Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012

Δραματική έκκληση Α.Σαμαρά: "Ή μας δίνετε ρευστότητα ή οδηγούμαστε σε εσωτερική εξέγερση"!!



Το θέμα της επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής θέτει για πρώτη φορά δημοσίως από τότε που έγινε πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post συνδέοντάς το  με τον κίνδυνο ένοπλης εξέγερσης των απελπισμένων αφού "Υπάρχουν πολλά προβλήματα στην κοινωνία. Αν δεν υπάρξει φως στο τέλος του τούνελ, τότε είμαι πολύ ανήσυχος».....


Ο Α.Σαμαράς γνωρίζει πολύ καλά ότι η υπονόμευση των κοινωνικών δομών και η αποσάθρωσή τους λόγω της οικονομικής καταστροφής, οδηγεί ταχύτατα σε καταστάσεις που είναι πολύ πιθανό να πλήξουν την εσωτερική ασφάλεια της χώρας από την στιγμή που δεν γίνει εφικτή η ομαλοποίηση των οικονομικών συνθηκών ή εν πάση περιπτώσει δεν υπάρξει κάποια ορατή προοπτική για να συμβεί κάτι τέτοιο.

Στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί την Δευτέρα, μπορείτε να βρείτε ένα αποκαλυπτικό άρθρο με στοιχεία που έρχονται για πρώτη φορά στην δημοσιότητα για την υψηλή πιθανότητα μετατροπής της Ελλάδας σε μια "νέα Συρία", καθώς στον τεράστιο αριθμό των Ελλήνων ανέργων προστίθεται και περίπου ίσος αριθμός μεταναστών και λαθρομεταναστών. Πρόκειται για έναν "στρατό" απελπισμένων που μπορούν εύκολα να διαχειριστούν ξένοι πράκτορες. 

Αυτό σε συνδυασμό με την δεδομένη ύπαρξη βαρέως φορητού οπλισμού για αστικό αγώνα σε χιλιάδες κρύπτες ανά την Ελλάδα, αλλά και την υπολειτουργία του κρατικού μηχανισμού ασφαλείας λόγω της οικονομικής πίεσης που υφίστανται τα στελέχη, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα.
Μόνο τυχαία δεν είναι η οργάνωση "ημιστρατιωτικού τμήματος" με βαρύ οπλισμό από την πλευρά της αστυνομίας. Ο οποίος βέβαια, παρά το γεγονός ότι δηλώθηκε πως προορίζεται "Για τους ληστές με τα ΑΚ-47 Καλάσνικοφ" αυτό ανταποκρίνεται μόνο εν μέρει στην πραγματικότητα αφού αυτές οι ομάδες θα εδρεύουν στα αστυνομικά τμήματα και θα επεμβαίνουν μόνο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Δηλαδή δεν θα περιπολούν, ούτε θα εμπλέκονται σε πρώτη φάση με τους κακοποιούν.

Πρόκειται περισσότερο για follow-on-forces, οι οποίες έχουν στόχο βαριά εξοπλισμένες ομάδες εξεγερμένων.
 
Απαντώντας πάντως ο Α.Σαμαράς σε ερώτηση για τα αποτελέσματα της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, αναφορικά με την ανάγκη για ρευστότητα, απαντησε στην εφημερίδα:

«Χωρίς ρευστότητα, δεν μπορείς να δώσεις χρήματα σε μικρές, μεσαίες ή μεγάλες επιχειρήσεις μέσω των τραπεζών, και δεν μπορείς να επιτρέψεις στο σύστημα να αναπνεύσει. Και χρειαζόμαστε πολλές αναπνοές σ' αυτό το σημείο. Αν δεν υπάρξει φως στο τέλος του τούνελ, τότε είμαι πολύ ανήσυχος». τονίζει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

ΠΗΓΗ

2 σχόλια:

  1. ΑΜΑ ΤΑ ΦΗΣΕΙ ΟΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΕ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ , ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΟΠΩΣ ΜΙΑ ΑΛΥΣΙΔΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΙΣ 11 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΙ ΑΝΗΚΗ ΣΕ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΒΒΕ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΔΕΙΝΑΝ ΣΤΟ ΠΡΩΙΝ ΤΕΒΒΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΑΝΕΞΕΛΚΤΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΛΚΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΦΟΡΟΙ ΤΟΤΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΗ ΑΥΤΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΣΕ ΡΕ ΑΝΤΩΝΑΚΗ, ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ GAP ΕΙΣΑΙ ΚΙ ΕΣΥ!
    ΔΕΙΛΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ, ΑΘΛΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΤΡΙΣ-ΑΘΛΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΕ ΕΣΑΣ.
    ΟΛΟΙ ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΑΣ, ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΙ, ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΛΟΓΟ ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. ΝΑ ΕΥΧΕΣΤΕ ΜΟΝΟ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.