Κυριακή, 12 Αυγούστου 2012

Η Τουρκία στήνει κέντρο εκπαίδευσης και ιατρικές μονάδες για ένοπλους στα συριακά σύνορα

 
 

Ειδησεογραφικό πρακτορείο Prensa Latina
και εφημερίδα Pravda

Η Τουρκία έχει δημιουργήσει έναν καταυλισμό για ύποπτους ισλαμιστές, που ονομάζονται "πρόσφυγες"από τα περισσότερα πρακτορεία ειδήσεων, κοντά στα σύνορα με τη Συρία (στην επαρχία Raqqa της βόρειας Συρίας), όπου θα στεγάζονται και θα εκπαιδεύονται ισλαμιστές τρομοκράτες, προκειμένου να διεισδύουν στη γειτονική Συρία, αναφέρουν επίσημες πηγές.

Οι απόπειρες των ένοπλων αυτών ομάδων νακαταλάβουν την ομώνυμη πόλη (Raqqa) της Συρίας έχουν αποτύχει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του συριακού πρακτορείου SANA, oι Τούρκοι δημιούργησαν μονάδες οπισθοφυλακής για τις ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες, και έχουν εγκαταστήσει νοσοκομειακή μονάδα, όπου θα εργάζονται 100 Τούρκοι γιατροί και άλλοι ιατρικοί επιστήμονες, και θα εξυπηρετούνται ασθενείς και τραυματίες από 3 διαφορετικές περιοχές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προς το παρόν, ο αριθμός των εκπαιδευόμενων ένοπλων «προσφύγων» είναι μικρός, αλλά εκτιμάται ότι το κέντρο θα λειτουργήσει ως καταφύγιο για μισθοφόρους και ένοπλους τρομοκράτες που θα επιστρέφουν εκεί μετά την εκτέλεση ενεργειών σε συριακό έδαφος.

Από την άλλη πλευρά, οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας εμπόδισαν την απόπειρα διείσδυσης ένοπλων ομάδων από την Ιορδανία στο χωριό Τal Shihab, που βρίσκεται στην επαρχία της Daraa, λίγο πάνω από 100 χιλιόμετρα νότια της Δαμασκού.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, οι επιτιθέμενοι ένοπλοι μισθοφόροι έχασαν πολλούς άνδρες και άλλοι τραυματίστηκαν πρινεπιστρέψουν στη βάση τους.

Επίσης, τις πρώτες πρωινές ώρες, αναχαιτίστηκαν αρκετές προσπάθειες διείσδυσης ένοπλων ομάδων από Λίβανο σε χωριά της περιοχής Τal Kalakh, κεντρικής επαρχίας της Homs, προκαλώντας σημαντικές απώλειες στους μισθοφόρους.

Σύριοι αξιωματούχοι των Ε.Δ. δήλωσαν ότι οι απόπειρες αυτές συνοδεύτηκαν από σφοδρές μάχες και ρίψεις βομβών από τους τρομοκράτες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.