ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Δημοσκόπηση: Στο 5,7% «Το Ποτάμι», 3,8% για το ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές

Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου - Πιο αξιόπιστος πρωθυπουργός ο Σαμαράς έναντι του Τσίπρα

Ποσοστό 5,7% συγκεντρώνει «Το Ποτάμι» στην πρώτη δημοσκόπηση της ALCO που έχει συμπεριλάβει στις μετρήσεις της το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.

Με βάση τα αποτελέσματα στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου για τις Ευρωεκλογές του Μαΐου, «Το Ποτάμι» είναι η τέταρτη πολιτική δύναμη αφήνοντας πίσω του ΚΚΕ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Το προβάδισμα με 0,9% έχει ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει το 20,9% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 20%. Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 6,9% και ακολουθούν «Το Ποτάμι» 5,7%, ΚΚΕ 5,2%, ΑΝΕΛ 4%, ΠΑΣΟΚ 3,8%, ΔΗΜΑΡ 2,8%, Οικολόγοι 1,5% και ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1%.

Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ήταν στα επίπεδα του 1,4%.

Όσον αφορά τη δημοτικότητα των αρχηγών των δύο κομμάτων, ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 29% σε θετικές γνώμες και ο Αλέξης Τσίπρας 28% ενώ τρίτος έρχεται ο Φώτης Κουβέλης με 20%.

Στο ερώτημα για το ποιος από τους Σαμαρά-Τσίπρα είναι περισσότερο αξιόπιστος ως πρωθυπουργός, ο αρχηγός της ΝΔ συγκεντρώνει το 33% και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το 25% ενώ «κανένας» απαντά το 38%.

Έξι στους δέκα απαντούν στη δημοσκόπηση για λογαριασμό του Newsit ότι θα ψηφίσουν με βάση τα εσωτερικά ζητήματα και 4 στους 10 ότι θα ρίξουν την ψήφο τους για να αποδοκιμάσουν την κυβέρνηση.

Όσο για τις δεξαμενές από τις οποίες φαίνεται να αντλεί ψηφοφόρος «Το Ποτάμι» η βασική φαίνεται να είναι η ΔΗΜΑΡ με 12,8% και ακολουθούν οι ΑΝΕΛ με 12,1%. Ακολουθούν ΠΑΣΟΚ 8,1%, ΣΥΡΙΖΑ 7,7%, Νέα Δημοκρατία 1,9% και ΚΚΕ 1,1%.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.