Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014

Πακιστάν: Νεκροί 35 άνθρωποι από καραμπόλα λεωφορείων

Η σφοδρή σύγκρουση των δύο λεωφορείων προκάλεσε πυρκαγιά από την οποία κάηκαν ζωντανοί οι επιβάτες - Τριάντα οι τραυματίες Τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα σε μια καραμπόλα δύο λεωφορείων και ενός βυτιοφόρου σε δρόμο του νότιου Πακιστάν, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ενα πρώτο λεωφορείο κινούνταν ανάμεσα στο Τουρμπάτ, πόλη της ασταθούς επαρχίας του Βελουχιστάν (νοτιοδυτικό Πακιστάν), και το Καράτσι, την οικονομική μητρόπολη της χώρας στις όχθες της Αραβικής Θάλασσας, όταν τις πρώτες ώρες της ημέρας βρέθηκε μπροστά σ' ένα βυτιοφόρο γεμάτο βενζίνη.
«Το βυτιοφόρο ανατράπηκε και μετά ένα δεύτερο λεωφορείο έπεσε από πίσω πάνω στο πρώτο λεωφορείο που γλιστρούσε πάνω στη βενζίνη», δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Ακμπερ Χαριπάλ, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της διοίκησης της Γκαντάνι, της παραλιακής πόλης όπου σημειώθηκε αυτό το δυστύχημα.
Το πρώτο λεωφορείο πήρε τότε φωτιά και οι επιβάτες κάηκαν ζωντανοί, δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος έκανε λόγο για τουλάχιστον 35 νεκρούς και 30 τραυματίες.
«Οι επιβάτες παγιδεύθηκαν σ' ένα κλουβί φωτιάς. Τα πτώματα δεν είναι πια παρά στάχτες, δεν είναι αναγνωρίσιμα», πρόσθεσε ο Αμίρ Σουλτάν, ένας άλλος τοπικός αξιωματούχος, ο οποίος επιβεβαίωσε τον απολογισμό αυτό.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Καράτσι, αφού δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες σε μια δημόσια κλινική κοντά στον τόπο του δυστυχήματος, διευκρίνισαν οι εν λόγω αξιωματούχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.