ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Οι τροικανοί ζητάνε την κατάργηση του πενθήμερου, και 13 ώρες εργασία ημερησίως!


Ο ιδιωτικός τομέας δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τις ανατροπές που θα επέλθουν με στόχο την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Έτσι, οι εργασιακές σχέσεις μπαίνουν ξανά στο στόχαστρο της τρόικας που τώρα ζητά (με e-mail που έστειλε στους υπουργούς Οικονομικών Γ.Στουρνάρα και Εργασίας Γ.Βρούτση) μεγαλύτερη ευελιξία στο ωράριο εργασίας, κάτι που φέρνει στο τραπέζι την επιστροφή στην εξαήμερη εργασία, καθώς και νέες περικοπές στις αποζημιώσεις σε περίπτωση απόλυσης ή συνταξιοδότησης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ημερησία, η τρόικα ζητά μεγαλύτερη ευελιξία στις προσλήψεις και τις απολύσεις. Έτσι, θέτει στο τραπέζι της συζήτησης το χρόνο της προειδοποίησης για την απόλυση υπαλλήλου και το κόστος της απόλυσης.

Επιπλέον, ζητά να δοθεί η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να ζητούν διαφορετικό ωράριο εργασίας μέσα στην ημέρα και την εβδομάδα (αντί της διευθέτησης του χρόνου εργασίας σε 4μηνη ή και 9μηνη βάση, που προβλέπει ο νόμος).

Ακόμη, ζητείται η κατάργηση του πενθημέρου, με αύξηση των ημερών εργασίας στις 6, με ελάχιστο χρόνο ανάπαυσης τις 11 ώρες την ημέρα και κατάργηση των περιορισμών που υπάρχουν στην εναλλαγή μεταξύ της πρωινής και της απογευματινής βάρδιας.

ΠΗΓΗ

3 σχόλια:

  1. Οχι 13!!!!! 24 πρεπει να ζητισουν!!!!! 365 μερες τον χρονο κ το λιγωτερο μεχρη τα 70!!!! Αντρες γυναικες! Για να μαθουν οι σαβουρες ολες να δεινουν ακομη ποσοστο 25% στηξ νουδουλα κ 30% στο Σαμαρι! Οχι 1,50 το θερμανσης! Το λιγοτερο 5€! Κ φυσικα ουτε συνταξεις ουτε παιδια ουτε ιατρικη περιθαλψη! Αντε γιατι καλομαθαμε! Ξεφτιλησμενε, βολεμενε κ πουλημενε Ελληνα. Αντε να δουμε τωρα κ τον Σουλεϊμαν κ να παμε για υπνο! Γιαννης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΓΙΑΝΝΗ!ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΑΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΔΗΓΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ!Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ ΕΦΤΑΣΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτο θα πει εργασιακος μεσαιωνας!!!Οι πιο μαλακες θα γινουμε!!Εχετε ιδεα απο ευ ζην και πως ζουν στις αλλες χωρες της Ευρωπης,τι εργασιακα δικαιωματα εχουν?Και μετα εμας λενε τεμπλεηδες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.