ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Κορυφώνονται με... διαφωνίες οι συζητήσεις ΗΠΑ-Ρωσίας για την Κριμαία!










 

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ διεξάγουν διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση μιας λύσης στην ουκρανική κρίση αλλά δεν έχουν ένα «ενιαίο σχέδιο» που θα βασίζεται στην αμερικανική πρόταση, δήλωσε σήμερα ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ.

«Δεν υπάρχει ενιαίο σχέδιο. Έχουμε διαφορετικές απόψεις στο θέμα αυτό. Υπάρχει μια ανταλλαγή απόψεων αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει μια κοινή προσέγγιση», δήλωσε ο Ριάμπκοφ, σύμφωνα με το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, ενώ οι επικεφαλής της ρωσικής και της αμερικανικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ και Τζον Κέρι αναμένεται να συναντηθούν την Κυριακή στο Παρίσι.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τηλεφώνησε την Παρασκευή στον Μπαράκ Ομπάμα προκειμένου, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, να συζητήσουν για μια αμερικανική πρόταση για τον τερματισμό της κρίσης στην Ουκρανία, όπου άρχισε η προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές.

«Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος μετά την τηλεφωνική συνομιλία, δεν αναφέρθηκε σωστά στο περιεχόμενό της», δήλωσε ο ρώσος αξιωματούχος. «Οι ΗΠΑ είναι αυτές που σχολίασαν τις προτάσεις μας για την Ουκρανία και όχι το αντίθετο», δήλωσε ο Ριάμπκοφ.

Ωστόσο, οι δύο δυνάμεις έχουν εντείνει τις επαφές τους με την τηλεφωνική συνομιλία σήμερα μεταξύ του ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και του αμερικανού ομολόγου του Τζον Κέρι, ο οποίος έπειτα από μια επίσκεψη στη Μέση Ανατολή, ακύρωσε την επιστροφή του στην Ουάσιγκτον για να μεταβεί στο Παρίσι όπου οι δύο άνδρες θα συναντηθούν.

ΠΗΓΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.