ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΕΛ.ΑΣ : Φοβούνται εξέγερση και αποδράσεις από τις φυλακές.

«Συμφωνία» φυλακισμένων «πυρήνων» και βαρυποινίτη για διοργάνωση εξεγέρσεων σε φυλακές της χώρας, «επικοινωνιακή» επίθεση, απεργίες πείνας, απειλές και μηνύσεις στελεχών του σωφρονιστικού συστήματος, συμπεριλαμβάνονται στο Σχέδιο... 4 σημείων για την ομαδική απόδραση τρομοκρατών και βαρυποινιτών ακόμη και με δεκαθέσιο... ελικόπτερο, πριν την ολοκλήρωση της κατασκευής του «Αλκατράζ» στο Δομοκό.
Ετοιμοι για όλα είναι μέλη των «Πυρήνων» αλλα και βαρυποινίτες. Αυτό διαπιστώνυν υψηλόβαθμα στελέχη  του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της ΕΛ.ΑΣ

Αυτό διαπιστώνουν ολοένα και εντονότερα, υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της Ελληνικής Αστυνομίας, από την εκτίμηση στοιχείων, ενδείξεων και «ακουσμάτων». «Υποψήφιοι» δραπέτες, όπως αποκαλύπτουν στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, τα φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», ο Παναγιώτης Βλαστός, ένας ακόμη μεγάλος βαρυποινίτης του... Χαϊδαρίου, τον οποίο δεν αποκαλύπτουν, και μερικοί ακόμη ποινικοί κρατούμενοι.
Το βράδυ της Παρασκευής η εισαγγελέας Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη, έδωσε εντολή στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου να διενεργήσει επείγουσα προκαταρκτική έρευνα γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, δικηγορικό γραφείο φέρεται να οργανώνει και να συντονίζει εξέγερση σε φυλακές της χώρας. Να διερευνηθεί αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες με βάση το άρθρο 186 του Ποινικού Κώδικα για πρόκληση εγκληματικής πράξης.
Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι φαξ και έγγραφα που έχουν αποσταλεί από το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο με αποδέκτες κρατούμενους διαφόρων φυλακών της χώρας, τους καλούν να ξεσηκωθούν ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να χτίσει φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό.
Πηγές από το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο αναφέρουν, πως πρόκειται για φαξ με το λογότυπο του γραφείου, που αποτέλεσε τον ενδιάμεσο αλληλογραφίας ανάμεσα σε κρατουμένους για την ανταλλαγή απόψεων και θέσεων στον καθορισμό της στάσης και αντιμετώπισης των ζητημάτων που τους απασχολούν. «Ας μας καλέσουν και θα δώσουμε τις απαντήσεις μας» υποστήριξαν οι ίδιες πηγές.
Τα... 4 σημεία
1ο σημείο: «Τρομοκρατική» επικοινωνιακή επίθεση για την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων έγκλειστων σε συνδυασμό με άθλιες συνθήκες κράτησης τους.
2ο σημείο: Συνδυαστικά του πρώτου, απεργίες πείνας, καταγγελίες, απειλές και μηνύσεις εναντίον στελεχών του σωφρονιστικού συστήματος, με κυρίαρχο στόχο την «χαλάρωση» των μέτρων ασφάλειας και επιτήρησης κρατουμένων.
3ο σημείο: «Συμφωνία» μέλων των «πυρήνων» και βαρυποινίτη για την διοργάνωση και πρόκληση δυναμικών και παράλληλων εξεγέρσεων σε όσο το δυνατόν περισσότερα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Στόχος η πρόκληση μεγάλης αναταραχής, ως μία μορφή αντίδρασης και καθυστέρησης δημιουργίας της ύψιστης φυλακής ασφαλείας του Δομοκού.
4ο σημείο: Εντοπισμός «αδύναμων κρίκων» πριν την μεταφορά τους και επιχείρηση ομαδικής ή τμηματικής απόδρασης κατηγορουμένων για τρομοκρατία και βαρυποινιτών.
Φρούριο έως τον Μάιο
Σε αυτό το πλαίσιο πληροφοριών και εκτιμήσεων, έχει στηθεί ένα γιγάντιο δίχτυ ασφαλείας, που ξεκινά με την φρούρηση των φυλακών Κορυδαλλού, από μικτά κλιμάκια βατραχανθρώπων του Λιμενικού και αστυνομικών, συνεχόμενες πτήσεις ελικοπτέρων της ΕΛ.ΑΣ και του… Πυροσβεστικού Σώματος, έλεγχος επισκεπτηρίων, ηλεκτρονική «ομπρέλα» παρακολούθησης των επικοινωνιών, έντονη φυσική παρουσία και «συνοδεία» φιλικών προσώπων, επίβλεψη εταιρειών ενοικίασης εναέριων μέσων…  Ολα αυτά και… κάποια ακόμη φαίνεται ότι θα διατηρηθούν έως και τα τέλη Μάη, όταν και πιθανότατα θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και μετασκευές των φυλακών Δομοκού.
Γιγάντιο δίχτυ ασφαλείας έως και τα τέλη Μάη.Τότε η πρώτη μαζική μεταφορά φυλακισμένων για υποθέσεις τρομοκρατίας και βαρυποινιτών
Τότε προσδιορίζεται χρονικά η πρώτη μαζική μεταφορά, φυλακισμένων για υποθέσεις τρομοκρατίας και βαρυποινιτών.
Η «ανεξέλεγκτη» δράση και επικοινωνία τους με τον «έξω κόσμο», όπως προκύπτει να έχουν μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού φαίνεται ότι θα διακοπεί από την μεταφορά τους σε αυτές του Δομοκού, επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
Χαρακτηριστικά στο νομοσχέδιο για τις φυλακές, στο άρθρο 20, στην παράγραφο 3 του άρθρου 1 του Π.Δ 44/2002, επισημαίνεται το ηλεκτρονικό «μπλοκάρισμα» κάθε είδους επικοινωνίας στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Δομοκού. «…επιτρέπεται η προμήθεια από την ελεύθερη αγορά, η εισαγωγή και κατασκευή συσκευών ή συστημάτων απενεργοποίησης ασυρμάτων τηλεπικοινωνιών, χωρίς άλλες προϋποθέσεις και κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης» γράφει ενδεικτικά.
Στο νομοσχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ, παρέχεται στις διωκτικές αρχές η δυνατότητα συγκέντρωσης πληροφοριών από το εσωτερικό των φυλακών
Στο νομοσχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ, παρέχεται στις διωκτικές αρχές η δυνατότητα συγκέντρωσης πληροφοριών από το εσωτερικό των φυλακών, καθώς και παρακολούθησης υπόπτων για διάπραξη εγκλημάτων. Στο άρθρο 17 του νέου νόμου, στις αρμοδιότητες του Κλάδου Ασφάλειας προστίθεται η «παρακολούθηση της κίνησης και η συλλογή και αξιοποίηση πληροφοριών από το εσωτερικό των καταστημάτων κράτησης προς τον σκοπό αποφυγής αποδράσεων ή διάπραξης ποινικών αδικημάτων».
 «Στοιχεία απόδρασης Βλαστού»
Οι πρώτες ενδείξεις, πληροφορίες και στοιχεία για ενδεχόμενη απόδραση, αφορούσαν την περίπτωση του Παναγιώτη Βλαστού, ενδεχομένως και άλλων κρατουμένων, από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, τον περασμένο Φεβρουάριο. Οι συγκεκριμένες ενδείξεις, προήλθαν από αναφορές και μαρτυρίες, των οποίων αποδέκτες έγιναν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι προτίμησαν την κράτησή του σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του αστυνομικού μεγάρου της Λ. Αλεξάνδρας. Για αυτή την κράτηση προηγήθηκε απόφαση του Εισαγγελέα Εφετών, που το επέτρεψε «για λόγους ασφαλείας». Σημειώνεται ότι ο Παναγιώτης Βλαστός έμεινε σε κρατητήριο της ΓΑΔΑ, κάτω από υψηλή επιτήρηση, από τις 16 Ιανουαρίου έως τις 4 Μαρτίου 2014.
Οι πρώτες ενδείξεις, πληροφορίες και στοιχεία για ενδεχόμενη απόδραση, αφορούσαν την περίπτωση του Παναγιώτη Βλαστού
Ολο αυτό το χρονικό διάστημα ο βαρυποινίτης δημοσιοποιούσε με συνεντεύξεις του, τις συνθήκες «απομόνωσης» στη ΓΑΔΑ, κάνοντας λόγο για «λευκά κελιά», «βασανισμό», παραβίαση των δικαιωμάτων του, αστυνομική εκδίκηση στο πρόσωπό του και απαιτήσεις για μεταφορά του στις φυλακές. Σε μία από τις ακροαματικές διαδικασίες της δίκης του στη δικαστική έκθεση των φυλακών Κορυδαλλού, πέταξε μία καρέκλα σε βάρος της πρόεδρου του δικαστηρίου ενώ επιτέθηκε και σε βάρος αστυνομικού. Τον εξέτασε ψυχίατρος ο οποίος του χορήγησε αγωγή με ηρεμιστικά χάπια, ενώ ο κρατούμενος ζητούσε να μεταφερθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών.
Ο Παναγιώτης Βλαστός, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, είχε υποβάλλει από καιρό αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου καταγγέλλοντας παραβίαση των δικαιωμάτων του καθώς αντί να κρατείται σε φυλακή τον κρατάνε απομονωμένο στην ΓΑΔΑ απ’ όπου και τον μεταφέρουν κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας κάθε φορά που είναι η δίκη του. Αντίστοιχο αίτημα είχε υποβάλλει και στον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου καταγγέλλοντας  «βάναυση μεταχείριση, και παραβίαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα δικαιώματα του ανθρώπου». Τελευταία του κίνηση ήταν η υποβολή μήνυσης στην Διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού.
Πυρήνες, Βλαστός και ελικόπτερα
Στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της ΕΛ.ΑΣ επισημαίνουν ότι ο Βλαστός έχει συνδέσει το όνομά του με δύο θεαματικές απόπειρες απόδρασης, την πρώτη από τον Κορυδαλλό, όπου συμμετείχαν και φυλακισμένα μέλη της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς», τη δεύτερη με ελικόπτερο από τα Τρίκαλα, όπου τραυματίστηκε πέφτοντας.
Ο Βλαστός έχει συνδέσει το όνομά του με δύο θεαματικές απόπειρες απόδρασης
Η πρώτη φορά και η σύνδεσή του με τους «Πυρήνες», στις 13 Δεκεμβρίου 2011, είναι αυτή που προβληματίζει περισσότερο τις διωκτικές αρχές. Για τουλάχιστον έξι ώρες, ο βαρυποινίτης και οι καταδικασθέντες «πυρήνες» Χρήστος Τσάκαλος, Μιχάλης και Γιώργος Νικολόπουλος, κρατούσαν ως ομήρους τρεις σωφρονιστικούς υπάλληλους, ενώ άλλοι 25 συγγενείς κρατουμένων που βρίσκονταν την ώρα της προσπάθειας για απόδραση στον χώρο του επισκεπτηρίου, παρέμεναν εγκλωβισμένοι εκεί.
 Η σύνδεσή του με τους «Πυρήνες», στις 13 Δεκεμβρίου 2011, είναι αυτή που προβληματίζει περισσότερο τις διωκτικές αρχές
Οι κρατούμενοι είχαν στην κατοχή τους ένα πιστόλι, το οποίο πέρασε κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου, και αυτοσχέδια μαχαίρια. Η προσπάθεια απόδρασης είχε αποτραπεί, ή μπορεί να μην ήταν αυτή η πρόθεση…
Η άλλη τρομοκρατική ένδειξη απόδρασης, είχε έρθει στις 22 Φεβρουαρίου 2013, όταν μετά τις συλλήψεις ατόμων για τη «δίδυμη» ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό της Κοζάνης, σε σπίτι των «Νέων Πυρήνων» στην οδό Καρπενησιώτη 66 στα Τουρκοβούνια, είχαν βρεθεί πέντε usb. Στο εσωτερικό τους υπήρχε σχέδιο απόδρασης τουλάχιστον 15 κατηγορουμένων στην υπόθεση της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», με ελικόπτερο που θα προσγειωνόταν στο προαύλιο της Α' πτέρυγας των Φυλακών Κορυδαλλού.
Από τις αρχές του καλοκαιριού του 2012 είχαν συγκεντρώσει στοιχεία από ιδιωτικές εταιρείες προκειμένου να ενοικιάσουν ελικόπτερο μεγάλης χωρητικότητας. Πρόσχημα ενοικίασης θα ήταν η παρατήρηση από ξένους και Έλληνες «επενδυτές», περιοχών της χώρας που είχαν, δήθεν, προσελκύσει το ενδιαφέρον τους. Άλλα «προσχήματα», ήταν η ενοικίαση του σε καλεσμένους γάμου ή εκδρομείς. Υπήρχαν σημειώσεις με ελικοδρόμια σε διάφορα σημεία της χώρας. Μερικά 24ωρα αργότερα εξελίχθηκε η αποτυχημένη εναέρια απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων.
ΠΗΓΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.