ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το blog μας με ένα απλό "ΚΛΙΚ" στις διαφημίσεις

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Το Γερμανικό σχέδιο ... ''χρεοκοπία της Ελλάδος εντός του 2012''.



Το δημοσίευμα του Spiegel που εκφράζει την ορθόδοξη γερμανική σκέψη και στηρίζει τους Χριστιανοδημοκράτες αποτυπώνει το πως αντιλαμβάνονται οι Γερμανοί την κατάσταση. Θεωρούν ότι η καλύτερη λύση είναι η Ελλάδα να χρεοκοπήσει.
 Ο Σαμαράς θα προσπαθήσει να μεταπείσει την Merkel που σχεδιάζει την Ελληνική χρεοκοπία… παρουσιάζοντας ένα εναλλακτικό σχέδιο που μειώνει το χρέος χωρίς να επιβαρύνει την Γερμανία και τα άλλα κράτη. Η Ελλάδα θα υποβάλλει σχέδιο ώστε να μειωθεί από το βάρος του χρέους της Ελλάδος, να γλιτώσει το ελληνικό κράτος από 52 έως 64 δις ευρώ.


Από πού θα προέλθουν τα 52 με 64 δις ευρώ;


1) Η Ελλάδα θα ζητήσει και τα 50 δις ευρώ του δανείου που αφορά την ανακεφαλαιοποίηση να μην περάσει από το χρέος αλλά οι τράπεζες να ανακεφαλαιοποιηθούν από τον ESM κατά τα πρότυπα των άλλων ευρωπαϊκών τραπεζών. Το πιθανότερο σενάριο είναι η δεύτερη δόση των 25 δις ευρώ να περάσει από τον ESM. Αν αυτό συμβεί το δυνητικό χρέος της Ελλάδος θα μειωθεί κατά 25 δις ευρώ.


2) Η Ελλάδα θα αιτηθεί η ΕΚΤ και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες να υποστούν haircut 30% με 50%. Η ΕΚΤ και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες κατέχουν συνολικά 50-52 δις ευρώ ελληνικά ομόλογα. Ηaircut 30% που έχει προταθεί δεν αποτελεί λύση για η διευκόλυνση θα είναι 16 δις ενώ με 50% θα είναι 25 με 26 δις το όφελος επί των ονομαστικών τιμών πάντα. Συν τοις άλλοις η ΕΚΤ πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα όπως βοηθάει και τις τράπεζες. Το 30% το επικαλούνται γιατί η ΕΚΤ έχει με μέσο κόστος κτήσης 70% με 68% τα ελληνικά ομόλογα δηλαδή από το haircut δεν θα υποστεί καμία ζημία ή θα είναι ελάχιστη.


3) H τακτική με τις δημοπρασίες εντόκων και με την ανοχή της ΕΚΤ θα συνεχιστεί. Τράπεζες, ελληνικό κράτος, ΕΚΤ συνεχίζουν μια περίεργη αλληλοϋποστήριξη όταν η ΕΚΤ συνεχίζει να μειώνει την παρεχόμενη ρευστότητα προς τις ελληνικές τράπεζες.


4) Η Ελλάδα θα παρουσιαστεί ως υπεύθυνη χώρα που θέλει να παραμείνει στο ευρώ σε Γερμανία και Γαλλία καταθέτοντας και το σχέδιο των 11,5 δις ευρώ το οποίο έχει εγκριθεί από την Τρόικα.


Με αυτό το πακέτο λύσεων ο Σαμαράς θα προσπαθήσει να γλιτώσει την Ελλάδα από ένα βάρος 52 με 64 δις ευρώ και το κυριότερο να αποτρέψει την υλοποίηση του Γερμανικού σχεδίου που είναι η χρεοκοπία της Ελλάδος εντός του 2012.

Αν ο στόχος επιτευχθεί θα αποτελεί επιτυχία. Αν δεν επιτευχθεί ο στόχος και η Γερμανία δεν δεχθεί το εναλλακτικό σενάριο πλέον η χρεοκοπία θα πλησιάσει απειλητικά την Ελλάδα…

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε, το μήνυμα σας μεταφέρεται άμεσα στους διαχειριστές μας.