναφέρει.

Οι περισσότερες από τις επιθέσεις σημειώθηκαν στη χερσόνησο του Σινά, στη μεθόριο με τη Λωρίδα της Γάζας και το Ισραήλ, όπου ο στρατός έχει στείλει ενισχύσεις. Ωστόσο τελευταία, οι επιθέσεις επεκτάθηκαν στο Δέλτα του Νείλου και κατόπιν στην πρωτεύουσα. Στα μέσα Μαρτίου ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε σημείο διέλευσης στο Κάιρο και σκότωσαν έξι στρατιώτες.

Η οργάνωση Ανσαρ Μπέιτ αλ-Μάκντες, που ανέλαβε την ευθύνη κυρίως για την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον του αρχηγείου της αστυνομίας στο Κάιρο στις 15 Μαρτίου, την απόπειρα δολοφονίας κατά του υπουργού Εσωτερικών Μοχάμεντ Ιμπραχίμ το Σεπτέμβριο και την επίθεση εναντίον τουριστικού λεωφορείου στο Σινά τον περασμένο μήνα, δηλώνει ότι επιχειρεί σε αντίποινα για την ανελέητη καταστολή, θύματα της οποίας είναι οπαδοί των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Η καταστολή αυτή έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 1.400 ανθρώπων, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, ενώ χιλιάδες υποστηρικτές του Μόρσι έχουν συλληφθεί

.ΠΗΓΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.