ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Θα ξεπεράσει τα 7 δισ. ευρώ η επένδυση του Ελληνικού

Πάνω από 7 δισ. Ευρώ αναμένεται να φτάσει το ύψος της επένδυσης για το Ελληνικό σύμφωνα με το πλάνο της Lamda Development και της κοινοπραξίας της οποίας ηγείται, ενώ η αξιοποίηση του παλιού αεροδρομίου θα δώσει νέα πνοή στην περιοχή και θα αποτελέσει έναν σύγχρονο αναπτυξιακό πυλώνα για την ελληνική οικονομία.
Εκτός από το τίμημα το οποίο θα καταβάλλει η Lamda Development στο ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση του Ελληνικού, θα πρέπει να συνυπολογισθεί το κόστος του πάρκου και των υποδομών θα αγγίξει σύμφωνα με ανεξάρτητους εκτιμητές το 1,5 δισ. Ευρώ.

H επένδυση στο Ελληνικό θα δώσει νέα πνοή στην περιοχή
H αξιοποίηση του Ελληνικού έχει ως προτεραιότητα την «πράσινη» ανάπτυξη, κάτι το οποίο αποδεικνύει η δημιουργία αλλά και η συντήρηση ενός «Ελληνικού Πάρκου» 2.000.000 τ.μ.








Παράλληλα, δίπλα στα προαναφερθέντα ποσά θα πρέπει να συνυπολογισθεί και το επενδυτικό project της Lamda για την αξιοποίηση του Ελληνικού. Εκτός από την δημιουργία ενός παγκοσμίου επιπέδου «City-Resort» στο Λεκανοπέδιο της Αθήνας, η αξιοποίηση του Ελληνικού έχει ως προτεραιότητα την «πράσινη» ανάπτυξη, κάτι το οποίο αποδεικνύει η δημιουργία αλλά και η συντήρηση ενός «Ελληνικού Πάρκου» 2.000.000 τ.μ., το οποίο θα είναι ένα από τα «βαριά χαρτιά» της επένδυσης. Επιπρόσθετα, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο τμήμα των υποδομών, οι οποίες σύμφωνα με το πλάνο της Lamda θα είναι οι ακόλουθες:
Το θεματικό πάρκο που θα δημιουργηθεί
  • Θεματικά πάρκα
  • Μουσείο
  • Υπαίθριοι πολιτιστικοί χώροι
  • Κέντρα υγείας και ευεξίας
  • Χώροι αναψυχής
  • Χώροι αθλητισμού
  • Ερευνητικό πάρκο
  • Αναβάθμιση της υπάρχουσας μαρίνας
  • Οικιστικές ζώνες
  • Εμπορικό κέντρο και καταστήματα
    Ολο το project για την αξιοποίηση και την αναμόρφωση του Ελληνικού, αναμένεται να ξεπεράσει τα 7 δισ. Ευρώ, ενώ παράλληλα οι επενδύσεις από επιχειρηματίες (π.χ. καταστηματάρχες) αναμένεται να φτάσουν στα 3-3,5 δισ. Ευρώ. Επιπλέον, το κράτος θα επωφεληθεί σημαντικά από άμεσους και έμμεσους φόρους, από ΦΠΑ και από εργοδοτικές εισφορές. Επομένως, από το συνολικό άθροισμα των ποσών προκύπτει ότι το συνολικό ύψος της επένδυσης αναμένεται να είναι κατά πολύ υψηλότερο από το τίμημα που θα καταβληθεί στο ΤΑΙΠΕΔ.
    Ποιοι θα αλλάξουν το Ελληνικό
    Η Lamda Development του Ομίλου Λάτση, δεν είναι μόνη της στην επένδυση του Ελληνικού, αλλά αντίθετα έχει ισχυρούς «συμπαίκτες» στην προσπάθεια της να μετατρέψει το παλιό αεροδρόμιο από μια εγκαταλειμμένη περιοχή στην «ελληνική....Ριβιέρα». Στην κοινοπραξία, συμμετέχει το κινεζικό fund Fosun και το αραβικό fund Al Maabar, γεγονός το οποίο δίνει βαθύτερο νόημα στην επένδυση, καθώς η προσέλκυση ξένων επενδυτών στην Ελλάδα έχει αποτελέσει εδώ και αρκετά χρόνια μια βασική επιδίωξη όλων των κυβερνήσεων και θα αποτελέσει μια τόνωση για την χειμαζόμενη ελληνική οικονομία.
    Τέλος ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος αποτελεί το γεγονός ότι την αρχιτεκτονική μελέτη ανέλαβε το διάσημο γραφείο Foster & Partners, ένα από τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά γραφεία στον κόσμο. Το Foster & Partners του γνωστού αρχιτέκτονα Norman Foster, έχει κερδίσει πάνω από 100 αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και η αισθητική σφραγίδα των έργων του προκαλεί θαυμασμό και αποτελεί τουριστικές ατραξιόν σε όλο τον κόσμο. Η ανακαίνιση της γερμανικής Βουλής, του περίφημου Ράιχσταγκ, φέρει την υπογραφή του, το ίδιο και δύο ποδοσφαιρικά «μνημεία», το νέο Καμπ Νου της Μπαρτσελόνα και το Γουέμπλεϊ στο Λονδίνο.
    Το New Holland Island στην Αγία Πετρούπολη
     Ποια είναι τα οφέλη για την ελληνική κοινωνία και την οικονομία
    Η επένδυση στο παλιό αεροδρόμιο, θα φέρει και εκτός των άλλων σημαντικά οφέλη στην ελληνική κοινωνία σε οικονομικό επίπεδο, καθώς ο πλειοδότης του διαγωνισμού οφείλει να υλοποιήσει τις επενδύσεις που θα δεσμευτεί ότι θα κάνει, μέσα στα πρώτα 15 χρόνια, από το σύνολο των 99 ετών που παραχωρείται, ενώ από την επένδυση του ΑΕΠ της χώρας θα αυξηθεί κατά 1,2%. Παράλληλα, η αξιοποίηση του Ελληνικού αναμένεται να δώσει ένα ισχυρό χτύπημα στην ανεργία, καθώς κατά την πρώτη φάση του έργου, δηλαδή μέσα στην 5ετία, θα δημιουργηθούν 10 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και μελλοντικά θε ξεπεράσουν τις 35.000 θέσεις εργασίας.
    Το σχέδιο της Lamda για το Ελληνικό του αύριο, θα μεταμορφώσει σε έναν ζωντανό πνεύμονα πρασίνου που τόσο ανάγκη έχει σήμερα η Αθήνα
    Ελληνικό-Αστέρας Βουλιαγμένης: Ομοιότητες και διαφορές των δύο projects
    Η μεγάλη σημασία που έχει η αξιοποίηση του Ελληνικού, φαίνεται με μια απλή σύγκριση με την άλλη μεγάλη επένδυση που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, αυτή του Αστέρα Βουλιαγμένης, του οποίου το 90% εξαγόρασαν έναντι 400 εκ. Ευρώ το αραβικό fund Jermyn Street Real Estate και ο τουρκικός όμιλος Dogus. Αναμφισβήτητα, ο Αστέρας Βουλιαγμένης αποτελεί μια περιοχή «φιλέτο», καθώς η καταπράσινη τοποθεσία του και η παραλία του τον καθιστούν περιοχή σπάνιας ομορφιάς σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα, τα εντυπωσιακά ξενοδοχεία που βρίσκονται στον Αστέρα αποτελούν μια έτοιμη πηγή εισοδήματος, καθώς προσελκύουν ήδη μεγάλο αριθμό τουριστών. Επομένως, οι επενδυτές του Αστέρα εάν θελήσουν μπορούν απλά να εφαρμόσουν ένα εναλλακτικό πλάνο. Την ίδια στιγμή, το Ελληνικό έχει ατελείωτους τόνους τσιμέντου και σκουπιδιών και η αναμόρφωση του σε μια ελκυστική περιοχή θα πρέπει να αρχίσει από το μηδέν, διαδικασία η οποία είναι ιδιαίτερα δύσκολη, λόγω της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται το πρώην αεροδρόμιο, το οποίο έχει μετατραπεί σε μια τεράστια χωματερή. Ενδεικτικό του ότι το Ελληνικό θα χρειαστεί πλήρη αναμόρφωση για να αποφέρει εισόδημα, είναι το γεγονός ότι ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ δεν κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετούς -αξιόπιστους- επενδυτές.
    To Ελληνικό σήμερα έχει μετατραπεί σε μια «βόμβα» για την δημόσια υγεία
    Το Ελληνικό του σήμερα και το Ελληνικό του αύριο
    Σήμερα, το Ελληνικό αποτελεί έναν σύγχρονο σκουπιδότοπο και μια εστία μόλυνσης, η οποία απειλεί την δημόσια υγεία, κάτι το οποίο πείθει τους πάντες με μια απλή επίσκεψη στην περιοχή,  καθώς στον χώρο του παλιού αεροδρομίου μπορεί να βρει κανείς μπάζα, μεταλλικά κουφάρια των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου τα οποία σαπίζουν, αλλά και αμέτρητους σωρούς απορριμμάτων. Στο «βομβαρδισμένο» τοπίο του Ελληνικού του σήμερα, έρχεται να προστεθεί και το θέμα της ασφάλειας, καθώς το παλιό αεροδρόμιο «επισκέπτονται» πολύ συχνά τοξικομανείς, με τις χρησιμοποιημένες σύριγγες να είναι ένα από τα συνήθη «αξιοθέατα» της περιοχής.

    Το σχέδιο της Lamda για το Ελληνικό του αύριο, θα μεταμορφώσει σε έναν ζωντανό πνεύμονα πρασίνου που τόσο ανάγκη έχει σήμερα η Αθήνα, ο οποίος θα αποτελέσει πόλο έλξης για οικογένειες, ενώ μπορεί να μετατραπεί στην «αιχμή του δόρατος» του Αθηναϊκού τουρισμού, παράγοντας πολύ σημαντικός για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση, αλλά και την τοποθέτηση της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη. Παράλληλα, η νέα πνοή που θα φέρει η επένδυση δεν θα αφορά μόνο το Ελληνικό, αλλά και την ευρύτερη νότια ζώνη της Αθήνας,  η οποία αναμένεται να συμπαρασυρθεί στο μονοπάτι της υγιούς ανάπτυξης και να σηματοδοτήσει την αλλαγή σελίδας που χρειάζεται απεγνωσμένα η Ελλάδα.
    Στα εγκαταλελειμμένα κτίρια συχνάζουν τοξικομανείς. Οι σύριγγες είναι καθημερινό εύρημα στο Ελληνικό

     ΠΗΓΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.