ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

"Με το δάχτυλο στην σκανδάλη" οι πάντες από το Αιγαίο μέχρι τον Κόλπο!

 

Η αντίστροφη μέτρηση για την επίθεση στην Συρία έχει ξεκινήσει, και μπορεί να συμπαρασύρει και το Ιράν σε μια πιθανή προσπάθεια της Δύσης να καθαρίσει δύο "εκκρεμότητες" σε ένα με μια γιαγντιαία πολεμική επιχείρηση όσο και αν το Ιράν είναι τελείως διαφορετικό μέγεθος από την Συρία.

Οι εκτιμήσεις του γνωστού για τις επαφές του με τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, ιστότοπου DEBKA συμπίπτουν απόλυτα με αυτά που δημοσίευσε χθές το defencenet.gr περί άμεσης έναρξης επιχειρήσεων μετά τις αμερικανικές εκλογές, και πάντως όχι πέραν του Νοεμβρίου.

Οι πληροφορίες που έρχονται από όλα τα μέτωπα δείχνου αυξημένη πολεμική προπαρασκευή:
- Οι αμερικανικές αεροναυτικές δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί στην Ερυθρά Θάλασσα στα νησιά Σοκότρα και στο νησί Μαζίρα που ανήκει στο Ομάν στον Περσικό Κόλπο.Από τα μέσα Οκτωβρίου οι ΗΠΑ διατηρούν συμπληρωματικές δυνάμεις σε Τουρκία, Ιορδανία και Ισραήλ, ενώ στην βάση της Σούδας αυξάνουν τα αποθέματα σε καύσιμα και πυρομαχικά.

- Βρετανία και Γαλλία έχουν συγκεντρώσει μεγάλες δυνάμεις στην μεγάλη ναυτική βάση του  Port Zayed και στην αεροπορική βάση του Al Dhafra και τα δύο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
- Το ρωσικό πυρηνοκίνητο καταδρομικό των 12.500 τόνων και του εντυπωσιακού οπλικού φορτίου, το περίφημο Moskva (Νο 121) της κλάσης Slava, η ναυαρχίδα του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας  έχει προγραμματιστεί από το ρωσικό Ναυτικό να περάσει για την Κυριακή 4 Νοεμβρίου από την Κωνσταντινούπολη (Βόσπορος) και στις 7 Νοεμβρίου περνά τα Δαρδανέλια για να ξεχυθεί στο Αιγαίο με τελική κατεύθυνση την Α.Μεσόγειο. Θα συνοδεύεται από την φρεγάτα PYTILIVIY (Νο 808) κλάσης KRIVAK και δύο αρματαγωγά κλάσης Aligator το NIKOLAY FILCHENKOV (Νο 152) και το SARATOV (Νο 150).

Γαλλία και Ισραήλ, αυτή την εβδομάδα έχουν δείξει σημάδια ετοιμότητας προς ανάληψη στρατιωτικής δράσης στην Συρία..

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Binyamin Netanyahu συνομιλούσε συνεχώς επί δύο ημέρες με τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ενώ καθώς ο ισραηλινός υπουργός αμυνας Εχούντ Μπάρακ προσγειώνονταν στο Λονδίνο,ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έλαβε αναφορά ότι πολεμικά αεροσκάφη της RAF βρίσκονται σε ετοιμότητα για τον Περσικό Κόλπο.

Ο Μπαράκ "πέταξε" στο Λονδίνο μετά την επίσκεψη του Αμερικανού στρατηγού Μάρτιν Ντέμπσι, αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ,όπου κατά το Debka κανονίστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για μια πιθανή αμερικανοισραηλινή επέμβαση στην Συρία.

Αν και ακόμα δεν είναι γνωστό ποιός θα είναι επικεφαλής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων - ο Μπαράκ Ομπάμα, ή ο Μιτ Ρόμνει - ο Αμερικάνος στρατηγός δεσμεύθηκε να έχει σε διαθεσιμότητα δυνάμεις έτοιμες να επέμβουν!

Ασχέτως του ποιός θα κερδίσει τις εκλογές δεν θα συνεχιστεί αυτή η "ακινησία" ειδικά στο θέμα της Συρίας.

Η παρουσία Φρουρών της Επανάστασης και ανδρών της Χεζμπολά στο πλευρό του Άσαντ, αναγκάζει τους σχεδιαστές της επίθεσης να υπολογίζουν σε άμεση αντίδραση από το Ιράν, από την λιβανέζικη Χεζμπολά, και από την Λωρίδα της Γάζας.

Όλες οι αμερικανικές, βρετανικές, και γαλλικές δυνάμεις,βρίσκονται ήδη στην θέση τους στην Μέση Ανατολή, και στον Περσικό Κόλπο, ενώ οι δυνάμεις του Ισραήλ βρίσκονται σε αναμονή, περιμένοντας εντολή επίθεσης είτε προς Συρία είτε προς Ιράν.

Οι στρατιωτικοί αναλυτές θεωρούν ότι η πολεμική φάση έχει ΄ήδη ξεκινήσει μετά την κατάρριψη του μη επανδρωμένου ιρανικού αεροσκάφους στις 6 Οκτωβρίου και τον βομβαρδισμό του σουδανέζικου εργοστασίου από ισραηλινούς στις 24 Οκτωβρίου.

Μάλλιστα σε διπλωματικό επίπεδο ο Ναύαρχος James Winnfeld δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα αποκαλύψουν τις προθέσεις τους μετά τις εκλογές στις 6 Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ

4 σχόλια:

  1. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΖΟΡΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΧΩΡΕΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΘΟΣ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ Ε.Δ ΚΑΙ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΕΜΠΟΔΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 300 ΣΕ ΩΡΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ.ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΣΩΘΕΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΦΡΟΥΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΝΑΡΡΩΣΕΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΕΝ ΚΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΝ ΣΤΟ ΓΟΥΔΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΤΟ ΕΦΑΓΕ Η ΓΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΤΟ ΕΦΑΓΕ Η ΓΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.