Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014

Δάνειο ύψους 15 δισ. ζητεί η Ουκρανία από το ΔΝΤ!

Η Ουκρανία, η οικονομία της οποίας έχει πληγεί μετά από πολλούς μήνες πολιτικής αναταραχής αλλά και για λόγους κακοδιαχείρισης,
διαπραγματεύεται με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τη χορήγηση δανείου ύψους τουλάχιστον 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων ώστε να αποφύγει τη χρεωκοπία, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Αλεξάντρ Σλάπακ.
Σύμφωνα με τον υπουργό, που έκανε αυτές τις δηλώσεις πριν από την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου στο Κίεβο, το ποσό μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 20 δισ. δολάρια.
«Ελπίζω ότι αύριο θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα τελευταία εμπόδια», είπε ο Σλάπακ.
Το ΔΝΤ, η αποστολή του οποίου στο Κίεβο έληξε σήμερα, θα πρέπει να λάβει την έγκριση των πιθανών δανειστών προτού να δεσμευτεί για τη χορήγηση κάποιου ποσού, σημείωσε. Μεταξύ άλλων η Ουκρανία οφείλει 16 δισ. δολάρια στη Ρωσία ενώ η νέα κυβέρνηση υποστηρίζει ότι θα χρειαστεί συνολικά περίπου 35 δισ. για να αποφύγει τη χρεωκοπία, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Παράλληλα, ο Σλάπακ, σημείωσε ότι το υπουργείο προβλέπει πως η ουκρανική οικονομία που πέρσι κατέγραψε μηδενική ανάπτυξη θα συρρικνωθεί περαιτέρω, κατά 3% εντός του τρέχοντος έτους.
ΠΗΓΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.