ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Εξαϋλώνουν τις καταθέσεις σε Λαϊκή και Κύπρου - Aπαιτούν 6 δισ. επιπλέον για τη... διάσωση!


Σε εξαΰλωση των καταθέσεων άνω των.....
100.000 ευρώ στις Τράπεζες Λαϊκή και Κύπρου οδηγεί το σχέδιο του Eurogroup για την Κύπρο μετά την αύξηση κατά 6 δις ευρώ του πακέτου διάσωσης. Είναι προφανές πλέον πώς οι Γερμανοί θέλουν να εξαφανίσουν οικονομικά την Κύπρο, ανοίγοντας την όρεξη σε αυτούς που θέλουν ένα νέο επί τα χείρω σχέδιο Ανάν για τον έλεγχο και των υδρογονανθράκων.   

Σήμερα συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομικών την Ευρωζώνης για να δώσουν την τελική μορφή στο πακέτο διάσωσης της Κύπρου. Τα μέχρι στιγμής δεδομένα είναι πως οι Ε.Ε. και το ΔΝΤ επιμένουν πώς θα συμβάλλουν μόνο κατά 10 δισ. ευρώ, και οι εκθέσεις της Κομισιόν που έχουν δημοσιευθεί υποστηρίζουν ότι τα άλλα 13 δισ. ευρώ θα πρέπει να βρεθούν από την Κύπρο.

Στο ποσό των 23 δις ευρώ περιλαμβάνονται «οι ανάγκες για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος, η αποπληρωμή μεσοπρόθεσμου-βραχυπρόθεσμου χρέους, συμπεριλαμβανομένων δανείων και οι δημοσιονομικές ανάγκες», αναφέρεται σε έγγραφο της Κομισιόν. Διατυπώνεται ακόμη η εκτίμηση ότι η Κύπρος θα εξασφαλίσει περίπου 10,6 δισ. ευρώ από τη διαδικασία εκκαθάρισης της Λαϊκής Τράπεζας και την επιβολή φορολόγησης σε μετόχους, ομολογιούχους και αποταμιευτές με ανασφάλιστες καταθέσεις στην Τράπεζα Κύπρου.

Αντί λοιπόν των αρχικών κεφαλαίων 5,8 δισ. ευρώ από την εξυγίανση των δύο τραπεζών, ο «λογαριασμός» ανεβαίνει πλέον στα 10,6 δισ. ευρώ. Η νέα εκτίμηση για τις κεφαλαιακές ανάγκες προκαλεί ερωτηματικά για το τελικό ύψος του κουρέματος στις ανασφάλιστες καταθέσεις της Λαϊκής, και ιδίως, της Τράπεζας Κύπρου.

Δεν είναι τυχαίο πώς το προηγούμενο Eurogroup, στις 25 Μαρτίου, είχε ζητήσει να μείνουν δεσμευμένες οι καταθέσεις μέχρι να ξεκαθαρίσει το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών. Το διάταγμα που εξέδωσε η Κεντρική Τράπεζα προνοεί ότι οι καταθέσεις των ανασφάλιστων καταθετών της Τράπεζας Κύπρου μπορεί να παραμείνουν δεσμευμένες και το Σεπτέμβριο.

Το συμπέρασμα είναι λοιπόν πώς, οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στη Λαική Τράπεζα, αλλά και στην Τράπεζα Κύπρου οδεύουν προς εξαύλωση, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει δήμευση και στις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ προκειμένου να… σωθούν οι τράπεζες.

Προμελετημένη εκτέλεση των καταθετών, ενώ η κόρη του Αναστασιάδη είχε φυγαδεύσει εκατομμύρια ευρώ πριν το πρώτο Eurogroup. Τυχαίο;

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.