Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012

Η Μέρκελ έρχεται να στηρίξει το καταρρέον πολιτικό σύστημα…


Ο τούρκος σουλτάνος βασιζόταν στους Έλληνες κοτζαμπάσηδες προκειμένου μέσω αυτών να φορολογεί και να ελέγχει τον σκλαβωμένο ελληνικό λαό. Οι τότε δοσίλογοι προύχοντες, μη μπορώντας μετά την απελευθέρωση να μείνουν στην επαρχία, μετακόμισαν ομαδικά στα αστικά κέντρα και ασχολήθηκαν με τον μεταπρατισμό στην οικονομία, ενώ ταυτόχρονα το έπαιξαν αστοί προεστοί σε ένα ολιγαρχικό αστικό πολίτευμα προυχόντων που εισήγαγαν σε μια χώρα όπου δεν υπήρχε αστική τάξη. Έτσι δημιουργήθηκε….
....μια νόθα πολιτικοοικονομική κατάσταση.

Από τότε και μέχρι σήμερα, ποτέ αυτή η άρχουσα τάξη, μαζί με κάποια άλλα στοιχεία που προσχώρησαν σ’ αυτήν, δεν άφησε να αναπτυχθεί η βιομηχανία και γενικά ο παραγωγικός τομέας της οικονομίας της χώρας (παρά μόνο ο κρατικοδίαιτος), προκειμένου να μην χάσει τον έλεγχο της κοινωνίας και ποτέ δεν μετέτρεψε το ολιγαρχικό της πολίτευμα σε δημοκρατία για να μην χάσει τον έλεγχο της πολιτικής εξουσίας.

Για το λόγο αυτό βλέπουμε στην εξουσία σήμερα, στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, απομεινάρια πολιτικών οικογενειών του 19ου αιώνα, πράγμα που δεν συμβαίνει πουθενά στον κόσμο. Για το λόγο αυτό ο ελληνικός λαός από τον τούρκικο ραγιαδισμό πέρασε στον ραγιαδισμό των προυχόντων πρώην κοτζαμπάσηδων και των ξένων προστατών τους (βλ. από την αρχή, κόμματα Ρωσικό, Γαλλικό, Αγγλικό), κάτω από ένα καταναγκαστικό και αυτονομημένο κομματικό κράτος. Έτσι και μέχρι σήμερα, ποτέ ο ελληνικός λαός δεν έζησε πραγματικά ελεύθερος ώστε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του, την ανθρωπιά του και τον πολιτισμό του. Δυστυχώς!!!

Σήμερα το ξένο κοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα που ισχύει στη χώρα μας, κλυδωνίζεται και καταρρέει. Υπάρχει λοιπόν πιθανότητα ο λαός να απελευθερωθεί. Οι σύγχρονοι Έλληνες πολιτικοί κοτζαμπάσηδες, αφού κατασπατάλησαν τον πλούτο της χώρας, είναι σε πανικό και αναζητούν σανίδα σωτηρίας στους ξένους “προστάτες”, προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία, στη νομή και στην εκμετάλλευση της κοινωνίας. Πανικόβλητη λοιπόν η κ. Μέρκελ σπεύδει στην Αθήνα για να στηρίξει τους ελεγχόμενους εντολοδόχους Έλληνες πολιτικούς, προκειμένου να μην χάσει τελικά τον έλεγχο του ελληνικού λαού και της ελληνικής περιουσίας.

Αυτό ακριβώς σηματοδοτεί η επίσκεψη της κ. Μέρκελ (σε ρόλο ενός σύγχρονου σουλτάνου) και ανάλογα θα πρέπει να την υποδεχτούμε.

ΥΓ. Από την κ. Μέρκελ απαιτούμε την κατάθεση Χριστοφοράκου στις γερμανικές αρχές. Αυτό ναι, θα βοηθούσε πράγματι τον ελληνικό λαό και όχι η επίσκεψή της.

Πέτρος Χασάπης

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.