ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ... "Θέλουμε τη δόση άμεσα, αλλιώς θα πεθάνουμε από ασφυξία"



Την παραπάνω δήλωση έκανε πριν από λίγο στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, στέλνοντας μήνυμα σε υψηλούς τόνους. Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο κ. Στουρνάρας είπε χαρακτηριστικά στους βουλευτές πως αν κοιτάξουν σήμερα τον διεθνή Τύπο, θα δουν ότι η Ισπανία είναι έτοιμη να ζητήσει βοήθεια. Αυτό σημαίνει, συμπλήρωσε, ότι τα χρήματα που προορίζονται για εμάς, τα θέλουν και άλλοι. Αν δεν τα πάρουμε τώρα, θα πεθάνουμε από ασφυξία.


Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η Ελλάδα έχει να λαμβάνει ακόμη 90 δισ. ευρώ από τα 240 δισ. των δύο δανειακών συμβάσεων. Τα χρήματα αυτά, είπε, θα μας φτάσουν, αν όλα εξελιχθούν ομαλά. Αν όχι, δεν μας φτάνει τίποτε.


Ακόμη, είπε ότι τα μέτρα που συζητά η κυβέρνηση με την τρόικα, με την προϋπόθεση και της επιμήκυνσης, ανέρχονται σε 13,5 δισ. για τη διετία 2013-2014. Χωρίς την επιμήνκυνση φτάνουν τα 18 δισ. ευρώ. Αν όλα πάνε καλά, επανέλαβε, τότε δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα. Αν όχι θα πρέπει να ληφθούν και άλλα.
Λίγη ώρα πριν είχε εμφανιστεί νέα εμπλοκή στις συνομιλίες του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με την τρόικα για τα εργασιακά. Στη συνάντηση, που ξεκίνησε στις 10 το πρωί, υπήρξε ένταση, υψώθηκαν οι τόνοι, και ο κ. Τόμσεν βγήκε δύο φορές από την αίθουσα για να μιλήσει στο κινητό του.


Τελικώς, γύρω στη 1 η συζήτηση διακόπηκε για να συνομιλήσει ο κ. Τόμσεν με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Η συνάντηση θα συνειχστεί στις 3.


ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΤΣΟΓΛΑΝΟΠΑΡΑ. ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΗΜΕΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ. ΘΑ ΣΑΣ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΜΕ ΤΑΝΑΛΙΕΣ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.