ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Αναζητούν τους αυτουργούς.

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο εισαγγελέας Άμφισσας Νίκος Αντωναράκος, προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι για τα τραύματα στο νεκρό σώμα του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι, ο οποίος εξέπνευσε το βράδυ της Πέμπτης στο κελί του στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.
Η έρευνα στρέφεται σε πιθανές ευθύνες των σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Μαλανδρίνου αλλά και αστυνομικών του Α.Τ. Ιτέας, στο οποίο κρατήθηκε ο Καρέλι πριν μεταφερθεί στις φυλακές Νιγρίτας.
Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Μαρτίου ο Ιλία Καρέλι είχε δολοφονήσει τον υπάλληλο των φυλακών Μαλανδρίνου Γιώργο Τσιρώνη καταφέροντάς του θανάσιμα τραύματα με αυτοσχέδιο μαχαίρι.
Οι δικαστικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίζονται αποφασισμένες να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο προκειμένου να βρεθούν οι ένοχοι.

Τον βρήκαν νεκρό στο κελί του
Ο βαρυποινίτης, ο οποίος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον σωφρονιστικό υπάλληλο Γιώργο Τσιρώνη, εντοπίστηκε νεκρός την περασμένη Πέμπτη στις 11.30 το βράδυ.
Ήταν μόνος στο κελί του στη Νιγρίτα Σερρών για λόγους ασφαλείας. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι υπάλληλοι των φυλακών, στις 3.45 το μεσημέρι της Πέμπτης επέστρεψε στη φυλακή από το γραφείο του ανακριτή, όπου είχε μεταβεί για να απολογηθεί. Στις 6.32 το απόγευμα ξάπλωσε για 45 λεπτά και, σύμφωνα με τους ίδιους, στριφογύριζε στο κρεβάτι του.
Ο θάνατος του βαρυποινίτη φέρεται να επήλθε από ξυλοδαρμό, καθώς, όπως αναφέρεται στο πόρισμα των ιατροδικαστών, ο βαρυποινίτης έφερε πολλαπλές κακώσεις και κάταγμα στο στέρνο το οποίο προκλήθηκε από σπειρωτή ράβδο (κλομπ).

Δεν ήταν αυτοκτονία
Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, το σώμα του βαρυποινίτη έφερε θλαστικές κακώσεις, ενώ τα τραύματα κρίνονται συμβατά με χτυπήματα προηγούμενων ημερών (25η Μαρτίου).
Παράλληλα, ο ιατροδικαστής αποκλείει το ενδεχόμενο ο ισοβίτης να κατέληξε από παθολογικά αίτια και πιθανολογεί πως «η αιτία θανάτου ήταν αρρυθμιογόνος μηχανισμός λόγω κάκωσης του στέρνου από τα χτυπήματα με κλομπ».
Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν εγκαυματική αλλοίωση στην παλάμη του δεξιού χεριού του Ιλία Καρέλι. Έχει ήδη ληφθεί δείγμα προκειμένου να γίνει ιστολογική εξέταση, ενώ γίνεται λόγος για ίχνη βασανισμού.

Αντίδραση των Τιράνων για τον θάνατο του Καρέλι
Το αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε σήμερα σε σχέση με τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας.
Εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του για την τραγική απώλεια του Καρέλι και του δεσμοφύλακα Γιώργου Τσιρώνη, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον Αλβανό κατάδικο, το Υπουργείο Εξωτερικών ζητεί από την αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα και το Προξενείο της Θεσσαλονίκης να παρακολουθήσουν θεσμικά και εκ του σύνεγγυς την κατάσταση.
«Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τις επιθέσεις κατά των αρχών επιβολής του νόμου, καθώς και κάθε πράξη βίας εναντίον των Αλβανών πολιτών που εκτελούν την ποινή τους σε φυλακές στην Ελλάδα. Ενθαρρύνουμε και ζητάμε από τις ελληνικές αρχές να αποσαφηνίσουν πλήρως το επεισόδιο, το οποίο θα επιτρέψει την παραπομπή στη δικαιοσύνη των υπευθύνων» αναφέρει η ανακοίνωση του
Υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας.

ΠΗΓΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.