ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Κατελήφθη η βάση της Φεοντόσια στην Κριμαία από το ρωσικό στρατό.

Ενισχύονται οι φόβοι για ρωσική εισβολή στην ανατολική Ουκρανία - «Η κατάσταση στην Κριμαία είναι περίπλοκη» δηλώνει ο ουκρανός υπουργός Αμυνας

Η ουκρανική βάση της Φεοντόσια στην Κριμαία καταλήφθηκε τα ξημερώματα μετά από επίθεση των ρωσικών δυνάμεων.
Την επίθεση ανακοίνωσε στη σελίδα του στο Facebook ο εκπρόσωπος των ουκρανικών δυνάμεων στην Κριμαία Βλαντισλάβ Σελέζνιεφ ενώ την κατάληψη επιβεβαίωσε ουκρανός αξιωματικός ο οποίος μίλησε στο πρακτορείο Reuters μέσα από τη βάση. Η βάση της Φεοντόσια ήταν ένα από τα τελευταία «κάστρα» αντίστασης των ουκρανικών δυνάμεων στην Κριμαία.
Η βάση της Φεοντόσια ήταν ένα από τα τελευταία «κάστρα» αντίστασης των ουκρανικών δυνάμεων στην Κριμαία
Η επιχείρηση διεξήχθη με ελαφρά τεθωρακισμένα άρματα και ελικόπτερα, ενώ ακούγονταν πυρά, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Τρία φορτηγά που μετέφεραν ουκρανούς στρατιώτες με δεμένα τα χέρια και τα πόδια αναχώρησαν δύο ώρες αργόετρα από τη βάση, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.  Οι σημαίες τις Ουκρανίας κατέβηκαν από τους ιστούς της βάσης και στη θέση τους τοποθετήθηκαν ρωσικές σημαίες.
Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές η μονάδα πεζικού του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας που δέχθηκε την επίθεση στη βάση ήταν άοπλη και δεν προέβαλε αντίσταση.
Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις κατά τις τελευταίες ημέρες έχουν καταλάβει πολλές ουκρανικές βάσεις και πολεμικά πλοία στην Κριμαία.
«Η κατάσταση στην Κριμαία είναι περίπλοκη. Γνωρίζετε ότι τις τελευταίες ημέρες πλοία κατελήφθησαν και στη συνέχεια κατασκέχθηκαν από τους Ρώσους, παρά το γεγονός ότι όλοι οι διοικητές είχαν διαταγή να χρησιμοποιήσουν τα όπλα», παραδέχθηκε ο ουκρανός υπουργός Αμυνας Ιγκορ Τενιούχ.
Η κατάληψη της Φεοντόσια έρχεται να επιβεβαιώσει τους φόβους που εξέφρασε την Κυριακή το ΝΑΤΟ για ανάπτυξη ρωσικών δυνάμεων στα ανατολικά σύνορα με την Ουκρανία και πιθανή κίνηση της Μόσχας για προσάρτηση της Υπερδνειστερίας που βρίσκεται στη Μολδαβία.
ΠΗΓΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.