ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Πως διαμορφώνεται το νέο μισθολόγιο των στρατιωτικών


ΣΤΑ ΟΠΛΑ.....

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, το νέο μισθολόγιο άρχισε σιγά σιγά να λαμβάνει την αρχική του μορφή, από την επιτροπή, όπου βασικοί μισθοί καθορίζονται ανάλογα με τον διοικητικό βαθμό που φέρουν οι στρατιωτικοί, ανεξάρτητα των... χρόνων υπηρεσίας, συγκεκριμένα: Ταξίαρχος έχει βασικό μισθό 1.400 €, Συνταγματάρχης έχει βασικό μισθό 1.313 €, Αντισυνταγματάρχης έχει βασικό μισθό 1.146 €, Ταγματάρχης έχει βασικό μισθό 1.033 €, Λοχαγός έχει
βασικό μισθό 972 €, κτλ.

Το επίδομα εξομάλυνσης μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα καταργηθεί ή θα παραμείνει. Προστίθεται ένα επιπλέον επίδομα υπερωριακής και νυκτερινής απασχόλησης, το οποίο ακόμη δεν έχει καθοριστεί το ποσό αυτού ανάλογα με τον βαθμό. Η πτώση των βασικών μισθών, επιφέρουν και μείωση του χρονοεπιδόματος, οπότε μελλοντικά επηρεάζεται το ποσό της σύνταξης και το εφάπαξ. Πιστεύουμε μέχρι το τέλος του μηνός να έχει λάβει το νέο μισθολόγιο την τελική του μορφή ώστε να διαπιστωθούν και οι περαιτέρω τυχόν μειώσεις κατά βαθμό.

Ούτως ή άλλως στο Μεσοπρόθεσμο υπάρχει η πρόβλεψη για ψαλίδι στις δαπάνες του Υπουργείου Άμυνας. Το ψαλίδι αυτό, στο κομμάτι που αφορά τις αμοιβές είναι της τάξεως των 88.200.000 ευρώ για το 2014 ενώ τα έτη 2015, 2016 προβλέπονται επιπλέον μειώσεις 5.900.000 και 5.100.000 ευρώ αντίστοιχα, τουλάχιστον.

► Δυσοίωνο προβλέπεται το μέλλον για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και όσον αφορά τις απολαβές τους. Πέρα λοιπόν από την γενική κατάπτωση του επιπέδου των Ενόπλων Δυνάμεων, πέρα από τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας των στελεχών που πάνε από το κακό στο χειρότερο η μνημονιακή συγκυβέρνηση ετοιμάζεται για νέες επιδρομές στις αμοιβές των στελεχών.

Συρρικνώνουν τις αποδοχές των στρατιωτικών, την ώρα που τα δύο (πρώην) μεγάλα κόμματα χρωστούν σε τράπεζες και δημόσιο... «της Μιχαλούς»! Και καταστρέφουν τις καριέρες και το ηθικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας, καθώς και των οικογενειών τους, τη στιγμή που προκλητικότατα οι πολιτικάντηδες που έβλαψαν τον ελληνισμό κυκλοφορούν πανελεύθεροι.

► Επίσης, πρέπει να προσθέσουμε και τις άτολμες στρατιωτικές ηγεσίες των τελευταίων ετών, που με την αδράνεια τους αποτελείωσαν τις ΕΔ. Τα αποτελέσματα σταδιακά άρχισαν να φαίνονται με τις πρόωρες ομαδικές παραιτήσεις στελεχών που αποδυναμώνουν τον κορμό των ΕΔ, ανεξέλεγκτα.

Δεν εφαρμόσθηκε ούτε τα τελευταία τρία (3) χρόνια της οικονομικής κρίσης, ένα εναλλακτικό σχέδιο, λόγω προφανώς λάθος εκτίμησης, του μεγέθους της κρίσης και της διάστασης επίδρασης αυτής, στις ΕΔ.

Θα μπορούσε οργανωμένα να είχε εφαρμοσθεί, η νέα δομή δυνάμεων, τυχόν μετατάξεις συγκεκριμένου αριθμού στελεχών στην αστυνομία, φρουροί φυλακών, στη πυροσβεστική, στο λιμενικό, κτλ ή έστω ένας ορισμένος αριθμός εθελουσίας εξόδου, ώστε το προσωπικό που θα στελέχωναν τις ΕΔ, να μπορούσε να έχει σήμερα μια στοιχειώδη διαβίωση.

Το μόνο που παρατηρούμε κάθε χρόνο να εφαρμόζεται συστηματικά, είναι μειώσεις μισθών και επιδομάτων στα στελέχη των ΕΔ, δημιουργώντας εξαθλίωση και φτωχοποίηση. Ακόμη και σήμερα, μετά από τόσες μειώσεις που έχουν υποστεί, σχεδιάζεται το νέο ειδικό μισθολόγιο, που προφανώς θα έχει περαιτέρω μειώσεις στα στελέχη των ΕΔ.

► Για τους απόστρατους, το μέρισμα του ΜΤΣ 2013, παραμένει το ίδιο ως προς το ποσό με το 2012, ενώ το μέρισμα του ΕΚΟΕΜΣ 2013 μειώνεται κατά 10%, σε σχέση με το 2012.

► Με τις μεταθέσεις, συνεχίζεται το μαγείρεμα, η σούπα δεν μπορεί να δέσει, αναμένεται προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας να ανακοινωθούν οι πρώτες μεταθέσεις του εξωτερικού και των Συνταγματαρχών, έτσι η ηγεσία θα διαπιστώσει την μεθεπόμενη εβδομάδα τις αντιδράσεις αυτών που μετατίθενται, δηλαδή πόσοι θα υποβάλλουν προσφυγές σύμφωνα με τον ν. 3883/2010 και πόσοι θα εκφράσουν την πρόσθεση τους να υποβάλλουν πριν την ημερομηνία μετάθεση τους «αιτήσεις αποστρατείας». Όσο μεγαλύτερος θα είναι ο αριθμός αυτός, τόσο περισσότερο θα επηρεαστούν και οι επόμενες μεταθέσεις στους άλλους βαθμούς. Περιμένουμε με αγωνία την εξέλιξη των ...μεταθέσεων !!!

► Η εμφάνιση στρατιωτικών με στολές σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, ακόμη αποτελεί για ένα μέρος της κοινής γνώμης ταμπού. Τα πράγματα όμως αλλάζουν παντού, συνεπώς και στην Ελλάδα. Και όπως οι «θεματοφύλακες του συστήματος» μας λένε ότι πρέπει να συνηθίσουμε ότι οι καταθέσεις στις τράπεζες δεν είναι πια αποταμίευση, αλλά … επένδυση, ίσως θα πρέπει να συνηθίσουν και τους στρατιωτικούς με στολή στο δρόμο. Μεταξύ αυτών και ο σημερινός Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος ο οποίος επιδεικνύει μια αυτοκαταστροφική εμμονή.

(Ε.Σ.)
staratalogia.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.