Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Oι ΗΠΑ μιλάνε για "Αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια" - Απορρίπτουν τις θέσεις Μπερίσα, αλλά...


Μήνυμα-προειδοποίηση προς την Αλβανία απέστειλαν οι ΗΠΑ μέσω της εκπροσώπου τους στο State Department η οποία σε δήλωσή της αναφέρθηκε πως κάθε αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια "θα είναι αντιπαραγωγική όσο και αποσταθεροποιητική", αλλά το ζήτημα είναι ότι για πρώτη φορά τίθεται από τις ΗΠΑ έστω και με αρνητική διάθεση θέμα ενδεχόμενης αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια...

Πιο συγκεκριμένα η Victoria Nuland ανέφερε τα εξής:
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν υποστηρίζουν την ιδέα της αλλαγής των συνόρων στα Βαλκάνια, ενώ κάθε προσπάθεια για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο θα ήταν αντιπαραγωγική και αποσταθεροποιητική», αναφερόμενη  στις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα για «την Αλβανία όλων των αλβανικών εδαφών».

Ως γνωστό ο Αλβανός πρωθυπουργός τον τελευταίο καιρό έχει αποδοθεί σε μια πρωτοφανή εκστρατεία προπαγάνδισης της «Μεγάλης» ‘η «Φυσικής» Αλβανίας όπου σύμφωνα με τις αλυτρωτικού τύπου δηλώσεις του έχει εκφράσει ξεκάθαρα ότι τα «φυσικά» σύνορα της χώρας του ξεκινούν από την Πρέβεζα.

Παράλληλα σε άλλη δήλωση στελέχους του State Department και πιο συγκεκριμένα του διευθυντής του Γραφείου του State Department  για τη Νότια και Κεντρική Ευρώπη, Jonathan Moore  επισημαίνεται πως η Αλβανία έχασε την ευκαιρία να εκπληρώσει τα κριτήρια που είχε θέσει ως όρο η Ε.Ε. για να πάρει το καθεστώς της υπό ένταξης χώρας και να αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

«Με τη γενική ευφορία που υπάρχει στην Αλβανία για την 100η επέτειο της ανεξαρτησίας της, υπάρχει μια μεγάλη δόση απογοήτευσης τόσο μέσα στην Αλβανία όσο και στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης και της Ουάσιγκτον εξαιτίας των ευκαιριών οι οποίες χάθηκαν από αποφάσεις οι οποίες δεν υλοποιήθηκαν από την αλβανική βουλή, αποφάσεις οι οποίες θα ικανοποιούσαν τα κριτήρια της ΕΕ», δήλωσε ο Moore.

Σε συνέντευξή του στην «Φωνή της Αμερικής» μια ημέρα πριν από την αναχώρηση του για την Αλβανία, ο διπλωμάτης των ΗΠΑ απευθύνει έκκληση στα πολιτικά κόμματα της χώρας να ψηφίσουν τους τρεις νόμους που απαιτούν αυξημένη πλειοψηφία για να εγκριθούν, διότι οι νόμοι αυτοί είναι το κλειδί για την είσοδο της Αλβανίας στην Ευρώπη.

To ζήτημα είναι ότι οι ΗΠΑ για πρώτη φορά θέτουν ζήτημα αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια, έστω και "δια της πλαγίας". Και αυτό έχει την δική του σημασία...

ΠΗΓΗ

3 σχόλια:

  1. ΟΙ ΗΠΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΧΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΜΕ ΤΡΟΜΟ ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΟΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ F16 ΚΑΙ MIRACE 2000 NA BOMBAΡΔΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΗΣΥΧΑ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝΟΕΙΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ CIA ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΘΟΥΝ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΝΤΟΖΥΓΩΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ Ο 3ΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΜΕΣΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ 12ΜΙΛΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΟΥΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ,ΚΤΗΡΙΑ ΑΥΤΑ ΞΑΝΑΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΤΟΥΣ ΑΜΑΧΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ,ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΔΝΤ.ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΤΗΡΙΑ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΕΦΑΓΕ Η ΓΑΤΑ ΡΕ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.