ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Οι γερμανικές τράπεζες βρίσκονται υπό κατάρρευση!


ΑΝΤΕ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ....


Πολύ ενδιαφέρον είναι το άρθρο-ρεπορτάζ που δημοσίευσε το «karfitsa.gr» με τίτλο «Ήταν ένας Γερμανός καπετάνιος, ένας Έλληνας επενδυτής και ένας Κύπριος καταθέτης…», της συναδέλφου Μελίνας Καραπαναγιωτίδου. Αξίζει να διαβαστεί κι εάν απηχεί την πραγματικότητα, έχουμε μάλλον άλλη μια εξήγηση για ποιον λόγο η γερμανική πολιτική υποδεικνύει στα κεφάλαια τον δρόμο για τις «ασφαλείς» της τράπεζες…

Tης Μελίνας Καραπαναγιωτίδου

Ο Σόιμπλε υπήρξε σαφής. «Oι καταθέτες πρέπει να πηγαίνουν τα χρήματά τους σε σίγουρες τράπεζες και όχι στο ρίσκο των υψηλών επιτοκίων». Μετά τη δήλωση αυτή 50.000 επιστολές στάλθηκαν στην Κύπρο από Γερμανικές τράπεζες, προτείνοντας στους καταθέτες άμεση μεταφορά των χρημάτων τους στον ασφαλή Γερμανικό οικονομικό παράδεισο!

Μου φάνηκε αρκετά παράδοξο οι ισχυροί τραπεζίτες της Γερμανίας να «ζητιανεύουν» καταθέσεις στον τραπεζικό «σκουπιδότοπο» του… λεηλατημένου τραπεζικού συστήματος της Κύπρου και αναρωτήθηκα, αν έχουν τόσο… ανάγκη, μήπως δεν είναι τόσο… ισχυροί;

Έκανα μία έρευνα και θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα της, γιατί τελικά οι Γερμανικές τράπεζες μπορεί να είναι πολλά, όμως μόνο για υγιείς κι ασφαλείς δεν φημίζονται! Οι περισσότερες τράπεζες τους είναι ουσιαστικά… υπό κατάρρευση!

Η ναυαρχίδα του Γερμανικού συστήματος η Deutsche Bank, χρειάζεται άμεσα 10 δις για να ανακεφαλαιοποιήσει τη θυγατρική της στις ΗΠΑ. Έχει χορηγήσει τεράστια ποσά σε ναυτιλιακά δάνεια, τα οποία είναι «σε καθυστέρηση» και η μόνη λύση – που έχει βρει- είναι να μεταθέτει την εξόφληση του κεφαλαίου και να κεφαλαιοποιεί τους τόκους έως ότου «σκάσουν» (Roll over)!

Διαβάστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια στη διεύθυνση: http://www.karfitsa.gr/?p=145399

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.