ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Εκκλησία Ρωσίας: "Εγγυώμεθα την ασφάλεια των Χριστιανών"

 

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των χριστιανικών και μουσουλμανικών κοινοτήτων της Συρίας είχε στην Μόσχα ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ και εγγυήθηκε την ασφάλεια των χριστιανών ενισχύοντας ταυτόχρονα τις θέσεις της χώρας του, που σταθερά βρίσκονται κοντά στο καθεστώς Ασαντ.
«Στη Συρία συνυπάρχουν εκπρόσωποι διαφόρων θρησκειών. Μέχρι προσφάτως η χώρα αυτή αποτελούσε παράδειγμα διαθρησκειακής συμφωνίας αλλά τώρα αντιμετωπίζει μια διακοινοτική και διαθρησκειακή σύγκρουση» δήλωσε ο κ. Ιλαρίωνας στην επίσημη ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ρωσίας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιμουφτή της Συρίας Σεΐχ Αχμάντ Μπαντρεντίν Χασούν και τον βοηθό Επίσκοπο Δαμασκού κ. Λουκά του Ορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας. 



Παρουσία του Σύρου πρεσνβευτή στην Μόσχα, ο στενός συνεργάτης του Πατριάρχη Μόσχας κ. Κυρίλλου καταδίκασε την καταστροφή Ναών και χριστιανικών ιδρυμάτων, «τα ιερά και τα όσια τα οποία έχουν πανχριστιανική σημασία», και διαμήνυσε ότι: «η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας θα πράξει τα πάντα για την διευκόλυνση της κατάστασης των χριστιανικών πληθυσμών της Συρίας και της αδελφής Εκκλησίας, η οποία είναι το Πατριαρχείο Αντιοχείας». 
Τα επιτελικά στελέχη του Πατριαρχείου Αντιοχείας που αποτελεί μέχρι και σήμερα την ισχυρότερη Χριστιανική Εκκλησία της Μέσης Ανατολής προσπαθούν να επιβιώσουν από την τρομοκρατικές επιθέσεις που δέχονται από τους ισλαμιστές και τους μισθοφόρους που στηρίζει η Δύση, προεξαρχούσης της Ελλάδας με τις γνωστές δηλώσεις κατά του καθεστώτος Άσαντ που υπερασπίζεται τους Χριστιανούς του υπουργού Εξωτερικών Δ.Αβραμόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.