ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Με 153 ναι και διαγραφές πέρασε το πολυνομοσχέδιο

Με διαγραφές από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ που δεν ήταν αναμενόμενες τελείωσε η ψηφοφορία για τα επώδυνα μέτρα στη Βουλή .
 
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που αποτελεί τραύμα για την κυβέρνηση έχει ως εξής: 153 "ναι", 128 "όχι", 18 "παρών" και 1 απουσία, αυτή του κ. Σκανδαλίδη.

Ο βουλευτής Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας κ. Κασαπίδης, χωρίς να το περιμένει η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε τα μέτρα και διεγράφη από τον πρωθυπουργό.


Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ είχε μεγαλύτερες απώλειες, καθώς από τους 33 βουλευτές, οι 6 πήγαν κόντρα στην κομματική γραμμή, κάτι που τους έθεσε αυτομάτως εκτός Κοινοβουλευτικής ομάδας. Ο κ. Σκανδαλίδης δεν ψήφισε και ήταν απών, όχι ψήφισαν οι κ.κ. Κασσής και Παραστατίδης και παρόντες ψήφισαν οι κ.κ. Μπόλαρης και Γκερέκου. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος διέγραψε τους 6 βουλευτές.


Η ΔΗΜΑΡ ψήφισαν κατά πλειοψηφία παρών στο πολυνομοσχέδιο, ενώ οι κ.κ. Μουτσινάς και Βουδούρης ψήφισαν όχι παρά την κομματική γραμμή.


Απών από την ψηφοφορία είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης ο οποίος αιτιολογώντας τη στάση του, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ότι «τα μέτρα και η διαδικασία διαπραγμάτευσης που προηγήθηκε, δυστυχώς αποτελούν πλήρη αντιστροφή των προεκλογικών λόγων του ΠΑΣΟΚ και κατάφωρη παραβίαση της προγραμματικής συμφωνίας».


Ο κ. Σκανδαλίδης χαρακτηρίζει επιβεβλημένο από αύριο κιόλας τον επανακαθορισμό των σχέσεων του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση και τις πολιτικές που ακολουθεί. Εξηγεί επίσης ότι αν παρέμενε στην αίθουσα προκειμένου να ψηφίσει «ναι» αυτό θα συνιστούσε αποδοχή της οριστικής μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο. Εξηγεί όμως επίσης και ότι δεν θα μπορούσε να παραμείνει στην ψηφοφορία για να ψηφίσει «όχι» διότι τυχόν πλειοψηφία του «όχι» θα οδηγούσε σε άρση της δεδηλωμένης και σε άμεσες εκλογές που σήμερα δεν έχουν τίποτε να προσφέρουν στη χώρα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.