ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Citigroup: Στο 90% οι πιθανότητες GREXIT

Στο 90% οι πιθανότητες της ελληνικής εξόδου από το ευρώ σε ορίζοντα 12-18 μηνών, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Citigroup.

Ειδικότερα, στην  10σέλιδη έκθεσή με τίτλο "Euro Area: Sovereign Debt Crisis Update - Germany gearing up for 2013 Election" και ημερομηνία 1 Οκτωβρίου, η συνεχιζόμενη συζήτηση επί ευρωπαϊκού εδάφους, περί αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ, αντανακλά το γεγονός πως οι πιθανότητες παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη είναι εξαιρετικά περιορισμένες.



Για την εκτίμησή της αυτή η Citigroup, επικαλείται την πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Robert Fico, πως μια, ίσως και δύο χώρες της Ευρωζώνης θα εγκαταλείψουν το ευρώ.

Μεταξύ των χωρών, φυσικά, ο Fico, συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα.

Σε άλλο σημείο της έκθεσή τους οι αναλυτές της Citigroup, δίδουν περιορισμένες πιθανότητες για ένα νέο - τρίτο - πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.

Για τη διατύπωση αυτή επικαλείται τη συνέντευξη του Γερμανού Norbert Barthle, εκπροσώπου επί των οικονομικών υποθέσεων των κομμάτων CDU/CSU.

Υπενθυμίζεται πως ο Barthle έχει δηλώσει πως δεν πρόκειται να υπάρξει πλειοψηφία στη γερμανική Βουλή, υπέρ ενός νέου πακέτου διάσωσης για την Ελλάδα.

Κατά τη Citigroup, μείζονος σημασίας ζήτημα θεωρείται η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα, με αιχμή τις κρίσιμες συναντήσεις των εκπροσώπων της τριμερούς με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

"Υπάρχουν ακόμη φόβοι πως η τρόικα μπορεί να παρατείνει τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου οι πιστωτές της Ελλάδας να έχουν στη διάθεσή τους περισσότερο χρόνο, προκειμένου να αποφασίσουν πως θα διαχειριστούν το ελληνικό ζήτημα", προειδοποιεί ο οίκος.

Ωστόσο, η Citigroup χαρακτηρίζει θετική εξέλιξη τα δημοσιεύματα πως έχει προαποφασιστεί πως η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δόση, ύψους 31,5 δισ. ευρώ.

Παρά τις επίσημες διαψεύσεις, ο οίκος βλέπει με αισιοδοξία τα εν λόγω δημοσιεύματα. "Παραμένει όμως ακόμη ασαφές πότε ακριβώς η τρόικα θα δώσει στη δημοσιότητα την κρίσιμη έκθεση προόδου της ελληνικής οικονομίας, από την οποία και εξαρτάται η συνέχιση της χρηματοδότησης - ή μη - της Ελλάδας", εκτιμά η Citigroup.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.